Kilka propozycji na szybko po połączeniu
Po połączeniu forów zrobił się niemały bałagan na forum i tak na szybko wyłapałem kilka rzeczy, które można poprawić. Oczywiście to tylko propozycje, mówcie co o tym myślicie, bo przydałoby się jak najszybciej to wszystko ogarnąć, żeby jakoś wyglądało i żeby większy bałagan się nie zrobił.

PS2:

- burdel największy w tej chwili na forum, co robimy z nim? Usuwamy te poddziały na gatunki czy zostawiamy? Na pewno trzeba oddzielić i zrobić osobny dział "Download" jak było wcześniej

PS3:

- niepotrzebny dział PS3 Game Corner, proponuję zostawić dział Gry, które wcześniej u nas był, to co dało radę przeniosłem, reszta tematów z PS3 Game Corner wydaje mi się zbędna

- dział Sprzęt - poprzenosić te tematy, które się da i tu nie pasują do innych działów (PS3 i Internet, Hack)

- dział Bazar - przydałoby się pouzupełniać tagi w tytułach tematów, bo niezły burdel tam jest, można też regulamin napisać albo po prostu przekopiować ten z Bazaru o PS2 zamieniając tylko PS2 na PS3

Hydepark

- dział "Przywitaj się" - co z nim robimy? Moim zdaniem również zbędny, jest w dziale jeden temat dla wszystkich do powitania i chyba starczy

Shoutbox

- znikł ten komunikat o niegadaniu o grach i rozwiązywaniu problemów tylko na forum

You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!

[Obrazek: montana_pl89.png]
Odpowiedz
No jeśli chodzi o dział PS2 to czekam na info od bardziej kumatych.

W PS3 możesz zrobić tak jak napisałeś, jestem za - co na to reszta?

Przywitaj się też możemy wywalić - chociaż to zawsze nabija ilość postów na forum (a nie nabija licznika userom) i może być jakąś tam kartą przetargową z potencjalnym reklamodawcą. Do przedystykowania.

SB naprawię w tygodniu.
Zajrzyj na forum dla webmasterów.

Nie udzielam pomocy na PW, GG, maila. Masz pytania? Pytaj na forum.
Odpowiedz
Wg mnie lepiej będzie jak usuniemy te poddziały w PS2 i zrobimy po prostu "Gry".

PS3 game corner usuwam.

Dział sprzęt faktycznie przydałoby się posegregować - jestem za.

W dziale bazar najlepiej ten sam regulamin co w bazarze od ps2, a tematy bez tagów bym zwyczajnie usunął.

(21-05-2011, 22:19)Kratos napisał(a): - dział "Przywitaj się" - co z nim robimy? Moim zdaniem również zbędny, jest w dziale jeden temat dla wszystkich do powitania i chyba starczy

Nie do końca rozumiem o co chodzi, jest gdzieś drugi temat do witania się? Jakoś go nie mogę znaleźć, ale jeśli jest, to wg mnie jeden powinien wylecieć.

EDIT: Widze ten temat "Przywitaj się" z ps3elite, wg mnie on powinien wylecieć.
Odpowiedz
Czy jak zrobimy jeden duży dział na gry to nie będzie bajzel? Chyba, że wymogiem będzie dodanie tagu jakiej wersji dotyczy. Możemy to wymusić na userach z poziomu panelu admina.

Odpowiedz
(23-05-2011, 06:52)admin napisał(a): Chyba, że wymogiem będzie dodanie tagu jakiej wersji dotyczy. Możemy to wymusić na userach z poziomu panelu admina.
Nie rozumiem o co tu chodzi. Jaka wersja gry? I co to znaczy wymusić, jak to działa?

W dziale "Gry" PS2 żeby nie było bałaganu to najlepszą opcją jest zrobienie tego, co w analogicznych działach konsol PS1 i PS3 - 1 temat do jednej gry, taki ogólny do dyskutowania o poziomie gry, o problemach z levelami, z przejściem itp. Część takich tematów można by było przenieść z tych co już istnieją, a o ważniejszych grach, o których nie ma takich tematów trzeba byłoby je założyć ewentualnie.

Tylko teraz co z resztą tematów, które zostaną? Może zrobić jakiś oddzielny dział "Archiwum", gdzie te stare tematy byłyby tylko do poczytania? Można byłoby zrobić też podforum, czy poddział (nie wiem jak z nazewnictwem) "Recenzje".

Czyli działy wyglądałyby tak w PS2: Newsy, Tematy ogólne, Sprzęt, Tutoriale, Game Corner, Gry (poddział Recenzje), Bazar, Download (z poddziałami tymi co były - programy, poradniki, kody), Archiwum.

Game Corner zostawiłbym tak jak jest i służyłby do ogólnych dyskusji o grach, o wszystkich, a w dziale Gry mogłyby być pojedyncze tematy o najważniejszych grach.

Tak ja bym to widział. Trochę to ryzykowne, bo trochę późno może na takie zmiany, ale no zawsze lepiej późno niż nigdy. Chyba, że macie jakieś inne propozycje, mi nic innego na razie do głowy nie przychodzi.
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!

Odpowiedz
Chodzi o to aby user przy pisaniu o jakimś problemi z grą musiał wybrać przedrostek [ps2] [ps3] itd inaczej nie założy tematu. Wtedy by może było to jakoś poukładane w jednym dużym dziale o grach.

Odpowiedz
Aha, chcesz zrobić jeden wielki dział o grach na wszystkie 3 konsole? To już w ogóle zrobiłoby się zamieszanie. Są osobne działy i oprócz pojedynczych przypadków ludziska rozróżniają co i gdzie zakładać.

Odpowiedz
No to ok, ja tylko odpowiedziałem na pytanie.

Odpowiedz
Dobra, to może lepiej wróćmy już do tego podziału, który był przed połączeniem forów i rozbijmy dział z grami na kilka poddziałów. Zawsze lepsze to niż taki utrudniony dostęp do działu z grami na PS2 jak jest teraz, gdzie naprawdę trudno się połapać.

Odpowiedz
Heloł, to co robimy w końcu? Bo ciasto pieniądz, nie ma ciasta nie ma pieniędzy.

Odpowiedz