15-04-2010, 08:01
zacznij od jedynki.2 mozesz olać przynajmniej mi nie przypasowała.3 też spoko:)
| Ankieta: Którą z gier z serii Devil May Cry uważasz na PS2 za najlepszą? Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie. |
|||
| Devil May Cry | 0 | 0% | |
| Devil May Cry 2 | 0 | 0% | |
| Devil May Cry 3: Dante's Awakening | 1 | 33.33% | |
| Devil May Cry 3: Special Edition | 2 | 66.67% | |
| Razem | 3 głosów | 100% | |
| *) odpowiedź wybrana przez Ciebie | [Wyniki ankiety] |
|
Który DMC podobał wam się najbardziej ?
|
|
15-04-2010, 08:01
zacznij od jedynki.2 mozesz olać przynajmniej mi nie przypasowała.3 też spoko:)
29-10-2010, 15:37
podpowiem że oglądając filmiki na youtubie zdecydujesz czy warto kupić 1 i 2
__________HELLO!!!________________________HELLO!!!_________________
-------------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------- MajestatGier.blog.onet.pl - mój blog poświęcony grom. Dopiero zaczynam, więc potrzebuje wsparcia. Wejdźcie i pomóżcie;)
13-03-2011, 10:10
Jeśli patrzeć na fabułe, to chronologicznie by wyszło: 3,1,2 no i potem ew. na inną platformę 4. Jeśli chodzi o poziom trudności. Niestety muszę tu stawić na najłatwiejsze 4. Gra jest do bólu prosta nawet na Devil Hunter, a dla w miarę dobrych palców nie będzie problemem przejść gry. Trudna, nawet na Yellow jest natomiast DMC3, po przejściu 4, odpaliłem 3 i na dzień dobry, nie mogłem sobie poradzić z Cerberem w 3 rozdziale.
26-04-2011, 20:00
Pod względem grywalności 3 najlepsza jak masz PC polecam tez 4
24-10-2012, 10:43
Wpadła mi dziś w oko pewna ciekawostka o DMC.
![]() W wolnym tłumaczeniu: Devil May Cry początkowo był tworzony jako Resident Evil 4, jednak producent Shinji Mikami stwierdził, że gra za bardzo odbiega od konwencji survival horroru jaką prezentuje seria Resident Evil. W związku z tym przekonał członków zespołu aby przeistoczyć tworzoną grę w niezależny tytuł. Historia opowiedziana w grze została zmieniona tak aby pasowała do świata pełnego demonów, a imię głównego bohatera zmieniono na Dante.
Playstation 2 Slim SCPH-77004, 3xDS2, FMCB
Inne konsole: SMS II, MegaDrive, PSOne, Dreamcast, Xbox, Xbox 360 ![]()
25-10-2012, 08:34
Nie wiem czy wiesz ale prawie każda informacja dla jednej osoby jest "staaaara", a dla innych jest nowością. Na przykład czy wiesz że nazwa kodowa VMU to Potato? Informacja staaaara i w miarę powszechna...
Playstation 2 Slim SCPH-77004, 3xDS2, FMCB
Inne konsole: SMS II, MegaDrive, PSOne, Dreamcast, Xbox, Xbox 360 ![]()
16-08-2013, 15:23
Jak narazie w swojej karierze miałem styczność tylko z pierwszą częścią, ponieważ chciałem spróbować tej zachwalanej przez wielu forumowiczów serii. Pech chyba chciał, że grałem w to zaraz po entym skończeniu God of War II, bo to miało swój odcisk na odbiorze gry. Do fabuły nie mam nic, ładnie wszystko opowiedziane. Początek gry jednak bardzo mnie do niej zniechęcił, ze względu na powolność, która mi towarzyszyła w trakcie gry. Wielokrotne cofanie się do lokacji przez moją głupotę powodowało, że na poziomie Easy kończyłem misje z rangami C, B. Brakowało mi chyba tego patosu, który oferowała mi konkurencja, a wyżynanie po raz kolejny grupki wrogów tym samym combo średnio mi się uśmiechało. Gwoździem do zrezygnowania z gry było zaimplementowanie systemu znanego z Dino Crisis, gdzie po podejściu do przedmiotu wyświetlają się różne informacje na ten temat. Przez to błądziłem po mapach i poszukiwałem czegoś, da mi wskazówki gdzie iść i tak dalej. Po 2 godzinach gry odpuściłem i więcej do DMC nie wróciłem, aczkolwiek może kiedyś znów się przemogę i zaliczę przygody Dantego.
![]() Posiadane konsole:
PlayStation 5 FAT PlayStation 3 Slim
Nintendo Switch
Aktualnie ogrywane:
Street Fighter 6 Forza Horizon 5 Cyberpunk 2077
16-08-2013, 18:30
Ja się tutaj jeszcze nie wypowiadałem? Ale wstyd!
Oczywiście dla mnie najbardziej udaną częścią jest trójka. Najlepiej odpicowany system walki jaki widziałem, moim zdaniem bez problemu może stawać w szranki z GoW'em pod tym kątem. To dobra nawalanka, z przyjemną fabułą, charakterystycznymi postaciami i dużymi możliwościami. Zdecydowanie się na kilka specjalizacji Dantego, które możemy wybierać to strzał w dziesiątkę i zachęca nas do zakończenia kilkukrotnie tej produkcji. Dodatkowo interesujące i wymagające łamigłówki, które uprzyjemniają rozgrywkę. Trudna porównywać serię DMC z GoW'em, bo na pierwszy rzut oka to ten sam typ gry, jednak gdy przyjrzeć się bliżej to dwa oddzielne gatunki wbrew pozorom. Arcadowy system walki w DMC opanowano do perfekcji, zmiana broni i przede wszystkim to, że tak naprawdę każda jest przydatna i co gracz, to będzie używać innego zestawu to kolejny atut gry. Widywałem sporo gameplay'ów, a nawet walkthrough z gry i naprawdę niektórzy potrafili używać broni na które ja nawet po 3krotnym ukończeniu gry nie mogłem patrzeć. To naprawdę świetna produkcja, a jest to prequel, więc bez problemu możemy od niej właśnie zacząć. |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Najbardziej pociągające bohaterki gier! | Hmirror | 3 | 6225 |
07-08-2016, 14:56 Ostatni post: laura127 |
|
| Najbardziej niedocenione/ zapomniane gry [ps2] | neku | 75 | 72787 |
29-05-2015, 21:18 Ostatni post: MrBrut |
|
| Najbardziej irytujące gry/momenty w grach | Kratos | 39 | 40255 |