Kilka pytań z różnych dziedzin, na temat PStwo ;)
Witam!
Parę dni temu nabyłem używaną konsolkę PStwo slim 70004 , i w związku z tym mam pare pytań:

Dualshocki:
1) Czy jest możliwość "przerobienia" Dual Shocka od PSone w taki, sposób, żeby można było nim grać w takie gry m.in. jak: The Getaway, The Getaway: Black monday - które, dostałem wraz z konsolą, i które niestety wymagają dual shocka 2 od PS2 ;/ . Z tego co widzę to niczym się one nie różnią, więc w czym tkwi istotna różnica ? (Być może we wtyczce jest mniej kabelków ;/?) Czy jednak będę musiał nabyć pada do ps2 .. :/ ?!

2) Czy owe dual shocki 2 - w wersji podrobionej - to są na zasadzie psOne, że nic nie da, ich kupno ? Czy można śmiało grać na nich tak jak na oryginalnych od psTwo , w w/w gry?!

Internet
3) Ile kosztuje, i gdzie dostanę kabel Rj 45 , którym podłączę konsole do pc? (Najlepiej na terenie poznania gdzieś) - czy w komisie będzie dużo taniej ?!

4)Czy owy kabelek wystarczy do tej wersji konsoli - żeby grać online, jeśli chodzi o dodatkowe akcesoria? I czy wystarczy konfiguracja przez grę Fifa 2004 (oryginalną)?!

5) Gdzie dostanę zabezpieczenia do Swap Magica (którego również dostałem z grą), oprócz allegro - i czy można się obejść bez nich, (opierając się na samej płytce SM) albo czy da się je "czymś" zastąpić ?

To by bło chyba na tyle z mojej strony ;]
z góry dzięki za wszelaką pomoc!!
pozdrawiam ;)
Odpowiedz
1. Będziesz musiał nabyć pada od PlayStation 2 (nie martw się, drogie nie są).
2. Tak, działają na takiej samej zasadzie... czemu by inaczej, przecież pisze, że do PS2, to do PS2. Skąd masz takie pomysły? :P
3. Internet do ps2 jest darmowy. Znaczy się nie ma tutaj czegoś takiego jak Xbox Live, po prostu podłączasz internet zainstalowany na komputerze. Kabel RJ45 znajdziesz pod tym adresem: http://allegro.pl/search.php?sg=0&string=rj45
Tam sobie właśnie poszukaj, może akurat jest ktoś z Poznania. A drogie to te kabelki nie są (bez przesyłki...)
4. Tak, wystarczy.
5. Są też na podobnych serwisach jak allegro. :) Można je zastąpić za pomocą zwykłej karty telefonicznej. (Chyba wiesz gdzie takie cacko dostaniesz, co? ;))

Dzięki za pozdrowienia. :D
TV LCD Samsung 32" LE32A330; PlayStation 2 SCPH 79004; 2x DualShock 2; Sony 8MB Memory Card; Blue Light Stand; Redeemer SPEED LINK; 12 oryginalnych gier

TOP USER 2009

Pomogłem?
KLIKNIJ
Odpowiedz
Co do pytania nr1 to pady z psOne/PSX różnią się przede wszystkim tym że pady z ps2 mają analogowe przyciski
Co do pytania nr2 to na nieoryginalnych padach nie pograsz w niektóre gry z ps2
pytanie nr 3 i 4 to tak jak mówi [R]ay
a co do pytania nr5: http://www.youtube.com/watch?v=0SLIfMG4HIQ (filmik stworzył doświadczony user tego forum:) pozdro dla Sobka).
Odpowiedz
na temat nieorginalnych padów powiem jedno::

SHIT.!

kupuj tylko dualshocka sonego, reszta to badziewie utrudniające grę. Analogowe przyciski w orginale to coś pięknego ;) mam jednego nieorg. to analogi są za bardzo czułe i nie da się precyzyjnie celować w strzelankach, nie mówiąc o jeździe :P
Odpowiedz
"Co do pytania nr2 to na nieoryginalnych padach nie pograsz w niektóre gry z ps2"

właśnie o to mi chodziło, czy na nieoryginalnych padach będzie taki sam problem jak z padami od PSone ;/ ?! Czy jest to jeszcze zupełnie odrębny problem :P

Co do kabelka, to czy ten kabel, z tej aukcji się nadaje --->> http://allegro.pl/item479597778_kabel_si...oznan.html
?! Bo sprzedawca jest z poznania akurat :P

Co do tych zabezpieczeń własnej roboty - to czy jest to bezpieczne rozwiązanie ? I czy mogę coś uszkodzić, źle zakładając te zaślepki ? Bo mi trochę amatorsko to wygląda, niemniej jednak wielkie dzięki za link do tego filmiku :D na pewno dużo pomoże :P , w takim razie chyba nie będą musiał kasy tracić na "oryginalne" - gdzie przesyłka 3 krotnie przewyższa cenę samych zaślepek.

Spróbuję w takim razie zrobić coś takiego :P
- i po zrobieniu, normalnie uruchamiam najpierw płytke swap magica, a potem grę wkładam :) ?? Bo w sumie mam 2 płytki od SM :P tylko po co 2 :P?!

i jeszcze raz dzięki za tak błyskawiczne odpowiedzi :D już mi się zaczyna podobać to forum :P
pzdr :)
Odpowiedz
druga płytka od swapa to płytka cd do włączania kopi na cd.

kabel ok

a co do padów to gry powinny raczej wszystkie dzialac, przynajmniej mi dzialaja, ale ponownie mowie ze podroby to shit.!
Odpowiedz
Tylko że ten kabel jest zakończony 2 takimi samymi wtyczkami RJ45 z obu stron, więc jedna do ps2, a do pc chyba jakaś przejściówka by musiała być ?!
Tylko że ten kabel jest zakończony 2 takimi samymi wtyczkami RJ45 z obu stron, więc jedna do ps2, a do pc chyba jakaś przejściówka by musiała być ?!

sorki że tyle pytań, ale dopiero zaczynam przygodę z ps2 ;] i odkrywam wszystko po mału :P
Odpowiedz
(16-11-2008, 20:06)wuPiotrek napisał(a): a co do padów to gry powinny raczej wszystkie dzialac, przynajmniej mi dzialaja, ale ponownie mowie ze podroby to shit.!

Właśnie o to chodzi że nie działają wszytskie gry, tak samo sie dzieje jak w przypadku tych padów z PsOne,
wyskakuje komunikat żeby podpiać dualschock2.

A do PC nie potrzeba żadnej przejściówki, potrzebujesz po prostu sieciówkę LAN.

Nie przepraszaj, po to jest forum aby pytać ;)
Odpowiedz
Tak więcj ostateczna decyzja:
-kupować nową podróbkę za 35zł w komisie? Bo dzisiaj byłem i pytałem - i te 35 to najtaniej - z komisów, w których byłem/lub dzwoniłem - tak to około 40-45zł w innych za nową podróbkę ;/
-W jednym komisie koleś sprzedaje używane oryginalne dual shocki 2 - za 30-40zł, jednak akurat mu się skończyły ;/ więc może jednak lepiej poczekać, aż będzie miał jakieś - czy kupić tą podróbkę?

Zależy mi na tym żebym mógł grać w gry typu The Getaway, GT:Black Monday, które posiadam - bo pada od PSone konsola wyraźnie "nie znosi" w tych grach m.in. ;)
Bo nie chcę, żeby okazało się że kupię podróbkę, a ona będzie tak samo "nie akceptowana" przez te gry ;) - wiecie o co chodzi.

pozdr. ;)
Odpowiedz
Lepiej poczekać i kupić oryginał, na nieoryginalnym padzie NIE RUSZĄ Ci te gry, które nie ruszają na padzie z PsOne, a poza tym na oryginalnych padach się dużo wygodniej gra :) Więc ja radzę poczekać i kupić oryginał, na pewno nie pożałujesz ;)
Odpowiedz