EA podwyższa...ceny
Firma idzie w zaparte i jest dosyć prawdopodobne, że i w tym roku otrzyma tytuł najpazerniejszej na rynku gier albo i ogólnie mimo, że do podsumowań jeszcze sporo czasu. Postanowili zamachnąć się na nasz biedny kraj i EA podwyższa cenę swoich gier do pułapu 249,90 zł.

[Obrazek: ea-sports-nano-logo-wide-screen-hd-400x250.jpg]

Jest to detaliczna cena sugerowana, która do tej pory w zależności od tytułu była na starcie mniejsza o jakieś 20-30 złotych. Sprawa dotyczy zarówno gier na PS3, jak i X360 i w najbliższym czasie zapewne odczują to nabywcy Medal of Honor: Warfighter, Crysis 3, Dead Space 3 czy choćby nowego NFS: Most Wanted).
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!

[Obrazek: montana_pl89.png]
Odpowiedz
EA już dawno się dla mnie ześcierwiło. Przede wszystkim brakiem obniżek i promocji, jakie często można spotkać np. na Steamie, albo po prostu wyprzedaży. Za łeb się złapałem gdy po wielu wielu wielu (...) wielu wielu latach chciałem kupić sobie i postawić na półce oryginalnego SimCity 4 z dodatkiem Rush Hour. Jak zobaczyłem, że w sklepie wciąż za tak starą grę muszę zapłacić blisko 70 zł, to się ze śmiechu wyłożyłem. Gry na konsolę niestety tak mają, że są niemal zawsze droższe niż PC-towe. Ale skoro EA okrada jeszcze bardziej okradanego, to sorry dżeronimo. Ale co tam... niech sobie i podnoszą ceny... ja mam na to jedną reakcję:

[Obrazek: 2vwh8op.jpg]
Odpowiedz