Oceń swój zakup - PSP
Temat, który spełnia kilka funkcji.

1. Można polecać/ostrzegać przed nieuczciwymi cenami, sklepami (zarówno tymi tradycyjnymi jak i internetowymi), ogłoszeniami czy userami z naszego forum. Podawajcie konkretne nazwy i nicki. Mile widziane także linki do tematów z naszego forum, z którego kupiliście dany przedmiot. Pozwoli to jednocześnie na wyeliminowanie nieaktualnych ofert.

2. Ocena swojego zakupu, to jest konsoli PSP lub akcesoriów/gier do nich. W jakim stanie kupiliśmy, od kogo, za jaką cenę, jak sprawuje się zakupiony sprzęt i najważniejsze - czy jesteśmy zadowoleni i wydalibyśmy jeszcze raz te same pieniądze na ten sam zakup. Również konkretny model, nazwa i tym podobne.

W tym temacie oceniacie wyłącznie oferty ściśle związane z konsolą PlayStation Portable.
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!

[Obrazek: montana_pl89.png]
Odpowiedz
Kilkanaście dni temu zakupiłem po raz trzeci w moim życiu konsolę PSP, tym razem model 3004 (wcześniej posiadałem model FAT oraz wersję GO) w limitowanej wersji "Vibrant Blue".

Konsola jest w bardzo dobrym stanie, w zestawie za śmieszne pieniądze dostałem kartę pamięci 2GB (oryginalną) oraz kabel 2w1, czyli kabel USB + ładowarkę. Poniżej wklejam dwa zdjęcia tej wspaniałej konsoli (powiem szczerze, że w rzeczywistości prezentuje się jeszcze lepiej niż na zdjęciach).

ZDJĘCIE NR.1
ZDJĘCIE NR.2

Na konsoli gram praktycznie tylko w gry z szaraka, ponieważ mam w tym temacie jeszcze duuuże zaległości które w niedalekiej przyszłości chciałbym nadrobić.

Podsumowując, z konsoli jestem bardzo zadowolony tak jak oczywiście z każdej konsoli firmy Sony ;)
Odpowiedz
Kolorek faktycznie piękny... ;) A konsola 3004 mi się bardzo podoba... i w sumie cieszę się, że nie kupiłem E1004, bo mógłbym żałować.
A w gry z PS1 gra się fajnie na PSP, ale jednak nie ma to jak zagrać w nie na oryginale... ;)
Zaletą PSP dla gier z PS1 jest możliwość przenoszenia oraz zatrzymania/przerywania w dowolnym momencie gry bez obawy przed rozpoczęciem od ostatniego save'a...
[Obrazek: 9458.png][Obrazek: piotros_org.png]
3DS FC: 2724-0392-0522
Odpowiedz
piotros napisał(a):A w gry z PS1 gra się fajnie na PSP, ale jednak nie ma to jak zagrać w nie na oryginale...

Druga sprawa jest taka, że z tą 100% kompatybilnością emulatora PS1 na PSP to tak czasami nie do końca, miałem już kilka gier na stanie, które robiły mi psikusy (Rayman nie miał ścieżki muzycznej, to samo Black Dawn, a Destruction Derby 2 lubiało zawiesić konsolę). Jeżeli jednak gra już ruszy, z czym w pozostałych przypadkach nie było problemów, to PSP świetnie się sprawdza jako wehikuł czasu.

Jeżeli chodzi o kolorek konsolki, boski, z pewnością będzie jednym z ważniejszych punktów w Twojej kolekcji.

piotros napisał(a):i w sumie cieszę się, że nie kupiłem E1004, bo mógłbym żałować.

Kwestia gustu piotrosie, mi osobiście E1004 wystarcza w pełni, bo Wi-Fi w pobliżu i tak nie mam, a chropowaty plastik moim zdaniem jest świetną alternatywą dla połyskującego, na którym łatwo zostawić odciski, tłuszcz itp.
[Obrazek: YU6rXCy.png]

Posiadane konsole:
PlayStation 5 FAT
PlayStation 3 Slim
Nintendo Switch

Aktualnie ogrywane:
Street Fighter 6 
For
za Horizon 5
Cyberpunk 2077
Odpowiedz
(25-03-2013, 17:36)Yohokaru napisał(a): [..]
piotros napisał(a):i w sumie cieszę się, że nie kupiłem E1004, bo mógłbym żałować.

Kwestia gustu piotrosie, mi osobiście E1004 wystarcza w pełni, bo Wi-Fi w pobliżu i tak nie mam, a chropowaty plastik moim zdaniem jest świetną alternatywą dla połyskującego, na którym łatwo zostawić odciski, tłuszcz itp.

Z WiFi korzystam bardzo mało, ale na plus należy zaliczyć lepszy ekran oraz stereofoniczne głośniki, co na prawdę słychać... ;) a z odciskami, to jakoś nie mam problemów, bo nie zostają... :) No i jest jeszcze możliwość wymiany baterii bez rozkręcania konsoli oraz możliwość podłączenia do TV, co przydało mi się jak przechodziłem SH1 na PSP... ;)
Odpowiedz
Wi-fi praktycznie jest już nie potrzebne w tym sprzęcie - przeglądarka to kpina, potyczki online chyba już wymarły, pierdoły pościągać można przez kompa. Jedynie lokalnie w multi można szpilnąć, ale znajdź kogoś w pobliżu z kieszonką. Mam nadzieję, że PSP posłuży mi jeszcze sporo czasu, a jak umrze to wersja Street nie jest taką złą opcją.

piotros napisał(a):z odciskami, to jakoś nie mam problemów, bo nie zostają

U mnie za każdym razem zostają, czego nie znoszę, bo potem nie chce mi się jej czyścić. Kiedyś to co tydzień mikrofibrą polerowałem:)
[Obrazek: Mlyneq.png]

[Obrazek: retronagazieuserbar.jpg]
Odpowiedz
Piotros, ta niebieska edycja rzeczywiście wygląda ładnie.

(25-03-2013, 19:01)Sandinista napisał(a): Kiedyś to co tydzień mikrofibrą polerowałem:)

A po jednej sesji znowu była cała w odciskach :) Też miałem Slimkę.
W Streetce brak WiFi rzeczywiście przestaje przeszkadzać. Konsola się starzeje, graczy do online'u coraz mniej, przeglądarki w telefonach są bardziej funkcjonalne. Jedynie design Streetki pozostawia trochę do życzenia, no ale konsola jest do grania a nie oglądania.
Odpowiedz
Dzisiaj dotarł do mnie trzeci w życiu Slim z serii 200x. Najpierw była czarna 2004, potem srebrna 2004, a teraz przyszedł czas na białą, z tym że trafił się model 2003, ale nie robi mi to żadnej różnicy.

Zdjęcia:

[Obrazek: 1372264989-IMG_0330.JPG]

[Obrazek: 1372264999-zdj2.jpeg]

Konsola jest bardzo zadbana, nie posiada głębszych rys - jest kilka na pierścieniu z tyłu oraz trochę mikro rysek na tyle (niewidocznych gołym okiem na białym lakierze). Soft taki jak chciałem, 6.60 PRO-B10. Plomba pod baterią jest, data code odpowiedni, a na przodzie folia. Myślę, że za cenę, którą zapłaciłem za komplet było warto. :)

Dwa razy w życiu sprzedałem PSP i dwa razy żałowałem. Mam nadzieję, że tym razem obecna konsola zostanie ze mną na dłużej. :D Przy okazji chciałbym się przywitać, ponieważ jestem nowy na forum. ;)
Odpowiedz
(26-06-2013, 17:45)Kuba napisał(a): Dzisiaj dotarł do mnie trzeci w życiu Slim z serii 200x.[..]Dwa razy w życiu sprzedałem PSP i dwa razy żałowałem. Mam nadzieję, że tym razem obecna konsola zostanie ze mną na dłużej. :D Przy okazji chciałbym się przywitać, ponieważ jestem nowy na forum. ;)

Gratuluję zakupu i faktycznie może tym razem na dłużej pobędzie z Tobą... :)
No i witam na forum i do częstego udzielania się na nim zapraszamy... :)
Odpowiedz
Dzięki Piotros, też mam taką nadzieję. :) Jak na razie jest bardzo dobrze. :D

Udzielać na forum się zacznę, jak tylko się trochę zadomowię. ;)

Chciałbym przestrzec Was przed Panującym na Tablicy oszustem (zapewne nie jedynym, ale zawsze to coś). Prawie miesiąc temu kupiłem czarne PSP 2004 przez tablicę z wysyłką pobraniową, ale wyszło, jak wyszło.. Pieniądze przekazałem listonoszowi, jednak kilka minut później okazało się, iż w paczce jest tylko kawałek metalu. Początkowo Pan Sebastian K. z Wrocławia tłumaczył się, iż pomylił paczki i da rade to odkręcić, potem był w szpitalu, a stanęło na tym, że od 2 tygodni nie ma z nim kontaktu, a sprawa trafiła na Policję.

Poznaję po zdjęciach, że to samo PSP trafiło teraz na Allegro, a sprzedający jest z Łodzi i wygląda na to, że to kobieta. Link do aukcji:

http://allegro.pl/konsola-sony-psp-slim-...93994.html

Na wszelki wypadek podaję nick sprzedającego oraz numer aukcji, gdyby została usunięta..
Nick: Wiesia186
Numer aukcji: 3444793994

Na aukcję trafiłem przypadkiem, od razu odwiedziłem serwis Tablica.pl, by sprawdzić czy ktoś nie próbuje tam również nie sprzedać tego PSP w Łodzi. Jak się okazało, moje przeczucia się sprawdziły, jednak tam sprzedawał je Pan Damian. W dniu 5 sierpnia (wczoraj) ogłoszenie z tablicy zostało usunięte, natomiast na Allegro nadal jest. Screen z ogłoszenia tablicy na dowód (tego drugiego, niestety tego, na którym mnie oszukano nie mam):

http://imageshack.us/a/img839/4669/pjm2.png

Być może ktoreś z ogłoszeń jest prawdziwe, ale wygląda to co najmniej dziwnie. Jedno PSP sprzedają 3 różne osoby? Zdjęcie numer 2 i 3 jest to samo, pierwsze jest trochę inne - "mój" zestaw miał mieć jedną grę UMD (NFS Carbon). Na szczęście mam te fotkę, ponieważ wysyłałem ją kumplowi na początku lipca i nadal mam link w archiwum.

http://img09.tablica.pl/images_tablicapl...roclaw.jpg

Tyle ode mnie, dla własnego bezpieczeństwa radzę unikać tej aukcji Allegro.

Pozdrawiam
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: