Liczba postów: 167
Liczba wątków: 14
01-03-2014, 12:54
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-03-2014, 12:59 przez Kapitan Krwotok.)
No właśnie nie wiesz czy te misje będą "pierdółkowate". W tego MGS'a ma się podobno grać całkowicie inaczej niż w poprzednie części. Ile w tym prawdy? Dowiemy się wkrótce. Poza tym misje poboczne mają być dosyć długie. Ja jestem optymistycznie nastawiony. 5h całej gry to nie tak mało jeśli porównamy z Dishonored, które trwa około 6h a przy premierze kosztowało 229 zł. Tytuł ten miał wysokie replayability i mam nadzieje. że w przypadku Ground Zeroes będzie podobnie.
Poniżej zamieszczam ciekawy filmik porównawczy. Różnice nie są aż tak bardzo znaczące chociaż między konsolami Sony widać większy przeskok jakościowy niż w przypadku xboxów. I odniosłem też wrażenie, że XONE jest bardziej zbliżone do obecnej generacji niż do swojego bezpośredniego konkurenta. Tak czy inaczej, trzeba przyznać, że wszystkie wersje wyglądają rewelacyjnie. Większe różnice w płynności animacji zauważyłęm dopiero przy spowolnieniu. Mam nadzieje, że wersja ps3 będzie trzymać to 30 fps i nie odnotuje większych spadków.
Liczba postów: 880
Kapitan Krwotok napisał(a):No właśnie nie wiesz czy te misje będą "pierdółkowate". W tego MGS'a ma się podobno grać całkowicie inaczej niż w poprzednie części. Ile w tym prawdy? Dowiemy się wkrótce
Gdzieś czytałem że jest możliwość przenoszenia gry na smartfona i "farmić" coś tam w szkole czy w pracy :)
Ile w tym prawdy nie wiem, jednak nie wierzę w to że koji robi coś na pół gwizdka, czy też pirdółkowate, a już tym bardziej że chodzi o przystawkę do głównego dania.
Dokładnie. Od jakości Ground Zeroes może zależeć sprzedaż Phantom Pain. Prolog musi robić wrażenie. A co do tych smartfonów, to może chodzi o coś takiego jak w Peace Walker? W sensie, ze wysyłasz swoje oddziały do walki, żeby zdobyć punkty za które odblokowujesz sprzęt i ulepszenia do niego. Chociaż ja czytałem tylko o aplikacji z mapą.
O ile się nie mylę to właśnie o to chodzi jak w PW albo MGS OPS - werbowanie lekarzy, speców od broni i inne,
Póki co traktuję to jako ciekawostka (jednak pomysł całkiem, całkiem)
01-03-2014, 22:43
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-03-2014, 22:44 przez Kapitan Krwotok.)
Mnie to trochę nudziło w PW, wolałem od razu ruszać na przygodę. Ale jednocześnie podobał mi sie ten pomysł, ze nie dostajemy calego tego sprzętu tak od razu i za darmo. Dlatego możliwość załatwienia spraw w bazie na telefonie jest jak dla mnie super. Wracam sobie ze szkoły zeby pograć w MGS i już w tramwaju mogę sobie coś tam porobić - świetnie.
Oj aby tylko w tramwaju :)
Pożyjemy, zobaczymy
Do premiery coraz bliżej i Konami stara się zachęcić graczy do kupna. Zamawiając preorder cyfrowej wersji Ground Zeroes dostajemy za darmo Peace Walker HD. Całkiem fajne posunięcie z ich strony. Szkoda, że nie jest tak przy zwykłej sprzedaży pudełkowej bo zawsze wolę mieć grę w takiej formie. Ale dla tych, którzy nie grali w PW może być to fajna oferta.
Liczba postów: 386
Liczba wątków: 86
Kojima san wytlumaczyl dlaczego wydaje ground zeroes jako osobna gre a nie razem z TPP, jest to spowodowane tym ze nie zdzayl z produkcja TPP na premiere Playstation 4 i X One, gdyby nie to pewnie GZ byloby razem z TPP, z reszta pewnie i tak bedzie jakies zbiorcze wydanie. Ja juz pre order na PSN zlozylem :), oczywiscie na ps3 bo ps4 nie ma sensu jeszcze brac.
Może i będzie zbiorcze wydanie ale póki co Kojima mówił też o tym, że Ground Zeroes nie będzie można już potem kupić. Chociaż mógł tak tylko powiedzieć, żeby zachęcić do kupna prologu.
Liczba postów: 4402
Liczba wątków: 1670
Kojima to w ogóle lubi sobie pogadać trzy po trzy. Ostatnio też mówił, że The Phantom Pain jest 200 (!) razy większe niż Ground Zeroes. To jaka w końcu będzie ta polska cena Ground Zeroes na PS3 w wersji cyfrowej? Ja coś czytałem, że u nas gra na wszystkie platformy w pudełku ma kosztować 130 zł. Ogólnie to trochę bez sensu, że gra (albo demo jak kto woli) kosztuje tyle samo na past, jak i current geny. Miły dodatek z tym Peace Walker, który z tego co pamiętam kosztuje aż 6 dych, ale i tak mnie nie przekonał.
krzysiekao napisał(a):Ja juz pre order na PSN zlozylem
Jak żeś to zrobił? Ja nie widzę tam tej gry.
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!