--- 02-03-2014, 19:28 ---
Pojawił się również film o dodatku Left Behind... :)
Źródło:
PPE.pl
--- 19-04-2014, 10:15 ---
Ależ ta gra zmieniła mój sposób odbierania gier... Po jej zakończeniu do niedawna nie miałem ochoty na granie w inne tytuły i w sumie sam musiałem się przekonywać, żeby w coś zagrać... ale ostatnio dzięki powrotowi do sieciowego grania w Resident Evil Revelations wróciły mi chęci... ;) A jeszcze lepiej mi się zrobiło jak odpaliłem TLoU... :)
No i tak 2 dni temu zacząłem przygodę ponownie, tym razem jako nowa gra plus, a że pierwsze przejście było łatwe, to postanowiłem zwiększyć sobie poziom trudności na normalny. Gra mnie tak wciągnęła, że na liczniku mam już prawie 11 godzin, a przede mną jeszcze spory kawał grania... :) Na chwilę obecną stwierdzam, że i tak wybrałem sobie za łatwy poziom trudności, ale już teraz nie będę go zmieniał. Najwyżej przejdę grę jeszcze raz... ;)
Bardzo mi się podoba cichy sposób przechodzenia i eliminowania przeciwników, zupełnie jak w starych MGS'ach... ;) Czasami taki sposób zajmuje naprawdę sporo czasu, a jeszcze jeden błąd i wszystko szlag trafia i trzeba od początku... a po udanym skradaniu znacząco podnosi się poziom satysfakcji... ;)
No dobra, to wracam do świątecznych obowiązków i może jeszcze uda mi się chwilę pograć... :)
--- 23-04-2014, 10:40 ---
To drugie przejście głównego wątku mam za sobą... :) Tym razem przejście zajęło mi 20g 23m i 26s.
Gra nadal wywiera u mnie bardzo dobre wrażenie i tym co nie grali, polecam. :) Tylko najlepiej chłonąć grę jako całość, a nie rozdrabniać się na drobne rzeczy, to wtedy lepiej się ją odbiera... :)
Teraz zabiorę się za ponowne przejście dodatku, tym razem może spróbuję go przejść na jeszcze wyższym poziomie trudności... ;)
--- 24-04-2014, 07:43 ---
Ehhhh... wczoraj zacząłem i skończyłem przejście dodatku Left Behind na poziomie wysokim, ale jakie było moje zdziwienie jak po zakończeniu nie dostałem żadnych pucharków za przejście. Posprawdzałem i okazało się, że popełniłem istotny błąd na samym początku, bo wybrałem "Kontynuuj", a nie "Nowa gra"! I tym sposobem, przeszedłem cały dodatek na poziomie wysokim, który nie był już tak łatwy, którego mi gra nie zaliczyła. :( Cóż... nie pozostanie mi nic innego jak przejść go jeszcze raz, ale tym razem wybiorę szybsze przejście zamiast zbierania wszystkiego... :) Drugie przejście zajęło mi 3g 22m, co było dłuższym wynikiem niż pierwsze, ale to pewnie przez dozbieranie brakujących rzeczy.
--- 25-04-2014, 07:34 ---
Kolejne przejście zakończone... :) Tym razem zajęło mi ono 2g 2m i znając sposób na poszczególnych przeciwników było mi już łatwiej... :)
Po zakończeniu zabrałem się za kontynuowanie rozgrywki sieciowej, która jest na prawdę fajna, ale dużo zależy na jakich kompanów trafimy.
--- 14-05-2014, 09:10 ---
Widzę, że chyba tylko ja w tę grę gram... ;)
Jakoś nie mogę się od niej oderwać... :) Po trybie dla jednego gracza zacząłem grać w tryb dla wielu graczy i dawno tak dobrze mi się nie grało... :) Jak już kiedyś wspominałem, musimy przeżyć 12 tygodniu grając albo Świetlikami albo Łowcami. Sama gra niczym się nie różni, a jedynie wyglądem i odgłosami wydawanymi jak nas ktoś namierzy.
Po 18 godzinach i 50 minutach udało mi się przeżyć całe 12 tygodni grając Świetlikami. :) Do tego przejścia wybrałem tylko tryb "Walka o zapasy", który przypominał mi trochę rozgrywkę w Battlefielda 3, oczywiście przy mniejszej ilości osób grających, max 8 po 4 osoby w drużynie.
Po przeżytych 12 tygodniach, postanowiłem zmienić frakcję na Łowców i zacząć kolejną zabawę, ale już w nowym trybie "Ocaleni", która różni się od wcześniej rozgrywanego. Wydaje mi się, że ten tryb w porównaniu z poprzednim jest lepszy, jeżeli weźmiemy pod uwagę ilość części, które można zebrać.
Został mi do obadania jeszcze jeden tryb "Przesłuchania", ale na razie dobrze się bawię w ocalonych... ;)
Jak ktoś jeszcze nie grał, a ma możliwość, to polecam, bo tak fajnego trybu dla wielu osób jeszcze nie widziałem... :)
--- 10-11-2014 ---
Drugie 12 tygodni wczoraj ukończyłem! :) Tylko w trybie Ocalonych i bardzo mi się on spodobał, chociaż muszę jeszcze trochę pograć w Przesłuchanie, bo może być niezły... :)
Przejście 12 tygodni tym razem zabrało mi więcej czasu. Spędziłem łącznie 23g 30m. Odkryłem również pewien trik, który pozwolił mi na wzrost populacji mojego klanu, który jest dostępny tylko w trybie Ocalonych. Dzięki niemu udało mi się maksymalnie zdobyć 7,5 tyś. części oraz zwiększyć populację mojego klanu do 110 osób. Szkoda tylko, że tak późno zacząłem z niego korzystać...
[spoiler]Trik polega na tym, żeby wybrać największe umiejętności Rzemieślnika i Kolekcjonera i zginąć podczas dwóch pierwszych rund. Potem w skrzynkach będziemy dostawać dużo więcej części. :) Istotne jest tylko to, żeby nikogo nie zabić i nie dokonać egzekucji podczas tych 2 rund.[/spoiler]
Teraz pora na ogranie dodatkowych map, które pojawiły się w DLC, ale coś widzę, że dużo osób w nie nie gra, więc może być trochę problematycznie...