dysk do xbox 360
kupiem sobie gta v i okazalo sie, ze potrzebuje dysku zeby zainstalowac gre. dysk w konsoli jest za maly a typowy dla iksa na alle jest od jakichs 130 zl w gore. narazie nie moge sobie na to pozwolic a pogralbym sobie w gre tak wiec pytam was czy istnieje jakis inny sposob niz kupno dysku?
[Obrazek: images?q=tbn:ANd9GcRjufhUbmuizyf3Nbees_n...lQoFN9RYkw][Obrazek: ZqKvyOY.png][Obrazek: UserbarRE.gif]
Odpowiedz
Domyślam się że posiadasz wersje 4gb ,zawsze możesz kupić pendrive 16 gb (wystarczy pod instalacje GTA V) uprzednio go sformatować z poziomu konsoli i spokojnie grać.
[Obrazek: hacksmk.png]
It appears the game is over before it even begins
Odpowiedz
gorzej mam wersje 3gb. nie mam pena moze uda mi sie pozyczyc. zastanawialem sie tez nad karta sd w telefonie tylko ze jesli chodzi ale odtwarzacz multimedi mi nie wykrywa tego, sprubuje jeszcze sformatowac i wtedy sprawdze, to musi byc sformatowane w systemie fat32? mam racje?
[Obrazek: images?q=tbn:ANd9GcRjufhUbmuizyf3Nbees_n...lQoFN9RYkw][Obrazek: ZqKvyOY.png][Obrazek: UserbarRE.gif]
Odpowiedz
Formatujesz z poziomu konsoli, powinna sama poprosić o sformatowanie odpowiednim komunikatem. Jeżeli nie wejdz w ustawienia > pamięc masowa i tam dokładnie już będziesz widział jakie dyski ,pendrivy masz podpięte pod Xboxa. Z tego co się orientuje były tylko wersje 4gb z wbudowaną pamiecią flash, mniejszych sobie nie przypominam.

Co do systemu Fat32 jest obsługiwany ale tylko w przeróbce RGH/JTAG wtedy podpinasz dowolnego pendrive lub dysk twardy (zewnetrzny lub wewnetrzny) bez konieczności konfiguracji go pod system plików X360 .
Odpowiedz
XBOX niestety ma to do siebie, że wymaga oryginalnego HDD od MS :)
Idzie to obejść przez HDDHACK ale.... jak czasami takie obejścia może kuleć. Pendrak nie zawsze jest dobrym wyjściem - gra wymaga hdd wewnętrznego :)
Oczywiście mowa o konsoli bez RGH :)
Odpowiedz
Pendrive w zupełności wystarczy, gra wymaga instalacji nie ma znaczenia czy na dysku wewnętrznym czy pendrive. Przy RGH sprawa jest dużo prostsza ale to już inny temat.
Odpowiedz
Ale pendrive może mieć maksymalnie 16gb. Więcej konsola po prostu nie użyje.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
[Obrazek: spaidi1987.png]
Odpowiedz
Jeżeli ma najnowszą aktualizacje dashboardu może wykorzystać pendrive do 32gb wyżej Microsoft zaleca kupno dysku :) 16gb do instalacji GTA V nada się bez problemów.
Odpowiedz
kurde nie wykrywa mi telefonu. zastanawia mnie opcja "gry zapisane" w chmurze, mozna tam dokonac instalacji? badz stremowac z pc? pytam z ciekawosci, poniewaz jutro bede mial pena a tak poza tematem to chcem ponarzekac na wejcia usb w konsoli, przeklinam microsoft za to co zrobili, nigdy nie moge trafic wtyczka, musze podnosic konsole trzymajac klapke a i tak jest ciezko. masakra jakas, trace przy tym cierpliwosc
Odpowiedz
Faktycznie to rozwiązanie z klapką nie jest zbytnio praktyczne ale już się do niego przyzwyczaiłem. Nie mam pojęcia czy można przeprowadzić takową instalacje jednakże wątpie w to z góry. Jak będziesz juz miał pendrive daj znać czy wszystko działa jak należy. Ogólnie do X360 polecam przeróbke RGH + dysk wewnętrzny najlepsza opcja aby wykorzystać w 100% możliwości konsoli.
Odpowiedz