Gran Turismo 6
Okazało się, że wpisując w PS Store te kody automatycznie dostałem te auta, bez potrzeby pobierania czegokolwiek, jako że były one na płycie from day one, a nie w ramach patcha.

Co lepsze - nie zamawiałem nic przedpremierowo, ale przedpremierowy Pakiet Precyzji dostałem, naklejony na folię, w którą zapakowane było GT6. Także mam 25 aut, chociaż nie brałem preordera :) Świetny gest ze strony BlueGames Warszawa Wileńska.

52% gry stuknęło, jak na razie świetna i stosunkowo łatwa do złocenia.

Największy problem sprawiło mi Goodwood w RedBullu, ale udało mi się za jakimś pierdylionem powtórzeń wykręcić zawrotny czas 30.960. Nie przypomina to niczego, czym przyszło mi dotychczas kierować. Niestety z powodu braku patcha nie dostałem żadnych aut, które dostaje się po Goodwood.

Co do kasy, to łącznie wydropiłem 1,7mln do tej pory, a obecnie mam coś koło siedmiuset tysięcy. Nic nie kupuję, po otrzymaniu aut Anniversary w ogóle nie trzeba inwestować w nic oprócz opon. Trochę za duże fory dzięki tej edycji wg mnie.

piotros, dostałeś już tego Nissanika z Akademii? W jaki sposób można to uzyskać? Jest możliwość, gdy nie brałem udziału w tegorocznej edycji?
[Obrazek: senna1.png][Obrazek: Makaveli0160.png] [Obrazek: senna%202.png]
Odpowiedz
Nissana jeszcze nie dostałem i pewnie do czasu udostępnienia wszystkich opcji sieciowych nie dostanę. Na gtplanet też nikt się nie chwalił, że dostał. Za chwilę w ogóle nie będzie mi on do niczego potrzebny.
A samochody musiałem kupić już 3 do konkretnych wyścigów: japończyka z lat 90tych, Priusa i Toyotę 86, bo ta anniversary się nie łapała. A tak to faktycznie nie trzeba nic kupować, bo wystarczają te otrzymane.
Ostatnio nie miałem czasu pojeździć, więc dalszych postępów nie mam... :-(
[Obrazek: 9458.png][Obrazek: piotros_org.png]
3DS FC: 2724-0392-0522
Odpowiedz
Okryłem pewną prawidłowość w tej grze. Jeżeli mamy problem z wygraniem jakiegoś wyścigu np. na 4 okrążenia to musimy zrobić taki myk. Pierwsze dwa okrążenia jedziemy dużo poniżej swoich możliwości mniej więcej tempem pozostałych uczestników wyścigu. Pod koniec drugiego okrążenia maksymalnie przyśpieszamy tak by na 3 zrobić jak najlepszy czas, a na 4 już wyprzedzamy prowadzącego wyścig.
Ja to wypróbowałem w praktyce już kilka razy mając słabszy wóz od pozostałych. Okazuje się, że gra dostosowuje "poziom trudności" do gracza :) Jeżeli jedziemy wolno to prowadzący samochód znacząco zwalnia, jak my przyśpieszymy to on "nie zdąży" przyśpieszyć i możemy spokojnie wygrać. Mi w ten sposób udaje się "odrobić" różnicę nawet 20 sek w 2 okrążenia !!! Jak jadę ile potrafię, to ten pierwszy jest zawsze szybszy :(
Sprawdźcie czy u Was też to działa :)
Odpowiedz
Na aktualnym poziomie moich umiejętności nie muszę nawet się stosować do czegoś takiego, a zazwyczaj jeżdżę autem o 80-100PO słabszym od stawki. AI uległo zdecydowanej poprawie, ale i tak nie jest to coś, czego oczekiwałem. Jest wiele błędów kierowców, na przykład idiotyczna sytuacja, gdzie auto przeciwnika jedzie obok mnie na wysokości mojego tylnego zderzaka i gdy ja dohamowuję do zakrętu, on nie widzi tego i uderza w mój tylny bok robiąc mi P.I.T. i wyrzucając mnie z trasy. W rzeczywistości chyba każdy dbałby o swoją wyścigówkę i starał się unikać jakiegokolwiek kontaktu, nie? Szczególnie, gdy coś takiego zrobił mi kierowca prowadzący unikalną, nieprodukowaną już Zondę. Wymaga to poprawy, bez dwóch zdań.
[Obrazek: senna1.png][Obrazek: Makaveli0160.png] [Obrazek: senna%202.png]
Odpowiedz
Ja zawsze jadę na maksa i nie mam problemów z dogonieniem pierwszego
Odpowiedz
Jeszcze jedno pytanie, Czy istnieje możliwość grania we 2 na jednym tv w gt6?
Odpowiedz
W gt5 była taka opcja więc myślę ze 6 też jest

Wysłane z mojego HTC Wildfire S A510e
Odpowiedz
Czy w Gt6 jest możliwość ulepszania samochodu przez kupno jakiś nowych części? Np sprężarek albo zderzaków?
Odpowiedz
Tak jest taka możliwość podobnie jak w 5 -fajnie rozwiązana.
Odpowiedz
(13-02-2014, 21:45)lokaty napisał(a): Jeszcze jedno pytanie, Czy istnieje możliwość grania we 2 na jednym tv w gt6?
Tak, jest taka możliwość

(23-02-2014, 21:03)lokaty napisał(a): Czy w Gt6 jest możliwość ulepszania samochodu przez kupno jakiś nowych części? Np sprężarek albo zderzaków?
można prowadzić tuning mechaniczny (silnik, skrzynia, zawieszenie, nadwozie itp) i optyczny (spojlery i dyfuzory). Przy czym w różnych samochodach jest różny zakres możliwych modyfikacji. W Gt6 jest też możliwość zmiany felg (duży wybór) czego nie było w GT5.
Odpowiedz