Publiczny system ostrzeżeń
Jak znam siebie to pewnie już poruszałem gdzieś ten temat, ale nie chce mi się szukać gdzie ;D Chodzi o to, co by zrobić taki myk, żeby system ostrzeżeń w procentach był widoczny nie tylko dla administracji naszego forum i samego ostrzeżonego, ale dla wszystkich użytkowników.

Grzebałem trochę w internecie i znalazłem w sumie najwięcej na ten temat w tych postach.

I w związku z tym pytanie do m1nistra - da się to zrobić? ;p

Przy okazji zagaję o jeszcze 1 problemie, a mianowicie pluginie podziękowań, który jest bardzo dobry, fajny itd., ale jedna rzecz nie gra do końca. Po wciśnięciu "pomógł" podziękowanie ładuje się w nieskończoność i dopiero przeładowanie strony pomaga. Nie chce po prostu zaskoczyć.
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!

[Obrazek: montana_pl89.png]
Odpowiedz
Oki jest tak.
Włączyłem pokazywanie warnów wg pierwszego podstawowego opisu na stronie - czyli jak by ktoś chciał zobaczyć za co dostał to zostanie przekierowany na stronie profilu danego usera i tyle.

Co do problemu z thankyou to problem był znany jeszcze przez instalacją pluginu. Pamiętam, że o tym czytałem i wiem, że widziałem jakiś sposób rozwiązania. Tylko teraz nie mogę go znaleźć ;[ . Widzę jednak błąd który jest zwracany przy tym zawieszeniu updatu i badam sprawę jednocześnie szukając rozwiązania w necie. Postaram się to naprawić.
Odpowiedz
Czyli nie pokazuje za co zostało dane ostrzeżenie tylko jego wartość? Dobre i to.

Co do pluginu podziękowań znalazłem małą pomoc w tym temacie, może się przyda.
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!

Odpowiedz
Ten opis czytałem ale faktycznie nie próbowałem tego bo się bałem że podziękowania pójdą w kosmos. Chwilowo znalazłem obejście czyli wyłączyłem update poprzez ajax i leci tak jak by nie było javascriptu, czyli tak jak się robiło by zniknął loader czyli przeładowanie strony :P.
Dla testu spróbuje wyłączyć i włączyć .

Edit

Wróciłem do oryginalnego kodu i zrobiłem reset pluginu ... jak się już domyślasz nie pomogło - nie ten problem co tam opisywany. Pozostajemy zatem na wyłączeniu updatu statusu podziękowań poprzez ajax. Będzie się automatycznie przeładowywało .

Edit 2

Warningi a właściwie status ich pod avatarem powinien być widoczny dla wszystkich (trzeba by sprawdzić z konta podstawowego ) . Link pod procentem zostaje, ale jak ktoś z userów w niego wejdzie to przekieruje go na profil właściciela a nie na listę wanrów które dostał. Czyli tak jak było opisane na forum mybb z pierwszej strony. Aby działało również z widocznością źródeł wanrów to trzeba by zrobić te dalsze modyfikacje co tam były zamieszczone, jednak zwracali uwagę że nie jest to bezpieczne bo userzy dostają dostęp do kilku rzeczy których nie powinni widzieć. Dalej w temat się nie zaglębiałem :P
Odpowiedz
Oki, no to wychodzi na to, że już więcej nie da się zrobić. Przeładowywanie strony po podziękowaniu to zawsze i tak lepszy pomysł niż to ładowanie w nieskończoność ;]

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości