Liczba postów: 12
Liczba wątków: 2
Witam serdecznie. Jestem nowy, więc z proszę o wyrozumiałość z uwagi na brak wiedzy :cool:
Właśnie kupiłem miesięczną konsolę, model SCPH-90004 CB. Dodatkowo mam osobno CHIP MODBO 760.
Bardzo proszę o odpowiedź na pytanie - czy istnieje jakieś ryzyko w przypadku przerobienia? Czy jest na forum ktoś z Wrocławia, kto mógłby mi polecić gdzie ewentualnie przerobić (lub po prostu spotkać się i porozmawiać)?
Dodam, że mam 20 kopii gier na DVD.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Liczba postów: 1000
Liczba wątków: 75
A masz jakieś doświadczenie w lutowaniu naprawdę małych elementów? Niektóre punkty lutownicze są w wielkości główki od szpilki. Do tego odległości między nóżkami scalaków są szerokości ostrza noża i łatwo je zlutować ze sobą.
Ja swoją nową konsolkę przerabiałem trzy popołudnia. Nie było to bardzo trudne, ale nie mogę powiedzieć że to była przysłowiowa bułka z masłem.
Jak już komuś dasz PS2 do przerabiania to upewnij się że umie takie rzeczy robić. Ja swoją pierwszą czarnulkę dałem koledze który jest serwisantem w największym sklepie komputerowym w Szczecinie (SCK). Mimo (rzekomych) umiejętności zrobił to tragicznie. Ostatecznie rozwalił mi chip Matrix i musiałem wymienić scalak z biosem.
Nie mam zielonego pojęcia o elektronice i za żadne skarby bym tego nie robił :)
Postanowiłem jednak, że najpierw przetestuję mcboota. Zapłacę tylko 30zł u znajomego a ryzyko uszkodzenia konsoli zerowe. Jak sprzedam chipa za 15zł to wyjdzie mi tylko 15zł za całą operację ;)
Oczywiście czeka mnie zrzucanie płyt, które mam na dysk i pachowanie ich (jeszcze nie wiem dokładnie o co chodzi, jutro się dowiem) oraz ponowne nagranie. Dowiedziałem się, że obowiązkowo na Verbatimach :shy:
15-03-2011, 23:36
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-03-2011, 23:37 przez Simion.)
Fajny kolega co bierze kasę za darmowy program który instaluje się w 5 min...
A jak to mam zrobić, żeby na memorkę program wrzucić? W sumie to nie kolega ale ktoś dorwany na gorąco z allegro, który akurat mieszka w moim mieście.
No to kontrahent a nie kolega :)
Ktoś na forum proponował wgrywanie programów za darmo. Tylko musisz wysłać kartę i kasę na odesłanie jej. Poszukaj dobrze ;).
No nie do końca kontrahent. Sprzedawał grę, ja napisałem do niego, zaczęliśmy rozmawiać o przeróbkach i tak już poszło.
Licząc list polecony w dwie strony to 10zł i tydzień w plecy. Już poświęcę te 20zł - zbyt niecierpliwy jestem, niestety :D
Liczba postów: 536
Liczba wątków: 20
FMCB może nie pójść na konsoli CB, ona już miała chyba nowszy bios. Chip nie niesie ze sobą żadnego ryzyka uszkodzenia konsoli, tylko jak słusznie kolega zwrócił uwagę, jeśli mamy kogoś kto się na tym na prawdę zna. Kombinuj z FMCB póki co ale szanse marne...
Jestem Łowcą Pokoju, w pogoni za Majowym Motylem zwanym miłością... 90004 8D.
Wszystko śmiga bez żadnego problemu.
Liczba postów: 536
Liczba wątków: 20
Wgrałeś FMCB?
Jestem Łowcą Pokoju, w pogoni za Majowym Motylem zwanym miłością... 90004 8D.