Ankieta: Jaki jest twój ulubiony gatunek filmowy?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Dramat
6.67%
2 6.67%
Komedia
16.67%
5 16.67%
Horror
30.00%
9 30.00%
Melodramat
0%
0 0%
Sensacja
6.67%
2 6.67%
Thriller
20.00%
6 20.00%
Kryminał
0%
0 0%
Western
0%
0 0%
Science-Fiction
6.67%
2 6.67%
Wojenny
13.33%
4 13.33%
Razem 30 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ulubiony gatunek filmowy
Thriller i horror - dobre kino trzymające w napięciu. Choć nie powiem,że nie lubie dobrych komedii o upalonych i bezrobotnych murzynach. Chodź to już inna bajka;]
Odpowiedz
Ja to uwielbiam filmy gdzie jest spełnione jedno z kryteriów:
-kosmos
-zombie
-obcy
-super moce
- Dragon Ball

Odpowiedz
Moje ulubione gatunki filmowe to science fiction, komedie oraz dramaty. Ogółem, mało oglądam, ale, jeśli oglądam to z reguły firmy z tych kategorii, które najbardziej lubię. Lubię także filmy "anime" i inne tym podobne, nie będę więcej pisał, gdyż ostatnio z filmami nie jestem na czasie, także tyle.
Odpowiedz
Staram się nie ograniczać w jakiś szczególny sposób do jednego gatunku filmu nie mniej jednak najwięcej zabawy przynoszą film filmy akcji gdzie "różne rzeczy wybuchają" :) . Ostatnio mamy wysyp świetnych filmów tego gatunku głównie ze Stathamem, jednak oprócz nich pojawiają się genialne tytuły jak The Expendables, John Rambo, MIB.
Playstation 2 Slim SCPH-77004, 3xDS2, FMCB
Inne konsole: SMS II, MegaDrive, PSOne, Dreamcast, Xbox, Xbox 360

[Obrazek: XsKg1.gif]
[Obrazek: 1N8cslJ.jpg]
Odpowiedz
Również nie ograniczam, a przynajmniej staram się nie ograniczać do konkretnego gatunku filmowego. Z racji moich zamiłowań historycznych często sięgam po filmy wojenne i nieobecne w ankiecie dramaty historyczne. Lubię też spędzać czas oglądając westerny ("Za garść dolarów"), filmy przygodowe i wszelkiego rodzaju filmy sensacyjne (seria "Zabójcza broń"). Dość często oglądam też dramaty ("Forrest Gump", "Zielona Mila"), thrillery i kryminały. Jeżeli chodzi o komedie, to lubię się pośmiać oglądając starsze polskie produkcje ("Sami swoi", "Rozmowy kontrolowane" itp.), ale i też zdarza mi się obejrzeć jakieś nowsze amerykańskie produkcje lub mieszanki komedii z innymi gatunkami (komedie wojenne, komedie sensacyjne itp.). Nie lubię za to schematycznych komedii romantycznych z Karolakiem, Szycem i innymi polskim "gwiazdami". Nie przepadam za horrorami, które są "straszne" z powodu hektolitrów krwi ociekających na ekranie i latających flaków, oraz tych które są bardziej śmieszne niż straszne. W ogóle nie jestem miłośnikiem horrorów, ale jak trafi się bardzo dobra produkcja, to chętnie ją obejrzę (tyczy się to też pozostałych gatunków nie uwzględnionych w mojej wypowiedzi).
[Obrazek: PaultheGreatPL.png]
Odpowiedz
Ja będę pisał gatunek, i z jakiego filmu go polubiłem:
1.Horror polubiłem z filmu: Lśnienie, jak miałem ok. 7 lat to znów postanowiłem obejrzeć i polubiłem
2. Wojenny Film Szeregowiec Ryan
3. Komedia film: Poznaj moich spartan
4. Science-Fiction dzięki Gwiezdnym Wojnom
Aktualnie przechodzę:
- Crash Mind: Over Mutant
- Fifa 13
-Gran Turismo
Przeszłem takie gry:
Jak and Daxter: Zaginiona granica
- Tekken: DR
- Little Big Planet
-Gangs of London
-Daxter
Odpowiedz
ashin napisał(a):Rozkoszuję się też w horrorach klasy B.
Nie wiedzieć dlaczego też je lubię :)
Odpowiedz
Lubię filmy i nie ograniczam się do jednego gatunku - ważne żeby film był dobry. Podobają mi się filmy ambitne choć czasem lubię obejrzeć też coś lżejszego. Ogólnie jednak najbardziej podobają mi się filmy psychologiczne, których jednak nie ma niestety w ankiecie.
Odpowiedz
W ankiecie zawarłem te obiektywnie najbardziej popularne gatunki. Filmów czysto psychologicznych jest stosunkowo bardzo niewielka liczba w porównaniu z innymi gatunkami. W zasadzie to w sporej mierze klasyki Bergmana, Polańskiego czy Kieślowskiego.
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!

[Obrazek: montana_pl89.png]
Odpowiedz
Wybrałem Horror, ale zaznaczyłbym jeszcze kilka dodatkowych ;)
Mój dobry horror to taki, który ma spowodować że wyjdę z kina, lub odejdę od telewizora z gaciami zabarwionymi na brązowo, ze strachem że ktoś na mnie patrzy, mnie śledzi :) Uwielbiam mroczne horrory, gdzie coś się gdzieś czai i w najmniej niespodziewanym momencie wyskoczy i spowoduje że popcorn wyskakuje z kubła lub wino leci na podłogę. Jak są zwroty akcji, lub takie mind-f*ck-i w trakcie film to go jeszcze bardziej punktuje ^^ Ostatnimi czasy takim horrorem jest film "MAMA"... kto widział ten wie, a kto nie widział to idzie do sklepu po swój egzemplarz! :)
Kolejnym gatunkiem który jest dla mnie dość istotny to wszelkiego rodzaju filmy Sci-Fi lub filmy o superbohaterach :) Wychowałem się na Gwiezdnych Wojnach, Spider-Man-ie, Batmanie i Transformer-ach. Dlatego filmy gdzie mamy wybuchy, składające się postaci, moc, walki kosmiczne, obcych i super moce to jestem kupiony. To jest tak obszerny teren, że nie wiem czy będę opisywał dlaczego uwielbiam te filmy. Może krótko. Większość filmów składa się z wybuchów i efekciarskich efektów (ale powiedziałem xD), ale lubię takie kina, odmóżdża potężnie, a i bębenki uszne prawie krwawią. Lubie sobie w domu odpalić Iron-Man-a lub Transformers na cały regulator i z czipsami w dłoni, wchłaniać piksele wybuchów i tony efektów :) Czasami również lubię obejrzeć bardziej ambitne takie kino ;) Odyseja kosmiczna, Gwiezdne Wojny, Flash, Metropolis... Ostatnim filmem który jest dla mnie prawie majstersztykiem to Guardians of the Galaxy :) Tak, film mi się bardzo podobał, jak w grudniu pojawi się na półkach sklepowych na Blu-ray, będę stał w kolejce po swoją kopię :D
Ogólnie lubię jeszcze bardzo dobre thrillery, filmy przygodowe, nawet bajki. Czasami jak mam ochotę na coś innego to oglądnę jakiś film z kina azjatyckiego.
Przez mojego ojca który zawsze oglądał filmy historyczne o tematyce II wojny światowej, jestem strasznie zniechęcony do tego gatunku. Uwielbiam za to wszelkie twory gdzie swoje paluszki maczała wytwórnia Legends :) Czyli połączenie jakiejś legendy lub mitu z kinem akcji. Takie połączenie u mnie zawsze, jak to mówi młodzież "na propsach"? :)
Ok kończę, bo znów się rozpisałem... koniec!
Odpowiedz