Reklama forum
Forum ostatnio przycichło, nie ma już tyle ludu co kiedyś, itd itp. W związku z tym może rozreklamowalibyśmy jakoś nasze forum na innych stronach? Zawsze to kilku nowych użytkowników by wpadło. Chodzi zwłaszcza o jakieś fora z konsolami (Xboxy, PSP, wszystkie Nintendo itd.), ale nie tylko - nikt nie powiedział przecież, że forum o konsolach Sony nie może reklamować się na stronach o nieco innej tematyce. Tylko czy my mamy jakiś banner czy coś? Co w ogóle o tym myślicie? Jest sens to robić?
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!

[Obrazek: montana_pl89.png]
Odpowiedz
No i? Prawie 2 tygodnie to sporo czasu na przemyślenie tak nieskomplikowanej sprawy ;] Można by było zrobić wywiad na największych forach głównie o tematyce konsolowej i popytać czy poszliby na taką wymianę. Tyle, że jak już mielibyśmy do nich iść, to z czymś. Ja mógłbym popytać, ale stroną techniczną musiałby zająć się ktoś inny. Chodzi o jakieś małe buttony na dole forum przekierowujące na stronę partnerów. Chyba, że cały czas czekamy jak do tej pory w ukryciu na nowych użytkowników, aż nam spadną z nieba ;D
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!

Odpowiedz
I raz jeszcze ja. Pisał do mnie moderator bodajże z forum o grach Dragon Ball Z w sprawie wymiany bannerów. Mają mało userów, bo coś koło 700-800. Oto adres forum:http://dbzps2.rox.pl/. Co z nim robimy? Jaka jest nasza odpowiedź?

Ja mimo wszystko byłbym "za" wymianą, od czegoś trzeba zacząć, a tematyka tamtego forum jest zbliżona do naszej.

Odpowiedz
Ja był bym za jak już napisałeś od czegoś trzeba zacząć. Napisałem do adminów battlefield.pl, batalion.pl i modernwar.pl o wymianę bannerami te fora są całkiem duże, mają sporo użytkowników myślę że to dobra opcja. Pozostaje poczekać na odzew.
[Obrazek: Adek1989_PL.png]
Odpowiedz
Ja się kontaktowałem z największym forum o serii Gran Turismo w Polsce - http://gthome.pl/forum/index.php , o grze Tomb Raider - http://www.tombraiderforum.tcz.pl/ i konsoli Wii - http://wiiplanet.info/ . Wszystkie 3 fora są niemal gotowe do wymiany, ale na tym, żeby ich przekonać do niej, moja rola się kończy.

Gadałem też z forum o X360 - http://forum.xboxonline.pl/ , gdzie jeden admin był również gotowy do wymiany, ale przekazał kilka dni temu sprawę drugiemu i czekam. Jest to drugie (pierwsze zaklepane dla konkurencji naszej) pod względem wielkości w Polsce forum o tej konsoli, ale prawie 30 tysięcy userów to nie w kij dmuchał.

Odpowiedz
No dobra ale jak rozumiem bannerów nie mamy? ;P Więc kto by się tym zajął? ja umiejętności graficznych nie posiadam. I skoro mówisz że te fora są gotowe do wymiany to trzeba działać u mnie dalej bez odzewu.
Odpowiedz
Banner jakiś mamy. Fora są gotowe, trzeba tylko dogadać warunki i szczegóły (w jakim miejscu linki/bannery itd.), ale ja już, tak jak mówię, tym się nie zajmę, bo nie mam o tym kompletnie pojęcia. M1nister albo admin wydaje mi się, jako ci z największymi uprawnieniami, najlepiej gdyby to pociągnęli dalej jak mają czas.

Wydaje mi się, że najgorzej będzie zacząć, bo póki co nie mamy wymiany z żadnym forum/portalem, nie ma nawet miejsca na to na razie. Ja bym proponował na sam dół, pod statystykami, jak już pisałem.

Odpowiedz
Z tego co widzę to tam nic niema;P bynajmniej u mnie nic się nie ładuje. Może zlecimy komuś aby się zajął stworzeniem czegoś chyba że admin coś ma i działamy z tą wymianą bo tak to do końca świata będziemy gdybać.
Odpowiedz
Co ci się nie wyświetla? Banner? Bo to gotowy kod do wklejenia na stronę. Banner masz tu. Prosty, ale bardzo ładny, mi się podoba.

Teraz pozostaje już tylko na kontakt admina czy m1nistra z adminami tamtych stron (jakby co to służę nickami i prywatnymi wiadomościami z nimi) bo żaden z pozostałych adminów nie ma chyba takich uprawnień do zmian na forum. Zresztą ja to bym nawet nie umiał ;D

Odpowiedz
No dalej nic nie widzę;P no ale skoro jest to będą musieli się tym zająć jak tylko to zobaczą więc czekamy
Odpowiedz