Co sądzicie o swoim PSP?
Niestety Tablica/OLX ma pewien minus. Serwis jest nastawiony na --ogłoszenia lokalne--, a niestety wiele osób zrobiło sobie z tego ogólnopolskie, darmowe Allegro (darmowe w sensie wystawienie ogłoszenia bez prowizji). Nie mówię - sam ze 2 razy odważyłem się zamawiać coś z Tablicy na odległość, ale to było na zasadzie połowa sumy teraz, drugą zapłacę, jak przesyłka dojdzie (zamiennie jak detal, kiedy prześle mi numer przesyłki poleconej i sprawdzę, czy istnieje w systemie poczty).

Ale to jest niuans Tablicy - ogłoszenia lokalne, czyli z danego miasta, jedzie się do sprzedawcy, przekazuje z ręki do ręki, sam serwis nie uczestniczy w sprzedaży. Natomiast Allegro tak - przesyłki rejestrowane w serwisie, są ubezpieczone, można zgłosić sprawę do Allegro, Allegro zna też dane delikwenta, PayU podobnie. Naginając Tablicę/OLX z ogłoszeń lokalnych do sprzedaży ogólnopolskiej ryzykuje się cegłą w pudełku/brakiem kasy. Bo skoro serwis nie pośredniczy w sprzedaży i czasem kontakt odbywa się poza serwisem - to jaki dowód jest na to, że ten ktoś chciał towar, który mu wysłaliśmy i miał za niego zapłacić? A skoro dowodów nie ma, to dlaczego ma nie zwinąć się z towarem bez zapłaty? :-/ Dodatkowo Tablica niczego nie sprzedaje, więc nie odbywa się za jej pomocą żadna umowa wiązana, tak jak na Allegro. Dlatego trzeba uważać na Tablicy.
Odpowiedz
Z tym sie zgodze jusko niestety popelnilem blad wysylajac konsolw czego teraz do dzis zaluje. Chyba ze mi cos doradzicie w sprawie tej zabranej konsoli bo jak widze policja i prokuratura nic nie daje a chcialbym odzyskac sprzet lub pieniadze. Oczywiscie za pomoc w tej sprawie i co do jej odzyskania bede dozginie wdzieczny. Zawsze moge zaplacic za pomoc w odzyskaniu konsoli. W razie czego moge dac dane oszusta ktory byc mize przetrzymuje moja konsole do dzis dzien
Odpowiedz
A w jakim miescie mieszka oszust ?

Wysłane z mojego Wildfire S A510e za pomocą Tapatalk 2
Odpowiedz
Ja posiadaczem PSP już nie jestem, ale wypowiem się co do jej użytkowania.
Jakiś rok temu, może trochę więcej zażyczyłem sobie PSP, podczas gdy rodzice kupowali nowy TV. Na półce dumnie gościła wersja "Street", czyli ta niby "biedniejsza", bez Wi-Fi itp. Po kupnie ogrywałem sporo tytułów, pierw startowy, który był wraz z PSP "Auta 2". Potem wpadła FIFA 12, Daxter itd. Najwięcej czasu spędziłem przy Chinatown Wars, bardzo zaciekawiła mnie mechanika gry od Rockstara. Wcześniej jeszcze zakupiłem kartę pamięci 2 GB. Po jakimś czasie sprzedałem konsolkę, dlatego, że nie gram często w podróży i w zasadzie nie była mi aż tak potrzebna. PS 3 jeszcze nie miałem, więc przedsmak był. Opyliłem za jakąś połowę ceny z wszystkimi grami. Dałem około 400 a opyliłem za 200. Mogłem może i wyrwać te 300 ale nie było komu sprzedać. Za kasę kupiłem PES'a 2013, którego potem sprzedałem za 60 zł + Dirta + Grida. Obie gry od Codemasters mam do dziś i ogrywam. Ogólnie była to dobra konsola, ale zdecydowanie wolę stacjonarkę PS 3, którą w zasadzie też mogę wziąć, np: gdzieś na wakacje, bo jest lekka (Super Slim).
[Obrazek: 1104259.png]
Odpowiedz
Falko14 typo jest z Bydgoszczy
Odpowiedz
(02-05-2014, 00:37)dragon1493 napisał(a): Zglosiles to na policje i do serwisu tablica, ze zostales oszukany przez oszusta ?

Z olx (dawną tablicą) jest ten minus, że ich jakakolwiek sensowna pomoc zaczyna się dopiero po ingerencji policji. Jeżeli osoba oszukana napisze do działu pomocy to dostanie odpowiedź, że nie mogą udostępniać żadnych poufnych danych itp. a dalsze działania podejmą na żądanie policji. Wiem z własnego doświadczenia. Minęło 9 miesięcy od zgłoszenia mojej sprawy, kasy na razie nie odzyskałem i pewnie już nigdy nie odzyskam. Trzeba się z tym pogodzić i wyciągnąć odpowiednie wnioski na przyszłość. :rolleyes:
Odpowiedz
Ja sie z tym nigdy nie pogodze kiedys dorwe tego oszusta tylko musze miec kase na podroz
Odpowiedz
I skąd będziesz wiedział gdzie masz jechać? W moim przypadku adres, z którego (teoretycznie) została wysłana paczka był inny niż adres zamieszkania oszusta. Powodzenia w szukaniu po całym kraju.. :rolleyes:
Odpowiedz
Masz nauczke na przyszlosc, takie sprawy sie przez allegro zalatwia, a konsoli raczej juz nie odzyskasz, dawno juz sprzedana. Tak robia oszusci ze wzbogacaja sie na takich ludziach.
Moje konsole:

PlayStation One SCPH-102
PlayStation 2 Slim HDD Mod SCPH-70003
PlayStation 2 Fat SCPH-39004 + NA + Wireless Sony DS2
PlayStation 3 Slim CECH-3004b
PlayStation Portable 3004

Xbox Classic v1.6 80GB

[Obrazek: 951930.png]
Odpowiedz
oszusta zlapala policja wiec typo ma na razie za swoje. wiem tylko tyle ze mieszka on w bydgoszczy i nie bede musial jezdzic po calej polsce. mam dane osobowe tego typa wiec sie nie wywinie. co z tego ze sprzedal sprzed. skoro go sprzedal to bedzie musial oddac mi kase. na paserstwo tez jest paragraf za takie cos bedzie mial kolejny zarzut
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: