Liczba postów: 4402
Liczba wątków: 1670
Jedno z nielicznych czasopism traktujące wyłącznie o konsolach i grach na nie ma spore problemy. Tylko w tym roku już 1 numer gazety się nie ukazał, kilka zaliczyło opóźnienia, a najnowszy lipcowy numer był przekładany z dnia na dzień, aż w końcu ogłoszono, że się nie ukaże, a Neo Plus robi sobie przerwę na wakacje. Oczywiście pismo może się jeszcze podnieść, ale na razie wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że będzie dokładnie odwrotnie.
I nie będzie to odosobniony przypadek, bo wydawany od lat Play czy od niedawna Playbox również przestały być wydawane w tym roku. Na placu boju dzielnie pozostaje jeszcze PSX Extreme. Czytacie jeszcze gazety czy uważacie, że wszystko można znaleźć w internecie, a kupowanie prasy to wyrzucanie pieniędzy w błoto?
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!
Ja nie czytam, ze względu na cenę tych czasopism, jest dość zaporowa, chociaż kiedyś regularnie kupowałem PSx'a, ostatni numer mam z zeszłego roku, czasem kupuję, ale rzadziej niż kiedyś.
Liczba postów: 3153
Liczba wątków: 69
Kiedyś kupowało się gazety niezależnie od ceny ponieważ nie było tak rozpowszechnionego internetu. W chwili obecnej porównując masę świetnych portali, w których możemy przeczytać o grach zupełnie za darmo, do gazet, to okazuje się, że 9.99 za egzemplarz to "dużo".
Playstation 2 Slim SCPH-77004, 3xDS2, FMCB
Inne konsole: SMS II, MegaDrive, PSOne, Dreamcast, Xbox, Xbox 360
Liczba postów: 959
Liczba wątków: 45
Szkoda gdyby znikło to pismo, wszak to obok takiego PE mocna marka i kawał historii na naszym polskim poletku growym. Obecnie nie kupuję już gazet tematycznych, przynajmniej nie regularnie tak jak kiedyś. Nie z powodu tego, że internet daje mi możliwość przeczytania masy recenzji, a braku konsoli obecnej generacji, ponadto recenzje konkretnych tytułów zazwyczaj czytuje po ograniu gry. Obecnie sporadycznie kupuję PE, tylko w przypadku gdy znajdę w nim jakieś ciekawe felietony czy publikacje.
Liczba postów: 1063
Liczba wątków: 117
Zarówno Neo+, jak i PSX Extreme czytać uwielbiam, pomimo iż u mnie w sklepowym kiosku nie mają tych gazet. Jednakże gdy jestem w mieście, a mam chwilę czasu, to wejdę do kiosku i poczytam chwilkę obydwa magazyny. Bardzo chętnie kupowalbym je, ale ich cena jest bardzo zaporowa, bo co innego kupić gazetę za 10 zł z jakąś płytką, a co innego bez niej, ot takie stare przyzwyczajenie pececiarza.
Posiadane konsole:
PlayStation 5 FAT
PlayStation 3 Slim
Nintendo Switch
Aktualnie ogrywane:
Street Fighter 6
Forza Horizon 5
Cyberpunk 2077
Kiedyś czytałem PSX Extreme regularnie. Od jakiegoś czasu przestałem, zaczął mnie denerwować. Tym bardziej że do gazety wrócił HIV, którego chyba niezbyt lubię. Generalnie wolę dołożyć 20zł i kupić dobrą książkę, a newsy i recki poczytać w necie.
Numer Neo Plus mógł się nie ukazać z tego powodu, że chłopaki zebrali zbyt mało materiału. PSX Extreme też wyszedł w tym miesiącu bardzi cieniutki, growa posucha.
Draco napisał(a):W chwili obecnej porównując masę świetnych portali, w których możemy przeczytać o grach zupełnie za darmo, do gazet, to okazuje się, że 9.99 za egzemplarz to "dużo".
A w czasach, kiedy PS2 rządziło było to 2 złotówki mniej ;) Wtedy z bólem serca, ale jakoś odżałowałem sobie tych 8 złotych. Teraz brak opisywanych gier czy konsol plus internet skutecznie mnie od gazet tego typu odrzucają. Raz na ruski rok kupię w przecenie o połowę numer nie sprzed miesiąca, a np. 2 miesięcy i na to mogę czasami pójść, jak są ciekawe materiały.
Mr.Q napisał(a):Numer Neo Plus mógł się nie ukazać z tego powodu, że chłopaki zebrali zbyt mało materiału.
Zwłaszcza, że z tego co pamiętam redaktorzy tej gazety lubili sobie robić przerwę na wakacje w wydawaniu numeru. Ale to jest pikuś - był jeszcze 1 numer niewydany w tym roku i obsuwy, które na pewno nie pomagają w sprzedaży, a kupujący może się nawet obrazić i gazety w ogóle nie kupić skoro robi się go w wała. Zresztą PSX może i cieniutki, ale wyszedł, tak? ;p Tu nie ma co zwalać na sezon ogórkowy.
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!
(26-07-2012, 16:28)Kratos napisał(a): A w czasach, kiedy PS2 rządziło było to 2 złotówki mniej ;) Wtedy z bólem serca, ale jakoś odżałowałem sobie tych 8 złotych. W Empiku widziałem numery archiwialne PS2 Magazyn, ale są drogie. Pobrałem kiedyś ze 2 PDFy tej gazety, ale nie jest ona najwyższych lotów.
(26-07-2012, 16:28)Kratos napisał(a): Zresztą PSX może i cieniutki, ale wyszedł, tak? ;p Tu nie ma co zwalać na sezon ogórkowy.
No wyszedł wyszedł... Nie czytam NEO+, nie miałem żadnego numeru, ale życzę im żeby na rynku się jednak utrzymali.
Te ich przerwy wakacyjne były zapowiadane, czy po prostu numer nie wychodził i tyle? ;)
Mr.Q napisał(a):PS2 Magazyn
Znaczy się PlayStation 2 Oficjalny polski magazyn?
Co do Neo Plus to gazeta, która zawsze wydawała mi się gorsza od PSX Extreme. Mniej ciekawe teksty i słabe poczucie humoru, które mi nie bardzo odpowiadało. Zazwyczaj przerwa na wakacje była zapowiadana, teraz niejako zrobili to z przymusu. To nie była chyba reguła, że co roku numery w wakacje nie wychodziły. Mimo wszystko też mi gazety będzie szkoda - monopol praktycznie PSX Extreme to nie będzie dobra sprawa.
|