Hej. Jeśli to czytasz to znaczy, że jesteś zarejestrowanym użytkownikiem naszego forum. Kliknij tutaj aby się zarejestrować i w pełni korzystać z forum.

PS Vita jaki soft krok po kroku
#11
H-Encore2 i VitaShell mam. Interesuje mnie odpalanie kopii gier z SD2vita, emulacja PSP i może starszych maszyn, pytanie co się da ? - GB, GBC, GBA jakieś SNES ? Smile Pytanie czy robić downgrade do 3.65 z 3.73 bo ściągnąłem sobie soft i mam modoru 2.1. Czy jest jakieś ryzyko uwalenia konsoli ?
Odpowiedz
#12
Spróbuj wgrać adrenaline i zobacz czy ci pójdzie na 3.73.
Jak się nie da adrenaliny uruchomić na 3.73 to zejdziesz z FW do 3.65.

Adrenalina jest dla gier z PSP i PS1.
W #4 poście masz chyba najważniejsze linki.
Jak mogę, to pomogę.

Odpowiedz
#13
Najpierw chce uruchomić SD2Vita i mam problem. H-Encore2 i Vita Shell zainstalowałem (przypomnę, że mam soft 3.73 i Vite 1004). Próbowałem odpalić SD2Vita i zrobiłem zgodnie z tutorialem z YT (linki poniżej). Niestety po restarcie konsoli w Vita Shell nie pokazuje mi karty SD2Vita jako ux0 a oryginalną kartę jako uma0. Pytanie czy coś źle robię, czy może dostałem uwalony adapter ? (nie bardzo mam jak go sprawdzić, bo nikt z moich znajomych Vity nie posiada Sad ). Czy możecie mi pomóc ? Może coś źle robię ? Zauważyłem, że po całej tej próbie zainstalowania SD2Vita czasem się zwiesza h-encore, żeby odpalić henkaku i podobnie jest z Vita Shell. Wyskakuje "nieoczekiwany błąd". Pomaga restart konsoli albo wyciągnięcie na chwilę SD2Vita i odpalenie bez niej.

https://www.youtube.com/watch?v=cA1EkwKg...e=emb_logo instalacja H-Encore na sofcie 3.73

https://www.youtube.com/watch?v=vlFfCYQ7ZTI instalacja SD2Vita

P.S. Udało się Smile Doczytałem w komentarzach, że trzeba oprócz plików ukrytych jeszcze wyłączyć ukrywanie plików systemowych. Dzięki temu mogłem wszystkie pliki przekopiować na SD2Vita Smile

P.S. 2 Czy ktoś powie mi albo wrzuci link (np. na youtube) jak wgrywać gry na SD2Vita ?
Odpowiedz
#14
Mała aktualizacja,Downgrade na 3.65 zrobiony. Adrenaline, SD2Vita i PKGj zainstalowane. Dalej nie wiem jak zainstalować kopię gry na Vicie, która znajduje się na PC. Gdzieś wyczytałem, że wystarczy archiwum zip zmienić na vpk i się zainstaluje, ale nie do końca, bo wyskakuje mi podczas instalacji błąd. Ma ktoś jakiś pomysł, bo nie bardzo mogę coś z tym zrobić ? Smile
Odpowiedz


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Usunięty soft przy downgrade KierownikStacji 0 422 21-04-2020, 22:02
Ostatni post: KierownikStacji
  PS Vita SLIM czy FAT? Bone 5 1553 13-10-2019, 00:13
Ostatni post: Hubiqq
  PSP Vita Win10 Stardigit 4 937 28-05-2019, 12:17
Ostatni post: Stardigit
  Zakup PS Vita - przeróbka qwerty91 1 1982 11-12-2018, 16:20
Ostatni post: tomx1989
  PS Vita - pytanie odnośnie przeróbki Hubiqq 6 13958 17-11-2018, 15:58
Ostatni post: Berion
  PS Vita aktualizacja 3.69 Szaitan 5 1436 17-11-2018, 15:51
Ostatni post: Berion
  PS Vita - instalacja emulatorów oraz plików .vpk FPS21311 5 5304 25-09-2018, 21:13
Ostatni post: FPS21311
  PS VITA - emulacja. FPS21311 7 5234 12-05-2018, 00:36
Ostatni post: FPS21311

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości