Liczba postów: 2
Liczba wątków: 1
Cześć,
1) Może mi ktoś potwierdzić że FPS nie zależą od szybkości karty pamięci? Bo chciałem kupić sobie kartę 128GB microSD i pod adapter memory stick pro duo, no i mam dylemat
2) Czy wam też nie wszystkie gry chodzą w stałym FPS? U mnie na 333mhz np taki Tomb Raider Legend potrafi przyciąć w niektóych misjach, np tej na pustyni
Liczba postów: 274
Liczba wątków: 25
Siemano.
1) Kup jakąś markową, podejrzewam, że obecnie produkowane są szybsze niż PSP potrafi obsłużyć :)
2) Nie mam pojęcia, poszukaj na youtube filmików do porównania ale raczej PSP nie jest tytanem wydajności i ścinki się mogą zdarzać.
Jeśli pędzisz z prędkością 299 km/h, to co widzisz przed sobą jest już historią...
Discord: Michal_burnout#5434
Królowa jest tylko jedna...
Liczba postów: 15
Liczba wątków: 3
(04-06-2019, 10:21)Polkasa napisał(a): 2) Czy wam też nie wszystkie gry chodzą w stałym FPS? U mnie na 333mhz np taki Tomb Raider Legend potrafi przyciąć w niektóych misjach, np tej na pustyni
Nie chodzą i nigdy nie będą chodzić. Liberty City Stories ma taką słabą optymalizację, że praktycznie za każdym razem, kiedy zatrzymamy samochód i szybko ruszymy fpsy spadną poniżej 20, bo tak w tej grze zabija płynność efekt "dymu z kół" :D To samo w Vice City Stories. W drugim mieście przy wesołym miasteczku jest tyle obiektów, że przechadzając się tamtędy widzimy klatkowanie, a nie płynną rozgrywkę. Identycznie jest w PRO EVOLUTION SOCCER przy wykonywaniu rzutów wolnych itp. Nie licz na stały klatkarz w grach na PSP.
PSP i tak nie wykorzysta prędkości kart szybszych niż te, które mają 10MB/s odczytu. A tak się składa, że obecnie nawet najbardziej badziewiaste karty micro SDHC mają ten odczyt znacznie większy.