Kilka propozycji nowych pluginów
Witam. To ja znowu. Ostatnio przeglądałem forum mybb i znalazłem kilka bardzo przydatnych i ciekawych pluginów, które można by zainstalować na forum, a nie wiem czemu do tej pory tego nie zrobiliśmy ;D

LastVisitors 2.0 - Wtyczka dodaje do profilu każdego użytkownika tabelę z danymi, kto i kiedy odwiedził jego profil
ThankYou - dziękowanie za konkretne posty
Forum stats in profile - statystyki forum w profilu(najbardziej aktywny w, ...)
Cytowanie selektywne 1.1 - Ten plugin dodaje opcję cytowania selektywnego - zaznaczasz teks i klikasz! Cytowanie jeszcze nigdy nie było tak proste!
Powiadomienia moderatora 1.1 - Ten plugin wysyła do użytkowników powiadomienia w formie prywatnych wiadomości w wypadku interwencji moderatorów. Administrator może wybrać id użytkownika, który będzie nadawcą wiadomości, a także jej sygnaturkę.
Show online today 2.0 - Wtyczka wyświetla w statystykach na głównej stronie loginy użytkowników, którzy logowali się na forum w ciągu 24 h
Pokaż nieprzeczytane posty 1.8 - Modyfikacja dodaje możliwość przeglądania nieprzeczytanych postów (funkcjonalność taka jak analogiczna funkcja w phpBB 3.0.6+)
Profile Comments 0.9.2 - Plugin dodaje pole w profilu każdego użytkownika, w którym inny użytkownik będzie mógł skomentować profil.

Na razie tyle mi się przypomniało, dałem radę wyłapać. O większość z tych pluginów/funkcji była już mowa na forum, userzy pytali o nie. Dlatego też myślę, że instalacja chociaż części z nich byłaby już sukcesem. Jeżeli taka ilość jest za duża to na pewno znajdziemy jakiś kompromis ;) Co o tym myślicie?
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!

[Obrazek: montana_pl89.png]
Odpowiedz
I jak? Userzy, którzy się wypowiedzieli w temacie innym, w zdecydowanej większości uważają te zmiany in plus.
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!

Odpowiedz
oki w weekend przy piwie siądę do nich i zobaczymy co z tego wyjdzie ]:->
Odpowiedz
Dobra, ja przy piwie będę ci kibicował ;D

Możesz od razu usunąć rangę "Moderator", bo nikt jej teraz nie posiada i w sumie w przyszłości nie sądzę, żeby się ona jeszcze przydała. Jest przecież ranga "Supermoderator" jeszcze.

Odpowiedz
http://forum.mybboard.pl/watek-mybb-f-sp...kyou_17783 - Działające spolszczenie do "Thank You" ;)

Odpowiedz
wsio fajnie ale tyle to ja sam na szybko przetłumaczyłem , bardzie chodzi o obrazki , ale czekamy na wypociny ;] 8draco8

8draco8 zrobił pikne przyciski
Odpowiedz
No i działa wszystko ładnie. Dzięki ;)

Odpowiedz
Jednak nie wszystko.

Po wejściu w profil usera i kliknięciu na posty, za które otrzymał podziękowanie wyświetlają się wszystkie jego posty. Zamieniłbym też "Podziękowania" w profilu przy postach na "Rozdane podziękowania", żeby było czytelniej.

Aha i u mnie jeszcze, nie wiem czy u wszystkich, na najnowszym firefoxie po wgraniu nowych pluginów spsuły się trochę ikony offline/online. Raz są ikony, a raz - i to zdecydowanie częściej całe napisy przy nicku "online/offline".

Odpowiedz
Również korzystam z najnowszego "liska" i mam podobny problem przy wyświetlaniu ikon on/offline
[Obrazek: Adek1989_PL.png]
[Obrazek: Adek1989_PL.png]
Odpowiedz
Oki: online i offline poprawiłem - "my bad" jak mówią na wschodzie :P wynikł w chwili gdy poprawiałem plugin pod kątem współpracy w wersjami językowymi
Tłumaczenie również zmieniłem.
Odpowiedz