FMCB -problem z grami
Witam :) Posiadam ps2 slim 7700x. Uruchomiłem na niej FMCB bez problemu. Nagrałem na płyte DVD Sony(-) spatchowany obraz NFS Carbon z prędkością 4x. Gierka uruchamia się bez problemu jednak gdy pojawia się wybór języka to nie mogę go zatwierdzić żadnym przyciskiem (gdy wciskam START słychać tylko dźwięk i nic nie rusza). Jaka może być tego przyczyna? :( Mam też Vice city stories nagrany na taką samą płytkę z tą samą prędkością i gra zawiesza się przy samym końcu ładowania paska gry... Fifa Street 2 nie rusza w ogóle... Jedyną grą, która działała bez problemu jest DB Infinite World. Jednak dzisiaj, gdy próbowałem ją uruchomić to strasznie długo się wczytywała a przerywniki zawieszały się po 1s. Próbowałem przetrzeć soczewkę spirytusem tak jak pisze we wszelakich poradnikach. Po tym zabiegu konsola wogóle nie chciała kręcić płyty :( Włożyłem oryginalną gierkę z PSX i na szczęście ruszyło.
Sorki, że napisałem tak obszernie, ale proszę Was o pomoc - czy to oznaka, że laser już pada? Czy może wina płyt? Wydawało mi się że DVD Sony będą odpowiednie. Do nagrywania używam IMGburna. Dodam, że Vice city stories próbowałem też uruchomić nagrane z prędkością x2 i gierka pokazała tylko napis Rockstar i się zwiesiła...
Pozdrawiam :)
Odpowiedz
Laser chyli sie ku upadkowi :)
Odpowiedz
Czyli sprawdziło się najgorsze. Ma sens wymiana lasera w domowych warunkach na taki:
http://allegro.pl/laser-pvr-802w-fabrycz...39603.html
czy lepiej pozbyć sie konsoli?
Odpowiedz
(07-07-2011, 14:52)Cartman napisał(a): nagrane z prędkością x2 i gierka pokazała tylko napis Rockstar i się zwiesiła...

Lol. ;D

Nagraj z prędkością 8x. Na płytkach Verbatim, minusach oczywiście. Nie zwalajmy winy od razu na laser. Jak jest z oryginalnymi grami. Dobrze działają?
Odpowiedz
Mam tylko jeden oryginał na PSXa i działa bez problemu. Niestety nie posiadam nic oryginalnego na PS2. A pomysł z wypalaniem x2 wyczytałem gdzieś w necie :D
Odpowiedz
To wyczytałeś największą bzdurę dotyczącą nagrywania.
Odpowiedz
Z ciekawości nagrałem jeszcze raz na taką samą DVD Sony z prędkością x8 tego Dragon Balla. Rezultat? Zawiesza się po pierwszym ekranie ładowania. Naprawdę nie wiem w czym tkwi wyjątkowość Dragon Balla nagranego z prędkością x4, że tylko on działa na moim Ps2. Spróbuję jeszcze zrobić tak jak mówicie i nagrać coś na Verbatimach, ale myślę, że efekt będzie podobny i nie pozostanie mi nic innego jak pozbyć się mojej konsoli...
Odpowiedz
Nagrałem na Verbatimie i gra nawet nie rusza.
Doradźcie proszę:
a) wymienić laser samemu na te z allegro za 20-30zł,
b) kupić adapter usb i grać z dysku twardego,
c) opylić sprzęt na licytacji.

A może jakimś cudem moja konsola nie obsługuje gier zajmujących koło 4gb? Jedyna działający czyli DB Infinite World zajmuje jedynie 2,3gb. Korzystam z FreeMcboota.
Odpowiedz
Lasery za 20zł są używane!! (po ''regeneracji'') Pół roku (albo wcześniej) i będziesz miał większy problem. W hurtowniach elektrycznych są nowiutkie i droższe. Z dyskiem na sobie odpuść będziesz żałował. Gry będą się wolno wczytywały, a z filmów zrobi się pokaz slajdów. Jak chcesz opylić dobry sprzęt za grosze to twoja sprawa. Już lepiej zamontować laser za 20 zł i sprzedać za 180zł niż za 50zł.
Odpowiedz
Znalazłem u nas na forum tutorial o możliwości gry przez lan. To było by dla mnie bardzo dobre rozwiązanie. Znalazłem jakiś stary kabel ethernet, ale końcówka nie pasuje do ps2 (nie wpina się w całości). Jaki kabel powinienem kupić? Chodzi mi o konkretne oznaczenie tak, żeby sprzedawca wiedział co mam na myśli. Mam laptopa z kartą sieciową i on miałby być bezpośrednio połączony z konsolą (bez żadnych routerów).
Ten byłby odpowiedni? Krosowany?
http://allegro.pl/kabel-sieciowy-rj-45-u...76172.html
Odpowiedz