Wiadomość dla niezalogowanych
Dodałem wiadomość u góry forum zachęcającą do rejestracji, ale niestety plugin odpowiedzialny za to nie przewidział opcji wyświetlania jej tylko dla niezalogowanych. W efekcie tego wiadomość wyświetla się zarówno gościom, jak i tym zalogowanym.

Znalazłem 2 rozwiązania tego problemu:

- instalacja nowego pluginu

- modyfikacja kodu

Ja bodajże nie mam wglądu w tego typu modyfikacje forum, więc byłbym wdzięczny gdybyś któryś z adminów technicznych ogarnął to. Z góry dzięki.

Przy okazji - da się zmienić kolor czcionki nicku po edycji postu, bo teraz jest czarny i się zlewa z tłem? Np. w tym miejscu to widać. Może być nawet biały, ale żeby było go widać.
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!

[Obrazek: montana_pl89.png]
Odpowiedz
Zacznę od końca. Modyfikacja nie jest taka prosta jak tam opisano :P. Podałeś przykład dla tekstu zapisanego w kodzie na sztywno. A chcielibyśmy móc wybierać teksty.
Na szybko zainstalowałem podany plugin. Modyfikuje się go w ustawieniach. Jeden duży minus to taki, że operuje na tylko i wyłącznie jednym tekście.

Zmieniłem jedynie położenie względem default bo nachodziło na FB.

Daj znać czy może być jak nie to wymyślimy coś innego.

Co do drugiej kwestii , to moje podstawowe pytanie: na jakim schemacie kolorów bo na szarym/ciemnym jest ciemny seledyn. Tak jak wykorzystane (kliknięte) linki. A czy się da zmienić to oczywiście i to nawet z poziomu panelu :P .
Odpowiedz
Seledyn? Nie wiem czy o tym samym mówimy, ale u mnie jest czarny kolor jak smoła, a przy czarnej czy ciemnej kolorystyce naszego forum kiepsko widać ten nick. Podobnie jak numer posta.

Co do wiadomości z tytułu tematu to o to mi właśnie chodziło ;)
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!

Odpowiedz
Zrobiłem zrzut tego co zrozumiałem, że chciałbyś zmienić. Jeśli to nie to to podaj jakieś zdjęcie

Załączone pliki Miniatury

Odpowiedz
No tak, mówimy o tym samym. Tylko z tego, co patrzę u ciebie wygląda to z deczka inaczej. Ogólnie jakiś inny u ciebie jest wygląd posta.

Załączone pliki Miniatury

Odpowiedz
oki , poprawiłem. Ja mam wygląd postów w trybie klasycznym stąd różnica. A wyszło też na to, że jak Marcin tworzył layout to też na takim pracował i nie zwrócił uwagi na inne tryby ;]
Odpowiedz
Ale co poprawiłeś? U mnie nic się nie zmieniło, dalej jest tak jak na załączonym przeze mnie obrazku ;)

Odpowiedz
nie wiem z jakiej przeglądarki korzystasz ale spróbuj wykasować jej cache. Kolory zmieniłem na te z klasycznego wyglądu. U mnie są nadal, więc u Ciebie musi lecieć ze starych styli z cache przeglądarki.
Odpowiedz
Ooo teraz widzę, że jest już wszystko w porządku bez kasowania cache. O to chodziło, gra gitara ;)

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: