The Getaway: Black Monday
[Obrazek: .%5CGaleria%5CGry8%5C301219312.jpg]
Dzisiaj chciałbym wam zaprezentować grę The Getaway: Black Monday (będę pisał w skrócie "TG:BM").

Historia Zakupu
Na grę wpadłem dość przypadkowo, w hipermarkecie Real ;P Za 129zł były 4 gry na PS2: Getaway, Athens, Killzone, WRC4. Bez wahania zdecydowałem się na zakup. Na początku zająłem się TG:BM.

Fabuła
Fabuła dość ciekawa, najpierw sterujemy Policją, a potem takim Eddym, który walczy ze złem, a wszyscy myślą, że jest gangsterem :rolleyes:. Wątek z nim jest fajniejszy, od policji. Jednym z najlepszych dodatków do gry jest to, że są różne zakończenia. Niestety, ja odkryłem tylko dwa :(.

Grafika
Niestety, tu tak dobrze nie jest... Głowa policjanta, którym sterujemy, jest za dużą. Prawie całe otoczenie rozmazane, a w ostatnim poziomie są bugi dotyczące lokacji...

Od recenzenta
Fabuła gry nawet, nawet. Grafika słabiutka, ale nie zapominajmy, że gra została wydana w 2005 roku. Poziom inteligencji przeciwników całkiem, całkiem. System sterowania, słabiutki, choć jest dużo opcji. Gra łudząco podobna do Ojca Chrzestnego. Jesteś miłośnikiem policji?? Ta gra jest dla Ciebie!

Ocena
7+

Screeny
[Obrazek: getaway_black_monday2b.jpg]
[Obrazek: getaway_black_monday3b.jpg]
[Obrazek: s23442_ps2_8.jpg]
[Obrazek: 27618.png]
[Obrazek: 385577304.png]
Odpowiedz
w końcu jest to gra skonwertowana z psx
@RaFi -świetna recka!
Odpowiedz
Mam tą grę, i fakt jakimś szczytem osiągnięć to to nie jest ;] ale można pograć :P
fajnie dosyć odwzorowali londyn, i samochodzy europejskie ;]
troche wkurzające jest jednak - możliwość przejechania przez słupy, lekkim otarciem, nawet jesli kierujemy się centralnie na niego - chociaż czasami to pomaga. Co do misji to się nie wypowiem, bo póki co jedynie na free ride grałem :P i w wyścigi - które jakoś specjalnie trudne nie były ;]

ogółem całkiem fajna gierka :P

a recenzjaniczego sobie :P
Odpowiedz
gra nie jest zła. do gta jej trochę brakuje, ale grałem w nią dłużej niż np. w driver:paralell lines. samochody są oryginalne. tylko zdziwił mnie brak celownika na środku ekranu, po godzinie gry miałem spore problemy z błędnikiem. a trafić bez celownika w gościa jest trudno. poradziłem sobie rysyjąc markerem kropkę na telewizorze :cool:
Odpowiedz
Gra jest przede wszystkim czasami zbyt trudna i trzeba powtarzac kilka razy tą samą misję...:(, gra bardzo tania w zakupie, lecz jest minus...nie posiada licznika ani wskaźnika życia co mnie dobija...
[Obrazek: matidop.png]
89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu.
[Obrazek: userbar769683.gif]
Odpowiedz
Nie posiada żadnych wskaźników na ekranie, bo w założeniu grę miał cechować niesamowity realizm. I mimo wszystko twórcom gry to się chyba udało. Gra jest bardzo surowa i oszczędna w środkach - to trzeba jej przyznać. To nie GTA naszpikowane kasynami, mini-gierkami, broniami czy ciuszkami. Jest kilkanaście licencjonowanych fur i kilka motorów, którymi się dosyć realistycznie steruje, kilkanaście wyścigów, kilka broni, gaz łzawiący i to chyba wszystko.

Warto jeszcze wspomnieć, że gdy nasz bohater z deczka zostanie ranny wystarczy, że postoi chwilę pod murkiem i natychmiast się regeneruje. Większość misji polega na strzelaniu i pościgach bądź kombinacji tych dwóch elementów. Niemniej jednak niektóre misje wymagają sprytu i trochę przemyślunku, więc nie jest aż tak źle.
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!

[Obrazek: montana_pl89.png]
Odpowiedz
fajna nawet gra na początku miałe problemy z celowaniem ale zauważyłem że R1 sam naprowadza cel który chcemy zabić
[Obrazek: leethax.gif]

"Nic nie jest prawdą, wszystko jest dozwolone..." - Al-Mualim, rok 1190 n.e.

Odpowiedz
Miałem tenn sam problem :P
Gra wspaniała polecam all .. ;d
[Obrazek: kingrichuserbars_2.jpg]
Odpowiedz