Neo Plus zniknie z kiosków?
Jedno z nielicznych czasopism traktujące wyłącznie o konsolach i grach na nie ma spore problemy. Tylko w tym roku już 1 numer gazety się nie ukazał, kilka zaliczyło opóźnienia, a najnowszy lipcowy numer był przekładany z dnia na dzień, aż w końcu ogłoszono, że się nie ukaże, a Neo Plus robi sobie przerwę na wakacje. Oczywiście pismo może się jeszcze podnieść, ale na razie wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że będzie dokładnie odwrotnie.

[Obrazek: cov.jpg]

I nie będzie to odosobniony przypadek, bo wydawany od lat Play czy od niedawna Playbox również przestały być wydawane w tym roku. Na placu boju dzielnie pozostaje jeszcze PSX Extreme. Czytacie jeszcze gazety czy uważacie, że wszystko można znaleźć w internecie, a kupowanie prasy to wyrzucanie pieniędzy w błoto?
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!

[Obrazek: montana_pl89.png]
Odpowiedz
Ja nie czytam, ze względu na cenę tych czasopism, jest dość zaporowa, chociaż kiedyś regularnie kupowałem PSx'a, ostatni numer mam z zeszłego roku, czasem kupuję, ale rzadziej niż kiedyś.
Odpowiedz
Kiedyś kupowało się gazety niezależnie od ceny ponieważ nie było tak rozpowszechnionego internetu. W chwili obecnej porównując masę świetnych portali, w których możemy przeczytać o grach zupełnie za darmo, do gazet, to okazuje się, że 9.99 za egzemplarz to "dużo".
Playstation 2 Slim SCPH-77004, 3xDS2, FMCB
Inne konsole: SMS II, MegaDrive, PSOne, Dreamcast, Xbox, Xbox 360

[Obrazek: XsKg1.gif]
[Obrazek: 1N8cslJ.jpg]
Odpowiedz
Szkoda gdyby znikło to pismo, wszak to obok takiego PE mocna marka i kawał historii na naszym polskim poletku growym. Obecnie nie kupuję już gazet tematycznych, przynajmniej nie regularnie tak jak kiedyś. Nie z powodu tego, że internet daje mi możliwość przeczytania masy recenzji, a braku konsoli obecnej generacji, ponadto recenzje konkretnych tytułów zazwyczaj czytuje po ograniu gry. Obecnie sporadycznie kupuję PE, tylko w przypadku gdy znajdę w nim jakieś ciekawe felietony czy publikacje.
[Obrazek: Mlyneq.png]

[Obrazek: retronagazieuserbar.jpg]
Odpowiedz
Zarówno Neo+, jak i PSX Extreme czytać uwielbiam, pomimo iż u mnie w sklepowym kiosku nie mają tych gazet. Jednakże gdy jestem w mieście, a mam chwilę czasu, to wejdę do kiosku i poczytam chwilkę obydwa magazyny. Bardzo chętnie kupowalbym je, ale ich cena jest bardzo zaporowa, bo co innego kupić gazetę za 10 zł z jakąś płytką, a co innego bez niej, ot takie stare przyzwyczajenie pececiarza.
[Obrazek: YU6rXCy.png]

Posiadane konsole:
PlayStation 5 FAT
PlayStation 3 Slim
Nintendo Switch

Aktualnie ogrywane:
Street Fighter 6 
For
za Horizon 5
Cyberpunk 2077
Odpowiedz
Kiedyś czytałem PSX Extreme regularnie. Od jakiegoś czasu przestałem, zaczął mnie denerwować. Tym bardziej że do gazety wrócił HIV, którego chyba niezbyt lubię. Generalnie wolę dołożyć 20zł i kupić dobrą książkę, a newsy i recki poczytać w necie.
Numer Neo Plus mógł się nie ukazać z tego powodu, że chłopaki zebrali zbyt mało materiału. PSX Extreme też wyszedł w tym miesiącu bardzi cieniutki, growa posucha.
Odpowiedz
Draco napisał(a):W chwili obecnej porównując masę świetnych portali, w których możemy przeczytać o grach zupełnie za darmo, do gazet, to okazuje się, że 9.99 za egzemplarz to "dużo".

A w czasach, kiedy PS2 rządziło było to 2 złotówki mniej ;) Wtedy z bólem serca, ale jakoś odżałowałem sobie tych 8 złotych. Teraz brak opisywanych gier czy konsol plus internet skutecznie mnie od gazet tego typu odrzucają. Raz na ruski rok kupię w przecenie o połowę numer nie sprzed miesiąca, a np. 2 miesięcy i na to mogę czasami pójść, jak są ciekawe materiały.

Mr.Q napisał(a):Numer Neo Plus mógł się nie ukazać z tego powodu, że chłopaki zebrali zbyt mało materiału.

Zwłaszcza, że z tego co pamiętam redaktorzy tej gazety lubili sobie robić przerwę na wakacje w wydawaniu numeru. Ale to jest pikuś - był jeszcze 1 numer niewydany w tym roku i obsuwy, które na pewno nie pomagają w sprzedaży, a kupujący może się nawet obrazić i gazety w ogóle nie kupić skoro robi się go w wała. Zresztą PSX może i cieniutki, ale wyszedł, tak? ;p Tu nie ma co zwalać na sezon ogórkowy.
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!

Odpowiedz
(26-07-2012, 16:28)Kratos napisał(a): A w czasach, kiedy PS2 rządziło było to 2 złotówki mniej ;) Wtedy z bólem serca, ale jakoś odżałowałem sobie tych 8 złotych.
W Empiku widziałem numery archiwialne PS2 Magazyn, ale są drogie. Pobrałem kiedyś ze 2 PDFy tej gazety, ale nie jest ona najwyższych lotów.

(26-07-2012, 16:28)Kratos napisał(a): Zresztą PSX może i cieniutki, ale wyszedł, tak? ;p Tu nie ma co zwalać na sezon ogórkowy.

No wyszedł wyszedł... Nie czytam NEO+, nie miałem żadnego numeru, ale życzę im żeby na rynku się jednak utrzymali.
Te ich przerwy wakacyjne były zapowiadane, czy po prostu numer nie wychodził i tyle? ;)
Odpowiedz
Mr.Q napisał(a):PS2 Magazyn

Znaczy się PlayStation 2 Oficjalny polski magazyn?

Co do Neo Plus to gazeta, która zawsze wydawała mi się gorsza od PSX Extreme. Mniej ciekawe teksty i słabe poczucie humoru, które mi nie bardzo odpowiadało. Zazwyczaj przerwa na wakacje była zapowiadana, teraz niejako zrobili to z przymusu. To nie była chyba reguła, że co roku numery w wakacje nie wychodziły. Mimo wszystko też mi gazety będzie szkoda - monopol praktycznie PSX Extreme to nie będzie dobra sprawa.

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości