Liczba postów: 4402
Liczba wątków: 1670
22-02-2014, 18:33
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-02-2014, 18:40 przez Kratos.)
Niestety smutne wieści dla wszystkich, którzy pokładali swe nadzieje w grze na podstawie przygód Johna Rambo. Rambo: The Video Game już na zwiastunach nie zachwycało, a pierwsze recenzje gry tylko potwierdzają wątpliwą jakość tego "dzieła". Oto jak przedstawiają się pierwsze oceny gry (część pochodzi z innych platform niż PS3, ale nie ma to znaczenia):
Eurogamer - 5/10
Edge Magazine - 5/10
Meristation - 5/10
God is a Geek - 4/10
IGN - 3/10
SpazioGames - 3/10
Rambo jest tym faktem także zasmucony.
IGN zarzuca grze między innymi płytkość, bezcelowość i przestarzały charakter rozgrywki. Przy okazji redaktorzy zastanawiają się po co w 2014 roku wydawać strzelankę na szynach, która to nie została zbyt dobrze przystosowana do gry na padzie/myszy.
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!
Liczba postów: 1538
Liczba wątków: 534
No niestety, produkt polskiego studia nie stał się czarnym koniem, lecz po prostu bardzo słabą grą, co jest zgodne z przewidywaniami większości graczy. Przyznam szczerze, miałem nadzieję, że oceny tego tytułu będą oscylować w okolicach "szóstki" czy nawet "siódemki" w skali dziesięciostopniowej. Oceny mówią jednak same za siebie - nie tylko grafika jest elementem przestarzałym, również koncepcja rail-shootera okazała się nietrafionym pomysłem. Nie jestem jednak zawiedziony czy zaskoczony słabymi notami - po prostu zakładałem wariant optymistyczny tj. na przekór wszystkiemu i całkiem nieoczekiwanie spotkamy się z solidnym przeciętniakiem.
A ja jestem zaskoczony trzema 5/10. Spodziewałem się naprawde spektakularnej klapy, a nie jest aż tak źle...
Edit: Gry-online dały 3/10.
Ten news mnie nie zaskoczyl. Każdy, kto widział trailery prezentujące grę, mógł dostrzec, że to tytytuł szału nie robi, a szkoda. Gdyby wykorzystali dobrze potencjał tego filmu, to mógłby być hit, a tak zwyczajny crap dostaliśmy. Na domiar tego, ta karykaturalna postać, której wyglądem wiele do Rambo brakuje. Szkoda, że twórcy nie podołali.
Podobno grę można ukończyć w 2.5h. Wypożyczę ten tytuł z 'wypożyczalni' aby na własnej skórze przekonać się, jaki z tego crap :)
BTW - całość waży niecałe 3GB. To zły omen ;) Oceny graczy też optymizmem nie napawają... Nie mogę się doczekać!
Liczba postów: 572
Liczba wątków: 50
Jestem już po pierwszej kilkunastominutowej sesji. Pierwsze wrażenie było bardzo słabe. Gra jest słabo zoptymalizowana, lubi przyciąć na dobrej maszynie. Strzelanie wygląda trochę bezpłciowo, a dźwięk wydobywający się z AK-47 przypomina odłgos plastikowego pistoletu z kościelnego odpustu. Sekwencje QTE są dość ciekawe, możemy też poruszać bohaterem wskazując mu, za którą osłoną ma się ukryć. Sama walka nie wydała mi się z początku nie wiadomo jak emocjonująca. Nie jest dobrze, ale nie ma też chyba totalnej lipy. Pogram dłużej to skrobnę coś w odpowiednim dziale.
Liczba postów: 2176
Liczba wątków: 71
Widzę, że Mr. Q niczym asceta umartwia swe bodźce artystyczno-doznaniowe grając w tego rodzaju gry. Z niecierpliwością czekam na odczucia całokształtu po "dłuższej" sesji - o ile można tak nazwać dwu i pół-godzinną rozgrywkę, hehe.
Liczba postów: 416
Liczba wątków: 14
Czemu ta gra nie wyszła na ps2 :D Troszkę by zmienili graficznie ta gierke to napewno by weszła na ps2.Była to by ostatnia ciekawa gra na ps2 :) Ale to sa tylko moje marzenia które sie nigdy już nie spełnia
Wysłane z Playstation 2 za pomocą tapatalk