Plugin informujący o edytowanych postach
Kilku userów wyszło z propozycją wprowadzenia na forum powiadomienia o edytowanych postach, żeby nie pisać 2 postów pod rząd. Znalazłem plugin, który informowałby o edytowanych postach, jeżeli są ostatnie w temacie i o to z grubsza chodzi.

Tu link do tematu tego pluginu. Można na próbę zainstalować, bo szczerze mówiąc nie wiem czy to nie będzie za bardzo przeszkadzać na forum.

Przy okazji można też zainstalować plugin, który wyszukuje tematy, na które jeszcze nikt nie odpowiedział. Takie coś z pewnością by się przydało. Tu link.

EDIT: I dałoby się coś zrobić z wtyczką fejsa na urządzeniach mobilnych? Wchodząc z telefonu na Operze ta nakładka dosłownie utrudnia życie i przesuwa się chamsko na panel logowania. Trzeba czasami kilkanaście razy odświeżyć, żeby przesunęła się gdzieś indziej i można było zalogować ze smartfona.
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!

[Obrazek: montana_pl89.png]
Odpowiedz
oki zainstalowałem oba , trzeba je przetestować i ewentualnie skonfigurować wedle potrzeb.

Kwestia ostatnia. To prawda że w chwili gdy FB było dodawane nie było sprawdzane to na mobile'ach. Powalczyć można, ale fakt musiał bym sobie coś zainstalować. Mam tablet na andku, czy to wystarczy do testów?

Czy Ci też strona wolno działa?
Odpowiedz
No wolno działa, tak już jest od jakiegoś czasu. Serwer się coś kaszani. Zgłaszałem głównemu adminowi, ale nie ma żadnej poprawy.

Co do tableta to chyba wystarczy. Ja korzystam ze smartfona na Androidzie i tam mam ten problem z tą nakładką.

edit:

Tak sobie myślę , czy nie lepiej by było dla zdefiniowanych przeglądarek wyłączyć FB w diabły? Bo powiedz mi czy siedząc na mobilu korzystasz z tej zakładki?
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!

Odpowiedz
No rzeczywiście można całkowicie wyłączyć dla urządzeń mobilnych ;)

Odpowiedz
widzę dopiero dzisiaj że wyedytowałem wczoraj nie swój post, sorry :P

Na tablecie i operze niestety to działa ... ale na badzie 2.0 i operze już nie ;[ przez co wiem o czym piszesz ;]. Postaram się w weekend na to kuknąć. Do tej pory nie miałem okazji robić skryptu blokującego treści dla przeglądarek mobile'owych. Muszę poznać temat.
Odpowiedz
Wyłączyłem FB na mobile, nie jest idealne ale powinno załatwić problem. Jeśli nie to daj znać. Na moim Wave 1 fb się już nie pojawia.
Odpowiedz
Na chwilę wszedłem z telefonu i jest w porządku. Zakładka zniknęła i to jest najważniejsze ;) Dam jeszcze cynk reszcie luda, może komuś tam jeszcze nie zatrybi to da znać.

EDIT: Jeden z userów donosi, że nie działa mu opcja oznaczenia edytowanego postu jako nieprzeczytanego. Zrobił wszystko, tak jak trzeba (liczba znaków i czas się zgadza), a nie działa. Po kilku testach wyszło mi, że edytowane posty nie są oznaczane jako nieprzeczytane, jeżeli znajdują się w którymkolwiek z poddziałów forum. I jak to teraz naprawić? Nie znalazłem nowszej wersji tego akurat pluginu, ale innego, który mamy zainstalowany na forum - Pokaż nieprzeczytane posty. Mamy go w wersji 1.8, a wyszła już 2.8. Może zaktualizowanie tego pluginu rozwiąże problem tego drugiego. W końcu oba te pluginy (Pokaż nieprzeczytane posty i Edytowane - nieprzeczytane / Powód edycji) są ze sobą ściśle związane.

http://forum.mybboard.pl/watek-mybb-niep...-2-8_11132

Odpowiedz
oki jest nowa wersja. W plugins są widoczne obie , ta nowa jest aktywna , stara nie. Zobacz proszę czy nie trzeba czegoś przy tym skonfigurować.
Jest możliwe, ale pewności nie mam, że historia każdego usera dotycząca nieprzeczytanych poszła do kosza. Tutaj musisz sam sprawdzić ;]
Odpowiedz
Dobrze, że zostawiłeś tę starszą wersję. Ta nowa jednak w niczym nie pomogła, a tylko narobiła problemów, bo np. po kliknięciu na ostatni post przekierowywało na pierwszy w temacie. Ostatecznie odinstalowałem ten plugin i przywróciłem ten starszy. Tę wersję 2.8 możesz w ogóle usunąć. Zapytałem na forum mybb o ten problem i doradzili mi aktualizację skryptu forum, którą planujemy już od dłuższego czasu.

Co do wtyczki fejsbuka to na androidzie jej nie ma, ale niestety dalej występuje na symbianie.

Odpowiedz