Liczba postów: 1563
Liczba wątków: 38
Konfig do telewizora Samsung 32" LE32A330 (jak najlepsza grafika dla konsoli PS2):
- kabel Component do połączenia konsoli z TV,
- tryb telewizora- Dynamiczne (Menu->Obraz->Tryb->Dynamiczne),
- rozmiar- 16: 9 (Menu->Obraz->Opcje obrazu->Rozmiar->16:9,
- Tryb dźwięku- Film (Menu->Dźwięk->Tryb->Film),
- Ostrość- 40 (Menu->Obraz->Ostrość)
Resztę zostaw tak jak jest.
Myślę, że pomogłem,
pozdrawiam.
TV LCD Samsung 32" LE32A330; PlayStation 2 SCPH 79004; 2x DualShock 2; Sony 8MB Memory Card; Blue Light Stand; Redeemer SPEED LINK; 12 oryginalnych gier
TOP USER 2009
Pomogłem?
KLIKNIJ
Liczba postów: 3
Liczba wątków: 0
Właśnie dostałem kabel komponent i podłączam do telewizora ale gdy wybiorę jako źródło "Moduł" - czyli wejście komponent , telewizor wyświetla mi komunikat "Tryb niedostępny" i co chwile próbuje się jakby dostroić do sygnału ale niestety bezskutecznie przez chwile widać zarys obrazu i dźwięku ale w kółko "Tryb niedostępny"
Czy ktoś może mi pomóc??
telewizor SAMSUNG LE32M71B
Liczba postów: 1072
Liczba wątków: 17
w menu konsoli w system configuration ustawiłeś z RGB na Y Cb/Pb Cr/Pr ?
Liczba postów: 3
Liczba wątków: 0
Dzięki za pomoc wszystko OK.
Liczba postów: 104
Liczba wątków: 22
14-04-2009, 20:52
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-04-2009, 20:56 przez benq1.)
mam telewizor samsunga (modelu nie pamiętam) 37 cali kineskopowy av i component i jak pozmieniam w ustawieniach to będzie dobra jakosc i na jkiej grze testowac ,zeby osiągnąc ten efekt. na burnucie revenge może byc??
Cytat:Po tych krokach, w niektórych grach (dla przykładu BLACK) możesz mieć grafikę next-genową (porównywalną z tą znaną z PlayStation 3). To nie żart!
czyli z naszej poczciwej czarnulki mozna jeszcze wycisnąc niezłą grafę
"Milczenie jest złotem ,a nadmierne i niepotrzebne gadanie jest spamem" -benq1
Jeśli pomogłem to daj plusy na reputację. Wejdź w mój profil ------> Reputacja ---> szczegóły ---------> oceń usera (w górnym prawym rogu)
Testować najlepiej na Black-u, bo to najładniejsza graficznie gra na PS2, ale Burnout Revenge też ma piękną grafikę. W obu grach da się włączyć tak zwany "Widescreen". Przy bootowaniu konsoli trzymaj cały czas Trójkąt + X. Musisz to puścić parę razy, by zatwierdzić opcje, ale się nie przejmuj. Potem sprawdź w opcjach, czy masz to włączone. Właściwie każdą grę choć trochę poprawia kabel component. Tylko dziwi mnie, jak ten twój kineskopowy może mieć wejście component? Przecież to przeczy sobie, chyba coś nie tak powiedziałeś, ale dobra tam. :D No i na kineskopie nie osiągniesz wielkich rewelacji... Co do twojego drugiego posta, to tak, da się wycisnąć niezłą grafikę. BLACK przy dobrych ustawieniach wygląda po prostu pięknie. :)
TV LCD Samsung 32" LE32A330; PlayStation 2 SCPH 79004; 2x DualShock 2; Sony 8MB Memory Card; Blue Light Stand; Redeemer SPEED LINK; 12 oryginalnych gier
TOP USER 2009
Pomogłem?
KLIKNIJ
Liczba postów: 32
Liczba wątków: 18
odkop :D co to znaczy pięknie? może jakieś screeny?:) widzę, że jesteś zagorzałym fanem ps2 i bronisz tej konoslki na wszytskich frontach (wręcz fanatycznie):D ja w tym tygodniu nabyłem ps2 i dostałem w spadku tv kineskopowy 24cale (wiem, że szajs) ale, aż mnie ciekawi czy jest taka znacząca różnica w grafice, np w poradniku psx extreme pisali,że na monitorach lcd obraz ulega pogorszeniu. czekam na jakieś screeny i pozdrawiam :)
Liczba postów: 24
Liczba wątków: 1
20-06-2009, 23:51
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-06-2009, 00:13 przez Andersh.)
Ponieważ zapytanie dotyczy grafiki PS2 podczepiam tu.
Czekam na dostawę konsoli, konsoli z którą nigdy nie miałem do czynienia. Grałem kiedyś na PSX. Czekając na kuriera zastanawiam się jak zaskozy mnie grafika? Przeglądam strony sklepów gier a na nich screeny różnych tytułów i tu powstaje pytanie:
czy np. w opisie gry Iron Man
http://www.3kropki.pl/products.php?searc...0&o_sz.y=0
(widzimy ze jest dla PS2 i PS3) zrzuty ekranu są z PS2 czy z PS3?
zauważyłem, (nie tylko na stronie 3kropki.pl) że jeśli jakaś gra jest pod PS2 i PS3 to mimo wszystko foty są jednakowe (najczęściej); czy należą do PS3?
i drugie pytanie:
czy na PS2 można dostać jakieś dema ukazujące moc obrazu tej konsoli? czy tylko gry?
Liczba postów: 1397
Liczba wątków: 26
21-06-2009, 10:32
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-06-2009, 13:13 przez The Boss.)
Jeśli chodzi o dema, to oczywiście - zajrzyj np. na
http://www.pouet.net/prodlist.php?platfo...er=thumbup
(sorry za taki link, ale widzę, że skrypt forum ma problemy z wklejaniem linków z niektórym znakami)
No no no, nie rozpędzaj się tak. ;-) ~[R]ay
(18-06-2009, 21:16)gab39 napisał(a): co to znaczy pięknie?
Po polsku nie rozumiesz? ;-) Ok, po angielsku to znaczy: beatiful. Understand?
gab39 napisał(a):może jakieś screeny?:)
Kod:
http://www.miastogier.pl/galeria,ps2,1176.html
Proszę, 25 średniej rozdzielczości screenshotów. Już bez powiększenia widać, że gra ma moc i nie jest to zwyczajny widok. Ale w końcu to dzieło Criterion Games.
gab39 napisał(a):widzę, że jesteś zagorzałym fanem ps2 i bronisz tej konoslki na wszytskich frontach (wręcz fanatycznie)
Ta... Zawsze i wszędzie PS2 w moim sercu będzie. :>
gab39 napisał(a):ja w tym tygodniu nabyłem ps2 i dostałem w spadku tv kineskopowy 24cale (wiem, że szajs) ale, aż mnie ciekawi czy jest taka znacząca różnica w grafice, np w poradniku psx extreme pisali,że na monitorach lcd obraz ulega pogorszeniu.
Na kineskopie tak naprawdę gówno zobaczysz. A co do PSX Extreme... cóż, bzdury piszą nie tylko tam. Zresztą do grania służą telewizory, nie monitory.
(20-06-2009, 23:51)Andersh napisał(a): czy np. w opisie gry Iron Man
http://www.3kropki.pl/products.php?searc...0&o_sz.y=0
(widzimy ze jest dla PS2 i PS3) zrzuty ekranu są z PS2 czy z PS3?
Jeśli stronka chce być wiarygodna, muszą dodawać osobno. Jeśli tak nie jest = fail.
TOP USER 2009
Pomogłem?
KLIKNIJ