Hej. Jeśli to czytasz to znaczy, że jesteś zarejestrowanym użytkownikiem naszego forum. Kliknij tutaj aby się zarejestrować i w pełni korzystać z forum.

Ps Vita ....przeróbka pod gry z psp
#1
Witam, od wczoraj jestem posiadaczem konsoli Ps Vita model PCH 1104, wraz z konsolą otrzymałem oryginalna kartę pamięci 8GB. Wersja oprogramowania to 3.73. Chciałem zapytać a raczej prosić o pomoc w przerobieniu konsolki pod gry z psp. Czytałem co nieco na ten temat, oglądałem też filmy na YT ale....Jakoś nie umiem tego rozgryźć . Byłbym wdzięczny za pomocSmile
Odpowiedz
#2
Zainstaluj najpierw H-Encore według tutoriala:
https://www.youtube.com/watch?v=cA1EkwKg...e=emb_logo

Do odpalenia gier z PSP potrzebny Ci Adrenaline, dobrze będzie zainstalować najpierw Vita Shell. Możesz zobaczyć do tematu z moimi postami, bo niedawno się z tym bawiłem Smile

https://www.playstationforum.pl/thread-32012.html
Odpowiedz
#3
Widziałem tego tutka. Nawet próbowałem wgrać H-encore tym sposobem tylko pod koniec w konsoli cmd wychodzą mi jakieś....problemy
Odpowiedz
#4
W wielkim skrócie to tu masz jak zainstalować Final h-encore:
https://www.youtube.com/watch?v=vNj3Y3pIGGI.

Tu jak zainstalować Adrenaline aby uruchamiać gry z PSP\PS1:
https://www.youtube.com/watch?v=k3WDUh8f3Fg.


Final h-encore:
https://github.com/soarqin/finalhe/releases.

Adrenaline:
https://github.com/TheOfficialFloW/Adrenaline/releases.
Jak mogę, to pomogę.

Odpowiedz
#5
Rozumiem. Spróbuję to dzis ogarnąć? Mogę później wgrywać gry z psp na oryginalną karte vity? Czy muszę kupować adapter?
Odpowiedz
#6
Nie powinienem jeszcze zejsc z wersja softu do 3.65?
Odpowiedz
#7
(09-11-2020, 16:48)Ragetti1983 napisał(a): Rozumiem. Spróbuję to dzis ogarnąć? Mogę później wgrywać gry z psp na oryginalną karte vity? Czy muszę kupować adapter?

Nie musisz kupować żadnego adaptera.
Wszystko można instalować na kartę pamięci.

(09-11-2020, 23:01)Ragetti1983 napisał(a): Nie powinienem jeszcze zejsc z wersja softu do 3.65?

Aby w ogóle zejść niżej z FW musisz najpierw zainstalować h-encore.
Dopiero potem dzięki modoru możesz wgrać 3.65\3.60:
https://github.com/SKGleba/modoru/releases.

Spróbuj najpierw wgrać h-encore, potem Adrenaline.
Jak będziesz miał problemy to sobie zejdziesz z FW.
Jak mogę, to pomogę.

Odpowiedz
#8
Nie musisz schodzić z wersją softu z tego co się orientuje. Ja zrobiłem downgrade do 3.65. Sklepik z grami czyli pkgj jeśli dobrze pamiętam, to jest bardzo przydatna rzecz Wink
Odpowiedz


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  PS Vita jaki soft krok po kroku a_team 13 1999 14-09-2020, 10:24
Ostatni post: a_team
  Problem z przeróbką FPS21311 9 2481 10-05-2020, 15:55
Ostatni post: FPS21311
  PS Vita SLIM czy FAT? Bone 5 1836 13-10-2019, 00:13
Ostatni post: Hubiqq
  Przeróbka Enso - jakie możliwości bocher 0 706 13-06-2019, 09:52
Ostatni post: bocher
  PSP Vita Win10 Stardigit 4 1074 28-05-2019, 12:17
Ostatni post: Stardigit
  Przeróbka na Vitę Duncan 3 1269 28-03-2019, 20:44
Ostatni post: Michal_burnout
  Zakup PS Vita - przeróbka qwerty91 1 2115 11-12-2018, 16:20
Ostatni post: tomx1989
  PS Vita - pytanie odnośnie przeróbki Hubiqq 6 14146 17-11-2018, 15:58
Ostatni post: Berion

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości