Kilka propozycji
Mam kilka propozycji dotyczących jeszcze bardziej funkcjonalnego wyglądu forum i większej jego przejrzystości. Po pierwsze - fajnie by było wydzielić kilka tematów cieszących się największą popularnością i na które jest największe zapotrzebowanie. Chodzi mi o jakiś odnośnik , najlepiej u góry forum. Forum rozrosło się do takich rozmiarów, że większość userów wciska temat w pierwszym lepszym miejscu, nie przeglądając nawet jednego działu. Oczywiście ze wskazaniem tych najpotrzebniejszych tematów nie byłoby problemu - dość wyraźnie widać które to.

Druga , mniej znaczna zmiana to dostęp do działu Download. Jeżeli pomysł z określoną liczbą postów nie przeszedł to może chociaż dać wymóg,że trzeba być zalogowanym żeby akurat tam zajrzeć.

Jak mi się coś przypomni to jeszcze dopiszę. Piszcie co myślicie o tym.

Aha - ostrzeżenia dobrze by było, żeby wróciły . Bo albo ja ich nie dostrzegam albo naprawdę ich nie ma, a czasami by się przydały.
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!

[Obrazek: montana_pl89.png]
Odpowiedz
Ostatnio miałem trochę mało czasu żeby coś robić na forum ale teraz będę mieć kilka dni więc sądzę że można by było zrobić parę rzeczy.
(02-07-2009, 14:07)Kratos napisał(a): Mam kilka propozycji dotyczących jeszcze bardziej funkcjonalnego wyglądu forum i większej jego przejrzystości. Po pierwsze - fajnie by było wydzielić kilka tematów cieszących się największą popularnością i na które jest największe zapotrzebowanie. Chodzi mi o jakiś odnośnik , najlepiej u góry forum.
Jak najbardziej dobry pomysł tylko trzeba by było wykluczyć z tego działy Download oraz Bazar bo tam ciekawych postów niema ;P

Ogólnie musielibyśmy w końcu trochę "sprzątnąć" forum ze spamerskich postów/tematów bo jest tego naprawdę dużo. Myślę że dobry pomysł miał kacpi98 odnośnie konkursu na użytkownika miesiąca/kwartału/roku a co myślicie o konkursie o moda roku np. Przydałoby się również od czasu do czasu dawać rangę VIP'a jakiemuś użytkownikowi który regularnie i z sensem udziela się na forum, wydaje mi się że póki co taką range mógłby dostać drakon oraz GENERiC co prawda mają już prawa VIP'a ale nie mają jeszcze stosownej rangi. Co myślicie o tym wszystkim?
[Obrazek: Adek1989_PL.png]
Odpowiedz
Nie Bazar :p Miałem na myśli bardziej temat dla Zielonych, Odpalanie kopii bez Swapa czy Tutorial dotyczący nagrywania gier. Bardzo łatwo można kilka takich najważniejszych i najbardziej popularnych tematów wyłapać.

Co do rang to drakon i Generic powinni jak najbardziej dostać tego VIP-a, aż dziw bierze, że jeszcze go nie mają. I Killerowi można by dać tego Newsmana też w końcu. Nie widać za bardzo innych kandydatów, a widać, że jemu zależy.

Te konkursy myślę, że są bardzo dobrym pomysłem z tym, że wiemy jak jest u nas z nagrodami. Wcześniej chyba też był jakiś, już rozstrzygnięty konkurs, a nagród do tej pory nie rozdano. Ale taki user miesiąca to jak najbardziej dobry pomysł, wymienialiby się nim po tym miesiącu i może nareszcie byłaby jakaś rzeczowa dyskusja w tematach. Nic tak nie motywuje jak rywalizacja i chęć bycia najlepszym :D

A tak przy okazji to co się stało Z Ray`em? Bodajże ostatnio zalogował się na początku sierpnia, a od tej pory ni widu ni słychu. Nawet nie podał żadnej przyczyny nieobecności, a pamiętam jak sam innych pouczał z tym.
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!

Odpowiedz
Coś mu wypadło pewnie. xD Ja natomiast jestem za tymi restrykcjami do działu Download. :D Aha i dziękuję za rangę VIP. xD Oraz jestem za kandydaturą Killera na Redaktora. :D
[Obrazek: 4323df4.png]
[Obrazek: 507271.gif]

Nie pomagam na GG i PW!
Odpowiedz
(17-09-2009, 11:50)Kratos napisał(a): Nie Bazar :p Miałem na myśli bardziej temat dla Zielonych, Odpalanie kopii bez Swapa czy Tutorial dotyczący nagrywania gier. Bardzo łatwo można kilka takich najważniejszych i najbardziej popularnych tematów wyłapać.
Wiem że nie Bazar dlatego napisałem że oprócz Bazaru oraz Downloadu ;P
(17-09-2009, 11:50)Kratos napisał(a): Co do rang to drakon i Generic powinni jak najbardziej dostać tego VIP-a, aż dziw bierze, że jeszcze go nie mają. I Killerowi można by dać tego Newsmana też w końcu. Nie widać za bardzo innych kandydatów, a widać, że jemu zależy.
To już jest zrobione
(17-09-2009, 11:50)Kratos napisał(a): Te konkursy myślę, że są bardzo dobrym pomysłem z tym, że wiemy jak jest u nas z nagrodami. Wcześniej chyba też był jakiś, już rozstrzygnięty konkurs, a nagród do tej pory nie rozdano. Ale taki user miesiąca to jak najbardziej dobry pomysł, wymienialiby się nim po tym miesiącu i może nareszcie byłaby jakaś rzeczowa dyskusja w tematach. Nic tak nie motywuje jak rywalizacja i chęć bycia najlepszym :D
Chęci były ale nie miał kto zrobić nagród to zdecydujmy co będzie nagrodą za user'a miesiąca/kwartału/roku specjalna ranga? może jakiś avek sygna/usebar??
(17-09-2009, 11:50)Kratos napisał(a): A tak przy okazji to co się stało Z Ray`em? Bodajże ostatnio zalogował się na początku sierpnia, a od tej pory ni widu ni słychu. Nawet nie podał żadnej przyczyny nieobecności, a pamiętam jak sam innych pouczał z tym.
[R]ay wraca za parę dni.

Co myślicie o wymianie bannerami wszak kiedyś był taki pomysł ale paru adminów różnych for zwyczajnie mnie olało bądź pisało że nasze forum jest zbyt małe ale teraz myślę że moglibyśmy spróbować, zawsze to jakaś reklama która może przysporzyć nam więcej użytkowników.

Prosiłbym wszystkich z ekipy o udzielenie się w temacie.
Odpowiedz
[R]ay już nawet był dzisiaj. xD

Co do wymiany z bannerami to o jakie konkretnie fora Ci chodzi. Znam wiele i mogę trochę pozałatwiać. Nawet niekoniecznie związane z PS2.

Nie pomagam na GG i PW!
Odpowiedz
A teraz będzie miał kto "zrobić" te nagrody? Wiem, że to głupio brzmi, zrobić nagrody xD I nie mam szczerze pojęcia co można zaproponować jako nagrodę. Pewnie największe zapotrzebowanie byłoby na coś materialnego, ale to raczej odpada, bo wiąże się z funduszami, których nie mamy. Nie wiem czy za avatar czy sygnaturę będą się starać. Może ta ranga rzeczywiście byłaby najodpowiedniejsza i, nie wiem czy nie porywam się z motyką na słońce, ale może miesięczny dostęp do ekipy i działu zamkniętego. W końcu wiele osób pewnie ciekawi o czymże się tutaj pisuje. Po każdym miesiącu pałeczka byłaby przekazywana komuś innemu i ranga też zostałaby odebrana. Na razie tylko to mi przychodzi do głowy.

I o te bannery czy linki też mogę się postarać. W końcu dobra reklama nie jest zła.

Odpowiedz
A co tu jest w tym dziale takiego ciekawego? xD

Nie pomagam na GG i PW!
Odpowiedz
Masa rzeczy. Przecie tu są całe kulisy forum, główne centrum dowodzenia, gdzie zapadają najważniejsze dla całego forum decyzje. Wszystkie największe tajemnice, afery i skandale dosłownie na wyciągnięcie ręki. Może jakbyś się rozejrzał to byś znalazł i coś dla siebie :p

Odpowiedz
Przejrzałem już dawno wszystko :P. Ale dla takiego Kowalskiego, którego nie interesują forumowe tajemnice i do tego jak ma dłuugi język to to może być niebezpieczne. xD

Nie pomagam na GG i PW!
Odpowiedz