Liczba postów: 4
Liczba wątków: 1
VCS wygrywa wszystko, te systemy które tam panują, i klimat <333.
Ci co nie grali niech żałują, a drugie miejsce dla GTA 3 za to, że jako pierwsze z poprzednich części GTA wyszło w 3D.
Liczba postów: 440
Liczba wątków: 79
GTA San Andreas, a na drugim miejscu GTA III :)
Liczba postów: 124
Liczba wątków: 11
MI najbardziej się podoba Vice City i San Andreas.
Liczba postów: 4402
Liczba wątków: 1670
Każdy kto zaznaczył GTA: Liberty City Stories albo Vice City Stories zapewne nie grał w żadną inną część. Te 2 gry zdecydowanie odstają od czołówki. Ludzie, przecież to konwersje z przenośnej PSP! Na PS2 są 2 szkoły GTA - albo Vice City i różowe lata osiemdziesiąte z charakterystycznym stylem i muzyką albo San Andreas z bodaj największym światem do eksploracji na PS2 i hip hopem jako lokomotywą napędzającą grę.
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!
Liczba postów: 3153
Liczba wątków: 69
28-07-2011, 21:36
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-07-2011, 21:38 przez Draco.)
Zdecydowanie GTA III, za innowacyjność, niesamowite wrażenie jakie ma mnie wywarło za pierwszym razem i świetny klimat metropolii. VC jest dla mnie właśnie trochę za różowe. Lubie klimat lat 70 ale bardziej w serialu That 70s Show natomiast w tej grze mi nie podchodzi. San Andreas mimo ogromnego świata do eksploracji zniechęca mnie klimatami amerykańskiej gangsterki lat 90. Chłopcy w za dużych spodniach, muzyka i ogólny klimat który nie koniecznie mi pasuje.
Gdy GTA III było zapowiadane, potem pojawiało się w sklepach, na konsolach i komputerach wywoływało niesamowite emocje. Wszyscy pamiętali pierwszą część, dodatek do niej i fenomenalną dwójkę które mimo grafiki 2D (na komputerach gra wymagała akceleratora 3D! co ja w tamtych czasach komentowałem pukaniem palcem w głowę skierowanym do twórców gry). Wszyscy zadawali sobie pytanie czy programiści nie oleją sobie fabuły i klimatu chwaląc się w zamian przeniesieniem serii w trzeci wymiar pełną gębą. Na całe szczęście tak się nie stało (przynajmniej w moim odczuciu) i gra zasługuje na miano najlepszej w serii.
Playstation 2 Slim SCPH-77004, 3xDS2, FMCB
Inne konsole: SMS II, MegaDrive, PSOne, Dreamcast, Xbox, Xbox 360
Liczba postów: 90
Liczba wątków: 20
Mam pytanie.Jestem napalony na GTA ale nie wiem które wybrać.Mogę kupić
GTA Liberty City Stories albo Vice city stories.Nie wiem która lepsza.Boje się że nie zrozumiem fabuły ponieważ niema polskiej wersji :(Proszę o pomoc i dziękuje za ewentualne odpowiedzi :).
Liczba postów: 1063
Liczba wątków: 117
Witam. Z tego co wiem to Liberty i Vice miały grafikę jak z PSP, lecz i tak były świetne grywalnościowo. Obojętnie co kupisz, będziesz miał sporo frajdy
Posiadane konsole:
PlayStation 5 FAT
PlayStation 3 Slim
Nintendo Switch
Aktualnie ogrywane:
Street Fighter 6
Forza Horizon 5
Cyberpunk 2077
A jak z fabułą?bo boje się że nie będę nic rozumiał (chociarz angielski na 3).
Liczba postów: 1103
Liczba wątków: 119
Kwestia klimatu gry, każda z części dzieje się w innym mieście. Liberty City w mieście z GTA 3, a Vice City z gry Vice City(jakby to nie brzmiało xD). Ten klimat który bardziej Ci się spodobał, w tą stronę powinieneś iść. Jeśli chcesz brudne miasto, z odrapanymi murami to wybierz liberty city, jeśli podobał Ci się klimat słonecznego Vice City z mrocznymi sekretami, wybierz Vice City Stories. To tyle co mogę Ci polecić ;]
w gta vc grałem i fajna (tommy vancetti jest jedną z najlepszych postaci z gier) a w gta III nie grałem.Ludzie piszą raczej że vcs lepsze ponieważ bardziej dopracowane.No nie wiem.Grał ktoś w obie części?