Przejściówka , zadziała czy nie ?
Witam!
Chodzi o kupno pewnej przejściówki link:http://allegro.pl/show_item.php?item=1062630822&msg=Aukcja+zosta%C5%82a+dodana+do+obserwowanych.%0D%0A++++%3C%2Fp%3E%3Cp%3EAby+przed+zako%C5%84czeniem+otrzyma%C4%87+e-mail+lub+wiadomo%C5%9B%C4%87+Gadu-Gadu+z+przypomnieniem%2C%3Cbr+%2F%3Ezmie%C5%84+ustawienia+w+zak%C5%82adce%0D%0A++++%3Ci%3EAllegro+%E2%80%BA+Moje+Allegro+%E2%80%BA+Moje+zakupy+%E2%80%BA+Obserwowane+oferty%3A+%3Ca+href%3D%22%2Fmyaccount%2Fwatch.php%22%3ETrwaj%C4%85ce%3C%2Fa%3E.%3C%2Fi%3E
I kupno dysku 80GB za 50zł + ta przejściówka 18,80zł = 68,80zł
Taniej Niż N/A + Dysk.
Pytanie czy to zadziała i będzie działać dobrze?
Ma ktoś już taki adapter z dyskiem podłączony pod PS2?
Co sądzicie o tym ?
Odp.
Odpowiedz
Dysk sam z siebie nie zadziała, trzeba jeszcze mieć HDloader. A tak przy okazji to ja też chce kupić taki kabelek, ale nie wiem, czy będzie dobry.
Odpowiedz
A więc tak pierwsze co to ten temat był już wiele razy Szlifowany na forum więc łaskawie używaj opcji SZUKAJ! Ale z tego powodu że już założyłeś ten temat to postaram się napisać co i jak z tą przejściówką i dyskiem . Otóż tak , taka przejściówka owszem będzie działać lecz uruchamiane gry z dysku przez USB1.1 jakie znajduje się w PS2 jest bardzo wolne więc jak masz mocne nerwy to możesz sobie na to pozwolić , niestety większość tych nerwów nie ma ;) Po za tym zasilacz którym będziesz zasilał dysk podłączony do przejściówki wydaje ogromne zakłócenia ( białe pasy , śnieg na ekranie oraz szum w głośnikach) więc to trochę uniemożliwia korzystanie z tego przedstawionego przez ciebie zestawu . Są sposoby aby pozbyć się tych zakłóceń ,lecz to dodatkowe koszty , i trzeba mieć jakiekolwiek pojęcie o elektronice , więc zestaw który przedstawiłeś według mnie się nie opłaca lepiej kupić Network Adaptera+ Dysk , jeśli masz slima to podłączyć go po Lanie do PC-ta i mieć gry na dysku w PC i uruchamiać je na konsoli za pomocą OpenPS2Loader lub jest jeszcze sposób wlutowania taśmy IDE do nie których modeli slimek (7xxxx) lecz do tego trzeba mieć odpowiedni sprzęt i umiejętności.

Aktualizacja: Jak byś jednak zdecydował się na kupno takiego zestawu to do obsługi tej przejściówki z dyskiem służy OpenPS2Loader,USB Advanced lub USB Extrem, a nie HD LOADER!! , bo połączenie jest po USB czyli na tej samej zasadzie co obsługa Pen drive (dysk + ta przejściówka = tak jak by większy pen drive ).

Popraw nazwę tematu!
Pegazus-->PSX-->PsOne-->GameBoy-->PS2 FAT-->PsTwo Slim-->Xbox-->PSP-->Xbox360 Jasper-->Ps3 Slim 250GB :cool:

W razie pytań pisać na PW lub GG, w wolnym czasie na pewno odpowiem;)

[Obrazek: trole12b0.jpg]
Odpowiedz
(04-06-2010, 22:41)PIIEETTRRAASS napisał(a): A więc tak pierwsze co to ten temat był już wiele razy Szlifowany na forum więc łaskawie używaj opcji SZUKAJ! Ale z tego powodu że już założyłeś ten temat to postaram się napisać co i jak z tą przejściówką i dyskiem . Otóż tak , taka przejściówka owszem będzie działać lecz uruchamiane gry z dysku przez USB1.1 jakie znajduje się w PS2 jest bardzo wolne więc jak masz mocne nerwy to możesz sobie na to pozwolić , niestety większość tych nerwów nie ma ;) Po za tym zasilacz którym będziesz zasilał dysk podłączony do przejściówki wydaje ogromne zakłócenia ( białe pasy , śnieg na ekranie oraz szum w głośnikach) więc to trochę uniemożliwia korzystanie z tego przedstawionego przez ciebie zestawu . Są sposoby aby pozbyć się tych zakłóceń ,lecz to dodatkowe koszty , i trzeba mieć jakiekolwiek pojęcie o elektronice , więc zestaw który przedstawiłeś według mnie się nie opłaca lepiej kupić Network Adaptera+ Dysk , jeśli masz slima to podłączyć go po Lanie do PC-ta i mieć gry na dysku w PC i uruchamiać je na konsoli za pomocą OpenPS2Loader lub jest jeszcze sposób wlutowania taśmy IDE do nie których modeli slimek (7xxxx) lecz do tego trzeba mieć odpowiedni sprzęt i umiejętności.

Aktualizacja: Jak byś jednak zdecydował się na kupno takiego zestawu to do obsługi tej przejściówki z dyskiem służy OpenPS2Loader,USB Advanced lub USB Extrem, a nie HD LOADER!! , bo połączenie jest po USB czyli na tej samej zasadzie co obsługa Pen drive (dysk + ta przejściówka = tak jak by większy pen drive ).

Popraw nazwę tematu!

Jeżeli grałem w FIFA 09 z pen driva (szybkość odczytu 35mb/s) , owszem przycinała się w menu a w czasie gry wcale. Więc rozumiem ze będzie tak samo chodzić jak z pen driva .Co do zakłóceń zasilacza to wątpię gdyż podobne rzeczy występowały by na komputerze. Posiadam dwa zasilacze do komputera jeden do głośników, drugi do modemu i jakoś nie ma żadnych zakłóceń to nie rozumiem dlaczego miały by być zakłócenia.
Odpowiedz
Tak ale wiesz w fifie 09 akurat prędkość transferu 35mb/s wystarczy ale w takie gry jak GTA,God of War sobie nie pograsz bo będą się ciągle zacinać bo potrzebują szybszego przesyłu danych , więc to trochę nieopłacalne, kupować ten komplet. Wiesz zależy jakie masz te zasilacze przy komputerze zapewne transformatorowe(które nie wydają zakłóceń), ale ten zasilacz co jest dodawany do tej przejściówki jest impulsowy i wydaje ogromne zakłócenia , więc jak się nie znasz to nie pisz głupot i nie wprowadzaj ludzi w błąd!
Pegazus-->PSX-->PsOne-->GameBoy-->PS2 FAT-->PsTwo Slim-->Xbox-->PSP-->Xbox360 Jasper-->Ps3 Slim 250GB :cool:

W razie pytań pisać na PW lub GG, w wolnym czasie na pewno odpowiem;)

[Obrazek: trole12b0.jpg]
Odpowiedz
PIIEETTRRAASS >>> Zgadzam się z tobą :) Jak dla mnie dysk zbędna rzecz :P Jeżeli chodzi o transfer danych jak i kompatybilność gier pod HDD :(
Ps2 Slim SCPH-77004(Silver)
Ps3 Slim,Fat
PSP
Odpowiedz