Hej. Jeśli to czytasz to znaczy, że jesteś zarejestrowanym użytkownikiem naszego forum. Kliknij tutaj aby się zarejestrować i w pełni korzystać z forum.

Temat usunięty przez autora
#11
No wszystko pięknie ładnie, ale jak jestem w menu głównym to płyta się nie zatrzymuje. Jak ją podmienić? Zrobiłem tak, że wyjąłem jedną klapke i szybko włożyłem drugą płyte, gra się ścieła, a po chwili odcieła się ale po włączeniu drugiego pozimu czarny ekran :/
#12
Próbował ktoś może na NFS Underground 2 ?
#13
Dziś sprawdziłem dwie gry: SOCOM 2 I SOCOM 3. Tym razem w menu obu gier jest opcja gry online, po jej wybraniu (z zamienioną wcześniej kopią płyty i podmienieniu pliku) i wybraniu Network configuration na ekranie tv pojawia się piękna czerwona chmura z napisem: "Please insert a PlayStation or PlayStation 2 format disc" Moim zdaniem: No koment. Jutro kupię kolejną z wymienionych gier, choć na dzień dzisiejszy mogę już stwierdzić że miałbym za te pieniądze kartę PS2 z wgranym McBotem z Allegro za 40 zł z wysyłką. Ale uparcie przetestuję to do końca. Pozdrawiam.
#14
Dziękuję za wsparcie, dzięki Tobie możemy zaktualizować listę. Jeżeli mogę coś zasugerować, sprawdź proszę dwa pierwsze Bondy z listy które wg społeczności PS2 powinny działać. Ja dziś sprawdziłem Battlefront 2 i tego także póki co nie zmusiłem do współpracy lecz próbuję. W najbliższym czasie zaopatrzę się w jakieś płyty podłej jakości i sprawdzę resztę (szkoda Verbatimów na to). Jeżeli chcesz sprawdzać gry, a już masz przerobioną konsolę nie musisz kupować oryginałów. Wystarczy jedną kopię nagrać tak jak ją uruchamiasz na swojej przeróbce, a drugą nagrać z podmienionym plikiem i wszystko dalej powinno iść wg instrukcji.
Playstation 2 Slim SCPH-77004, 3xDS2, FMCB
Inne konsole: SMS II, MegaDrive, PSOne, Dreamcast, Xbox, Xbox 360

[Obrazek: XsKg1.gif]
[Obrazek: 1N8cslJ.jpg]
#15
Na pewno spróbuję z tymi Bondami. tylko szukam na razie oryginałów niestety ponieważ właśnie nie mam przerobionej konsoli a zależy mi na tym, dla tego będę próbował do końca Wink. A powiedz kolego, ja wypalam ten przerobiony już obraz gier na płycie dvd+rw. Jak podmieniam tą płytę, to gra i każde menu chodzi bez zarzutu tak jak by to była płyta oryginalna, ale nie wiem czy czasem ten program uLaunchELF się odpali z tej właśnie płyty??? Ale myślę że nie ma to znaczenia skoro gry z niej chodzą.

P.S. mam konsolę PAL 90004
#16
Program powinien ruszyć z RW, w końcu to tylko niecały 1MB więc napęd powinien zaczytać. Po podmianie, w SW: Battlefront 2, menu działało OK.
Playstation 2 Slim SCPH-77004, 3xDS2, FMCB
Inne konsole: SMS II, MegaDrive, PSOne, Dreamcast, Xbox, Xbox 360

[Obrazek: XsKg1.gif]
[Obrazek: 1N8cslJ.jpg]
#17
Powiedzcie mi jeszcze czy Free McBoot 1.8b będzie w ogóle działał ma konsoli 90004? Bo jak sprawdzam różne fora to raz piszą że tak a drugi że nie. Pogubić się można. Ma ktoś tą konsolę z Was nieprzerobioną z tym McBootem?
#18
FMCB działa na konsolach 9000x z Data Code do (mniej więcej) 8c, powyżej już nie. Sony podczas produkcji 8c zorientowało się że istnieje coś takiego jak FMCB i zmieniając BIOS usunęli lukę z której korzystało FMCB.
Playstation 2 Slim SCPH-77004, 3xDS2, FMCB
Inne konsole: SMS II, MegaDrive, PSOne, Dreamcast, Xbox, Xbox 360

[Obrazek: XsKg1.gif]
[Obrazek: 1N8cslJ.jpg]
#19
Ok, tylko jak jeszcze wiedzieć jaki się ma bios. Bo z menu konsoli przydatniejsze info to tylko: Browser 1.40 i Playstation Driver 2.00.
Czy szukać u wujka googla po numerach sn?
#20
(12-01-2013, 18:02)Ramosus napisał(a): Ok, tylko jak jeszcze wiedzieć jaki się ma bios. Bo z menu konsoli przydatniejsze info to tylko: Browser 1.40 i Playstation Driver 2.00.
Czy szukać u wujka googla po numerach sn?

Musisz jakimś sposobem uruchomić uLaunchELF. Możesz od kogoś pożyczyć SwapMagic czy nawet sposobem który jest tutaj podany uruchomic uLaunchELF. Jak już uruchomisz program przejdź do Debug i popatrz na linijke odnoszącą się do ROMVER

rom0: ROMVER == "0230EC20080220 "

Patrzysz na pierwsze 4 cyfry. W tym przykładzie masz Bios 2,30 więc nie zainstalujesz FMCB. Jak jest inny np. 2.20 to zainstalujesz.

Innego sposobu nie ma.


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Temat usunięty przez autora Draco 16 15941 08-03-2013, 22:20
Ostatni post: Szymon
  Temat usunięty przez autora Draco 14 12523 25-02-2013, 22:17
Ostatni post: JaDCorbeN
  Temat usunięty przez autora Draco 8 8483 19-11-2012, 19:46
Ostatni post: mattek
  Temat usunięty przez autora Draco 6 5647 06-07-2012, 10:09
Ostatni post: Draco
  Temat usunięty przez autora Draco 7 6636 02-05-2012, 20:53
Ostatni post: Simion
  Temat usunięty przez autora Draco 9 7538 19-04-2012, 16:25
Ostatni post: ashin
  Temat usunięty przez autora Draco 6 8128 15-02-2012, 16:44
Ostatni post: Draco
  Temat usunięty przez autora Draco 1 5037 15-09-2011, 20:40
Ostatni post: drakon

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości