PS2 - żywotność i opłacalność.
Jeśli chcesz używać FMCB to kup model z firmware 8A lub 8B.
Z pendrive'a można grać, tyle że to ból (wolny transfer).
Jeśli chcesz kupić używaną PS2, to poszukaj grubasa z NA. Dokupisz HDD i to jest najbardziej optymalne wyjście.
Odpowiedz
FMCB rozumie, że to jest to by przerobić i móc używać "piraty".
Ale ja właśnie tak nie chce, wszystkie gry będą oryginalne nie koniecznie nowe, ale używane.
No i chciałbym Slima. Cena maksymalnie 200zł.
Ale chciałbym pograć na niej w dobre tytuły tj. Killlzone, a także nowe tytuły tj. Fifa 2011 czy NBA.

Dlatego pytam czy model robi wielką różnicę bo jest wiele ofert na allegro gdzie ceny po 180-200zł są ale to są zazwyczaj 3004 albo z wersji 50004. A już na większości nie podają i tu było by trzeba się pytać.
Odpowiedz
Jeśli chcesz grać wyłącznie w oryginalne gry, interesuje Cię jedynie stan lasera. Model nie ma w tym wypadku znaczenia.
Polecam kupić nową.
Odpowiedz
Fat to wersja grubsza...
Slim to wersja szczuplejsza(ta mała obecna).
Nowa kosztuje ok 400zł, a ja mam 200zł.
Fat i Slim mają te same specyfikacje?
Odpowiedz
Co masz na myśli mówiąc specyfikacje?
PS Kup na dwie raty :).
Odpowiedz
Chodziło mi o to czy poza tym, że wersja Fat jest większa od wersji Slim to czy wartości wewnętrzne są lepsze u Slim-a niż u Fat-a?
Czy rozmiar nie ma znaczenia? :D

Na raty nie nie... nie chce robić problemów moim rodzicom, zazwyczaj staram się ze swoich oszczędności coś kupować.
Odpowiedz
Poczytaj sobie TUTAJ i TUTAJ.
Odpowiedz
Poczytałem no i Slim jest lepszy.
Ale większość na allegro to wersje classic niż slim.
Różnica między nimi jest tylko rozmiarem i z tego co jedna osoba pisała to ceną lasera gdy się wymienia. Ale nie wiem czy to prawda, musiałbym mieć jakiś dowód tego że tak jest.

Uda mi się kupić PS2 Slim za 200zł? Oczywiście w 100% sprawy chociaż z jednym padem.
Bo PS2 Classic napewno bo widziałem na allegro.
Odpowiedz
Kolego, wybacz, ale Twoje pytania są już nie na miejscu. Lasery do fatów są droższe, więc kup sobie slima. A czy uda Ci się kupić go za 200 zł to już nie moja bajka - nie jestem jasnowidzem...
Znam jednego, który kupił fata+na+hdd za 150 zł więc czekaj na okazję albo kombinuj.

Temat, myślę, do zamknięcia.
Odpowiedz
Rozumiem, no trochę za daleko zaszedłem.
To czy kupię za tyle to zależy od fuksa na allegro jeżeli ktoś będzie chciał szybko sprzedać.
Jeszcze zapytanie jak podłączyć do 7-letniego telewizora.
Posiadam telewizor LG który dostałem.
Mam wejście euro(czyli ten pod który można dekoder podpiąć) i wejście antenowe(takie jak się pod pegasusa podpinało)
I teraz znalazłem 4 tematy tutaj na forum odnośnie tego, ale w każdy występował jakiś problem a na koniec nie było nic napisane czy to z kablem był problem czy z czym.
Czy jak podłącze PS2 pod euro złącze to normalnie działać będzie czy muszę kombinować coś jeszcze z tymi kabelkami(chinchety)?
Na to odpowiedziałeś mi chyba już, że przez euro będę miał najlepszy obraz, tak?

A jak to dokładnie wygląda gdybym chciał podpiąć pod monitor.

Monitor Neovo, płaski 15 cali i jedynie kabel odchodzący od zasilania do gniazdka i do karty graficznej.
Odpowiedz