KUPUJE PS2 na co zwrócić uwagę...
Witam Wszystkich Serdecznie ;]
To mój pierwszy post... postanowiłem że kupie sobie PS2 taka dużą znaczy tak mi sie wydaje :P PS2... ma s.magic`a 3,8 ale moje pytanie.
Na co mam zwrócić uwagę kupując PS2 ???
Co powinna mieć abym mógł sie cieszyć i czy warto ???
Czy sa jakies modele których nie warto kupować, albo ktore maja cos badz nie maja czegos waznego.... prosze o pomoc
Z góry dzięki wszystkim :D
Odpowiedz
witam ;)

Dużej raczej się nie opłaca... za dużo miejsca zajmuje, nie ma wbudowanego Network Adaptera (NA jest bardzo drogi ;P) No i ze swap magic'iem będą problemy ;) ponieważ tam się nie wkłada zatyczek tylko wyciąga tackę na chama ;)

Ja tam się ciesze z wyboru PS2 (Slim) ;)
Kupiłem ją z 4 miechy temu ponieważ dużo u brata grałem i tak jakoś wyszło ;)
Zakupiłem nówkę w Empiku ;P dałem chyba 499 (trochę przepłaciłem) ale co tam ;)

Zresztą jak kupujesz nową konsole to zazwyczaj w sklepach są najnowsze modele więc się nie obawiaj ;)
I nie radzę kupować używanych od kogoś innego ponieważ takie konsole są strasznie dojechane i prawdopodobnie laser szybko padnie.

Co powinna mieć abyś mógł się cieszyć ???

Proste... Dużo gier ^^ a tak na prawdę to cieszyć się można z kumplami grając w gry razem ;)
Jak jesteś na luzie to proponuje zakupić Eye Toya ;) sam tez posiadam ;)
Odpowiedz
a co z tym swap magic`iem poradze sobie itp. ??? aby wgrać i tak dalej... o tej co ja mówię to juz ma swapa mgicka 3.8...
POPRAWKA JEST TO SLIM :]... powiem tak nie mam za bardzo $$$ kasy... a tak musiałbym kupić od 399 zł. + wysyłka + swap magic i go robić + gry... a tak miałbym za ok 300-320 PLNY wsyztsko z grami jakie chce czyli PES2oo8 i GT4 ;]... sam nie wiem
Odpowiedz
GTA 4 nie wyszlo na ps2i raczej nigdy nie wyjdzie.
Odpowiedz
miałem na myśli Gran Turismo 4 ;] a GTA 4 wyszła tylko na PS3 :/ ale mi chodzi o dobra zabawe i bede wozić ja po znajomych zaszczepie troche PS2 ;)) wiec zalezy mi na Gran Turismo 4 i pes2oo8 :D:D:D
Odpowiedz
najlepiej idź np do MediaMarkt (najtańsze konsole) jeszcze jak trafisz na dzień bez vatu to PS2 będzie kosztował około 400 zł ;)

Nie wiem czemu wszyscy kupują swapa 3.8 :P przecież on jest droższy a prawie niczym się nie różni od 3.6 :P
Różni się tylko ładnym wyglądem, dodanymi czitami i uruchamianiem programów przez przycisk...
3.8 został zrobiony specjalnie pod PS2 (grubego) bo miał trudności z przeczytaniem niektórych gier

Swap 3.6 kosztuje około 40 zł więc to nie jest znów taki duży wydatek.

wracając do tematu. Ze swapem nie ma takiego problemu w uruchamianiu ;)
Raz i już na zawsze montujesz blokady a potem to wkładasz płytę ze swapem, czekasz aż się uruchomi, zmieniasz płytę ze swapem na kopie zapasowa gry, wciskasz "X" i w tym cała filozofia ;)

A gry to z neta możesz pobrać ;)

P.S nowej konsoli nie kupisz za 300 zł więc uzbieraj jeszcze trochę ;)

Powodzenia w kupowaniu ;)
Odpowiedz
kurcze ale za 300 PLNY no 320 PLNY miałbym ze wsyztskim ze swapem i grami ;]
chytry i oszczedny dwa razy traci... sam nie wiem... przemysle przez noc...
Odpowiedz
SobeK sm 3.8 różni się tym że więcej gier podchodzi do niego w stosunku do wcześniejszej wersji
Odpowiedz
Mylisz się :) Mi tam chodzą wszystkie gry. swap 3.6 jest stary a chodzą mi na nim gry nowsze po jego wydaniu. I nie udało mi się trafić na taką grę która by mi nie poszła.

P.S Andrzejek lepiej kupić pleja drożej i mieć na niego gwarancje. niż żeby kupić za 300 z wszystkim i nie mieć gwarancji. Nigdy nie wiadomo kiedy ci ten używany plej padnie
Odpowiedz
hempgru222 napisał(a):SobeK sm 3.8 różni się tym że więcej gier podchodzi do niego w stosunku do wcześniejszej wersji
Swap Magic 3.8 różni się od starszej wersji 3.6 jedynie tym ,że można tam wpisać , wstukiwać jak kto woli , kody . Dalej są te same wady , więcej gier na pewno nie chodzi na 3.8 - nie wciskajcie kitu .A skoro nie widać różnicy , to po co przepłacać :D
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!

[Obrazek: montana_pl89.png]
Odpowiedz