Liczba postów: 27
Liczba wątków: 5
Witam!
A więc tak chcę sobie kupić plejke ale słyszałem że jak kupie tą zwykłą i rozwali się laser to klękajcie narody będzie po ps'ce.
Tyle że akurat 10 km ode mnie ktoś mnie ktoś sprzedaje zwykłą za 220 złoty przerobioną MCFB. Czy lepiej Kupić sobie slimke gdzieś za 300-400.???
Żeby nie było że kupie a tu boom i po sprzęcie...
Prosze o odpowiedź
Liczba postów: 280
Liczba wątków: 14
Teraz to nawet nie jest tak łatwo dostać laser do ps2 FAT, na twoim miejscu kupiłbym slimkę choćby z tego względu że slim jest ze 3 razy mniejsza...
Liczba postów: 579
Liczba wątków: 10
większe prawdopodobieństwo ze laser siądzie to jest w fatach a to z prostego powodu są starsze i ostatnie modele wyszły pod koniec 2004 roku wiec najmłodsze maja ponad 5 lat ale jeszcze nie znaczy ze taka dostaniesz możesz natrafić na znacznie starszą ,jedyna zaletą jest podłączenie dysku ale trzeba mieć jeszcze network adapter cena 150zl w simach laser kosztuje prawie nic za 35 zł można mieć a fatach od 100zł do 150zł w zależności od modelu konsoli , no i soczewkę lasera można wyczyścić bez rozbierania konsoli , a w fatach przy nie umiejętnym zdjęciu obudowy można uszkodzić taśmy łączące power /reset często takie problemy ludzie mają w slimach się nie da, a co do awaryjności konsoli jest mocno przesadzona i psuje się przeważnie tym co nie umieją w odpowiedni sposób jej urzywac są ludzie co od premiery slima maja i jeszcze lasery czytają np jak ktoś używa porysowanych płyt to każda konsola wysiądzie i nie ważne czy to ps2 X-360 czy coś innego jak grasz na dobrych nie porysowanych płytach można być spokojnym i cieszyć się konsola wiele lat , moja ma prawie 4 lata i na razie nie miałem problemów .
ps2 slim SCPH75004 ,1dualschock,8mb sony z FMCB,64mb,kabel component, kamera-eye toy .
Liczba postów: 115
Liczba wątków: 20
16-06-2010, 14:46
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-06-2010, 14:46 przez MORFEUSZ.)
Po pierwsze to nie ma czegoś takiego jak MCFB tylko FMCB a po drugie FAT to jakaś porażka, polecam slim, bo ma podłączenie do neta, 2x USB(nie wiem,czy faty też mają), zajmuje 3x mniej miejsca, są o wiele nowsze, i jak bym jeszcze pomyślał, to by się coś znalazło. A i części są tańsze, no i ogólnie polecam slim.
Liczba postów: 27
Liczba wątków: 5
Dziękuje za odpowiedź sam też za slimką jestem:)
Topic Close
Liczba postów: 3153
Liczba wątków: 69
Do normalnego użytkowania zdecydowanie polecam PS2 Slim. Świetny wybór do grania i oglądania filmów, małe gabaryty, mniejsze zużycie prądu i tańsze części zamienne. Ponadto wszystko masz na wierzchu. Jeżeli padnie Ci zasilacz po prostu wymieniasz na nowy bez rozkręcania konsoli (wyjątek to modele SCPH-9000x), możesz w każdej chwili przeczyścić laser, unikasz usterek mechanizmu wysuwania tacki ponieważ go nie ma. Slimy, szczególnie wersje 7500x, 7700x i 7900x to najlepiej dopracowane wersje konsoli PS2 i warto się nimi zainteresować.
Konsole FAT oraz modele Slim SCPH-7000x są świetnym wyborem jako druga konsola dla ludzi którzy lubią bawić się sprzętem i wyciskać z niego rzeczy o których twórcy nawet nie myśleli. Te możliwości oferowane przez FAT'y niestety ciągną za sobą większe koszty eksploatacji. Zarówno dodatki ( Network Adapter ) jak i części zamienne (laser, mechanizm tacki, zasilacz itp.) są odpowiednio droższe przez co w wypadku usterki może się okazać że zakup części zamiennych będzie się pokrywał z wartością konsoli, a niestety usterki w co najmniej 6 letnich konsolach (ostatnie sztuki FAT'ów zostały wyprodukowane w 2004 roku), pomimo sławnej niezawodności konsoli firmy Sony, będą coraz częstsze.
Playstation 2 Slim SCPH-77004, 3xDS2, FMCB
Inne konsole: SMS II, MegaDrive, PSOne, Dreamcast, Xbox, Xbox 360