Uszkodzone PSP Slim 200x
Cześć,

kupię każde PSP z serii 200x, pod warunkiem, że będzie miała sprawną taśmę od przycisków (lewych) oraz sprawny analog. :) Kolor dowolny. Może być ze zbitym wyświetlaczem lub zbrickowana - potrzebuję części do swojego Slima i wolałbym pracować na używanych, ale oryginalnych częściach. ;)

Oferta ważna do 13.07.2014, potem zamawiam nowe części w hurtowni. :)

Pozdrawiam
Odpowiedz
Co masz nie tak z analogiem ??
Moje konsole:

PlayStation One SCPH-102
PlayStation 2 Slim HDD Mod SCPH-70003
PlayStation 2 Fat SCPH-39004 + NA + Wireless Sony DS2
PlayStation 3 Slim CECH-3004b
PlayStation Portable 3004

Xbox Classic v1.6 80GB

[Obrazek: 951930.png]
Odpowiedz
Sam wariuje na boki.. Spróbuję jeszcze kalibrowania i ewentualnego wyczyszczenia. Trigger nie działa w ogóle, więc taśma do wymiany.

A dopiero dziś konsola przyszła (ta błękitna). W razie co mogę ją odesłać, ale wole zostawić. 4 lata poszukiwań.. :rolleyes:
Odpowiedz
Analog spokojnie do naprawienia, po czyszczeniu prawdopodobnie nadal będzie wariował ponieważ źle styka do płyty głównej (bolączka również mojej 2004 :P). Ja to naprawiłem tak że pod analog od prawej strony (styków i gumki) podłożyłem papier i analog teraz działa jak nówka i nic nie ucieka :-).

Ja analog czyściłem 2 razy benzyną ekstrakcyjną (wysuszyła całe blaszki) po czyszczeniu analog przez jakiś czas chodził ciężko ale już się wyrobił i działa elegancko (jak świeżo nasmarowany) ;)
Moje konsole:

PlayStation One SCPH-102

Xbox Classic v1.6 80GB

Odpowiedz
Dragon, dzięki za post. ;) Wiem, że teoretycznie da się to naprawić, ale wolę wymienić analog na sprawny. I tak będę musiał zerwać plombę z błękitnej, czego bardzo nie chcę. Dlatego jak mam ją rozbierać to max 1 raz. Jak nie kupię uszkodzonego 2k, to wlatują nowe części (oryginalne). Będzie drożej, ale myślę, że warto.

Oddawać jej nie chcę, bo nie wiem czy drugi raz taką znajdę.. :(
Odpowiedz
Ale po co sie w to bawic jak efekt raczej bedzie taki sam lub wystarczy kupic nowa gumke laczaca analog i mobo. Pod wplywem nacisku sie "ubila" i dlatego taki efekt ze nie styka i analog ucieka. Zrob tak jak napisalem z ta kartka i wszystko bedzie gralo ;)
Moje konsole:

PlayStation One SCPH-102

Xbox Classic v1.6 80GB

Odpowiedz
Nie uznaję drogi na skróty, bo to nie jest wyjście z sytuacji. Albo robić raz, a porządnie, albo wcale..

Oryginalna gumka kosztuje prawie tyle, co cały komplety analog (nowy, oryginalny), dlatego wymieniam analog. Jedynie nakładka zostanie ze starego, bo nie jestem w stanie kupić tego koloru.

EDIT
Nieaktualne - zamówiłem nowy analog, nową gumkę łącznika analoga i nową taśmę przycisków. :)
Odpowiedz