PS3 bez dysku, okablowania i pada.
(01-11-2014, 22:45)Realinho napisał(a): Jak się psują? Nie psują się. Jeżeli sprzęt był w normalny sposób użytkowany, to nie powinnaś mieć żadnych obaw. Jedyne modele, które mogły być narażone na większą awaryjność to jedne z pierwszych - czyli 40GB, bo w stanach chyba nawet początkowo wydawane były 20GB (o ile się nie mylę) których w europie nie było. Co do awaryjności, również wiele czytałem w sieci na temat tego, jakie te modele są awaryjne, chwilami śmiech mnie ogarniał i zastanawiałem się, czy pisali to fanboje Xboxa, czy po prostu ludzie nie mający nigdy styczności z tym sprzętem powtarzali to, co ktoś kiedyś powiedział/napisał. Tak jak wspomniałem, jeżeli sprzęt był w normalny, standardowy sposób użytkowany, to czego tu się bać? Sony nie należy do firm, która wydaje wadliwy sprzęt, o czym świadczy renoma tego producenta. Powyżej podałem link do aukcji w której sprzedawca określił sprzęt jako mało używany i w 100% sprawny. Jeżeli coś Cię konkretnego interesuje, zawsze możesz napisać do niego i poprosić o więcej wytycznych odnośnie konsoli.

Dzięki bardzo za pomoc i za link do aukcji.
Odpowiedz
W takim razie, życzę powodzenia. Gdy kupujesz używany sprzęt, pamiętaj przede wszystkim o tym, by wyciągnąć jak najwięcej informacji od sprzedającego odnośnie korzystania z niego, bo z reguły na aukcji niewiele jest opisane albo nijak ma się to z rzeczywistością. Aczkolwiek, jeżeli sprzęt jest oddany jako 100% sprawny, to zawsze po zakupie masz (pewien nie jestem) około 10 dni na zwrot przedmiotu, także nikt tutaj raczej nie jest w stanie Cię oszukać. Zawsze można się dogadać ze sprzedawcami odnośnie gwarancji, także wszystko powinno być w porządku.

Ps. Nie trzeba cytować całych postów przy każdej odpowiedzi, jeżeli odnosisz się do któregoś fragmentu z wypowiedzi, proponuję skorzystać z funkcji "cytowanie selektywne".
Odpowiedz
Sam też posiadam fata 80 GB i chodzi bez najmniejszych problemów,
Odpowiedz
Piszcie jej konkretny model CECH, bo dysk mozna wymienic :)
Pozniej ktos jej wcisnie fata 40gb po Ylodzie z hdd 80gb :P

Wysłane z mojego HTC Vision
Moje konsole:

PlayStation One SCPH-102
PlayStation 2 Slim HDD Mod SCPH-70003
PlayStation 2 Fat SCPH-39004 + NA + Wireless Sony DS2
PlayStation 3 Slim CECH-3004b
PlayStation Portable 3004

Xbox Classic v1.6 80GB

[Obrazek: 951930.png]
Odpowiedz
Najlepiej rozglądać się za serią 2xxx (25xx - najlepszy) sam ostatnio używam często serię 3xxx i też daje radę :) 10 dniowy zwrot działa tylko przy kupnie od firmy, prywatnie już nie obowiązuje, ale można ze sprzedającym się "wykłócać" że sprzedał nam niezgodny z opisem. Między innymi te opisy są takie jakie są.
Co do FAT-ów: Rafal - Tobie działa jak przestanie, sprzedasz i kupisz nowy i tak wygląda biznes z FAT-ami na Allegro :) Większość z nich jest już właśnie po naprawach.
Odpowiedz
No widzisz, nawet Jadcorben nie poleca kupowac konsoli w wersji FAT, sam Ci chcialem nawet polecac model 25xx ze slimek, najlepiej 2504b :)

Moje konsole:

PlayStation One SCPH-102

Xbox Classic v1.6 80GB

Odpowiedz
Coś mi się wydaje że używanego Fata nie ma co kupować. Szukam wersji Slim :) Dzięki chłopaki za pomoc.
Odpowiedz
Dobrze Ci sie wydaje, zakup Fata jest ryzykowny jak dla mnie :D

Moje konsole:

PlayStation One SCPH-102

Xbox Classic v1.6 80GB

Odpowiedz
Możliwe ze większość po naprawach, swój przykład podałem na 100% zgodny z tym co pisze, jak się rozwali wierz mi Jad na bank jej nie puszcze dalej jak sprawna, ewentualnie jako dawca.
Sent from my phone.
Odpowiedz
Yo. Mam dylemat. PS3 Slim 3004b bez dysku i bez pada za 330+koszty wysyłki czy PS3 Super Slim 12gb bez pada za 350+koszty wysyłki?
Odpowiedz