Liczba postów: 6
Liczba wątków: 1
Witam jestem tu nowy i mam problem z moja konsola (scph-50003 gruba)
problem jest taki ze mam nieprzerobiona konsole i korzystam z free mcboot`a i jak odpalam gry to sa czarno biale :/. Probowalem na 4 roznych telewizorach ktore posiadam w domu i nic a jak podlaczylem u kumpla to byly kolory i nie wiem czy to przypadkiem nie jest spowodowane z powodu telewizora czy czego ? Więc prosilbym, o POMOC z góry Dziekuje :)
Liczba postów: 1988
Liczba wątków: 39
14-07-2009, 00:15
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-07-2009, 00:16 przez GENERiC.)
Czym podłączasz? Płyty jakie mają systemy nadawania? Jaki Twój Telewizor obsługuje system(y) nadawania.
PS2 z Anglii?
Nie pomagam na GG i PW!
14-07-2009, 00:16
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-07-2009, 00:18 przez lech0.)
i jeszcze jedno w menu konsoli mam kolory i w oryginalnych grach tez je mam tylko w grach odpalanych przez free mcboota. Zmienialem juz z ntsc na pal i to nic nie dalo.
tak kupione w angli
Liczba postów: 1988
Liczba wątków: 39
Odpowiedz na moje pytanie + spróbuj odpalić gry przez Swapa. Ściągnij Swapa, zbootuj przez co tam chcesz, włóż orginalną płytę, podmień na kopie i zbootuj w odpowiednim systemie nadawania w jakim jest gra.
Uff...na dzisiaj koniec ide spać. Dobranoc.
Nie pomagam na GG i PW!
ale nie wiem o co chodzi z tym systemem nadawania. chodzi ci o pal i ntsc ?
Liczba postów: 986
Liczba wątków: 9
Po pierwsze jest coś takiego jak google i wikipedia ;]
Najprawdopodobniej gry masz w NTSC, ale twoje TV nie obsługują ntsc i dlatego gry masz czarno białe, a kumpel ma "lepszy" TV i działa u niego, też miałem taki problem, dali mi jakiś program żeby NTSC na PAL zamienił, ale lipa nie odpaliło wcale.
Ściągaj gry PAL i wszystko będzie śmigać ;)
spoko dzieki :D sprobuje posciagac gry na pal i zobaczymy jak bedzie :P
Ja jak ściągałem UFC:Throwdown to też znalazłem tylko NTSC i mam czarno białe, na starym TV na nowym działa ślicznie ;) - No ale chyba kupno nowego TV nie ma sensu ?
Liczba postów: 173
Liczba wątków: 11
Jak macie grę w NTSC to spatchujcie grę tym programem (wybierając oczywiście opcję NTSC -> PAL):
KLIK
Obraz gry musi być o rozszerzeniu: .ISO lub .BIN inaczej program go nie znajdzie.
Jeżeli macie inne rozszerzenie, to przekonwertujcie przykładowo programem "UltraISO".
Ja tak robię i wszystko śmiga w kolorach :D
(\__/)
( o.O) This is Bunny. Copy and paste Bunny into
(")_(") your signature to help Me gain world domination.
Sanosuke, ja tak zrobiłem i mi nie działa, gotowy obraz spatchowałem, nagrałem a płyty mi w ps2 nie wczyta ;)