20-09-2012, 20:27
Draco dokladnie, dobre myslenie ;) mozesz sie odezwac na priv ? chcialem zapytac jakie konsole warto zakupic jakie gry...
|
Nowe czy stare?
|
|
20-09-2012, 20:27
Draco dokladnie, dobre myslenie ;) mozesz sie odezwac na priv ? chcialem zapytac jakie konsole warto zakupic jakie gry...
20-09-2012, 20:56
Eh, jak wyżej. Posiadam PS2, poluję na Dreamcasta. Z nowych konsol nic mnie specjalnie nie kręci, ale nie znaczy to, że w ogóle nie kupię next gen'a.
Starsze gry mają to coś, co sprawia, że chce się grać. W nowych niekoniecznie tak jest :) Grafika nie jest najważniejsza. Aktualnie gram w Poki na GBA i jak widzę, że kumple się śmieją to mnie coś bierze...
20-09-2012, 22:48
Ihsahn86 pytaj na forum, chętnie odpowiem, jeśli nie chodzi Ci o konsole Sony to mamy też dział Inne konsole https://www.playstationforum.pl/f-inne-konsole--257
mattek97, GBA to i ja mam ochotę sobie sprawić, oczywiście od razu z Super Card.
Playstation 2 Slim SCPH-77004, 3xDS2, FMCB
Inne konsole: SMS II, MegaDrive, PSOne, Dreamcast, Xbox, Xbox 360 ![]()
Draco, tutaj jako obeznany w dziedzinie GBA to proponuję dołożyć Ci do EzFlashIV. SuperCard to chinszczyzna ze słabą kompatybilnością :)
05-11-2012, 17:29
Jadcorben trochę mnie ostatnio zszokował swoją wypowiedzią. Co prawda w pewnej części się z nim zgadzam, ale mógł przynajmniej trochę w bawełnę owinąć :P
Jadcorben napisał(a):- jak dostanie gry na PS3 będziesz je wolał od tych z PS2 (bez obrazy dla co niektórych) Po części jest to prawda. Gry z konsol siódmej generacji oferują sobą więcej, niż większość gier z poprzedniej generacji. Są większe, efektowniejsze, szybsze. I przedewszystkim - jest ich więcej. Na X360 lista FPSów zdawała się nie mieć końca. Na PS2 króluje Black, oraz serie COD, MOH. Ale ale - niektóre z gier poprzedniej generacji mają ten niesamowity klimat, którego na siódmej generacji się nie uświadczy. Nie znam next-genowej alternatywy dla Silent Hill 1-4, Mafii, GTA III, Vice City, Scarface czy nawet Cold Fear. Pozatym - nawet tak 'oklepane' CoDy i MoHy na PS2 są niepowtarzalne - później każda jedna rozgrywa się we współczesności, nie ma tu już tego klimatu II wojny światowej. (14-10-2011, 20:01)Kratos napisał(a): Grafika to na pewno nie wszystko.No nie wszystko, nie wszystko. Ale to że nowe gry oferują jedynie lepszą grafikę, jest kolejnym stereotypem.
05-11-2012, 17:39
Co masz na myśli pisząc więcej? Więcej lepszych gier twoim zdaniem? Czy więcej gatunkowo jakiś? Bo ilościowo to na pewno gier na tę generację nie jest więcej niż na poprzednią.
05-11-2012, 17:48
Więcej naprawdę konkretnych tytułów w danych gatunkach. Wiem że na PS2 ogółem gier jest multum, ale w większości są to gry niszowe oraz te japońskie schizy. Mówiąc większości, mam na myśli stosunek tych wszystkich popierdółek do naprawdę dobrych i bardzo dobrych tytułów.
Oczywiście nie mówię, że na PS2 nie ma dobrych gier i zaznaczyłem to w powyższym poście. Po prostu twierdzę, że nie ma ich tak dużo, jak nieraz się o tym mówi.
Nigdy nie zapomnę mojego spotkania z PSX jak miałem 6 lat i mój kochany kuzyn grając w Spyro wsadzał Końcówkę od pada w slot karty pamięci abym mógł z nim "pograć". Do dzisiaj jak to wspominamy, to pierw ryczymy ze śmiechu, a potem wspominamy dobre czasy.
A co do Gier, ŻADNA, ale to ŻADNA inna gra mnie chyba tak nie wciągnie jak cała seria Crash'a Bandicoot'a. Przeszedłem wszystkie trzy wydania chyba z 8 razy, i zrobił bym to po raz 9. ale szaraczek już jest na emeryturze. Naprawdę, gdy widzę te 8 letnie dzieci np. w MM gdy sięgają po gry typu NFS MW, czy nawet ten Uncharted, aż łza się w oku kręci. (Owszem obie gry są fajne). Rozumiem że nowocześni "Dorośli" idą z duchem czasu, i wolą kupić PS3, żeby to potem plotkować "Kupiłem swojemu młodemu PS3, spokój cały dzień". Moim zdaniem o konsolach z Piątej generacji, a nawet Trzeciej i Czwartej powinni uczyć na Historii, bo nie długo za PSX'a w dobrym stanie wyszarpniemy z 2 tys. zł, bo będzie już traktowany jako antyk.
05-11-2012, 20:30
(05-11-2012, 17:48)Mr.Q napisał(a): Na X360 lista FPSów zdawała się nie mieć końca. Opinie na ten temat z reguły wiążą się z indywidualnymi preferencjami gracza. Jeżeli lubisz strzelać, to najnowsza generacja jest kopalnią tego typu gier i zdecydowanie wygrywa ze wszystkimi platformami, które były wcześniej. Ja z kolei preferuję najbardziej gry przygodowo – zręcznościowe. Wiem, że to dość szerokie pojęcie, ale z tego punktu widzenia sytuacja pomimo wszystko nie wygląda już tak różowo. Nie bez powodu na serie typu „Jak”, „Ratchet”, „Sly”, „Prince of Persia” jest niemały popyt na PS3. Oczywiście przy zakupie tych gier działa również czysty sentyment starszych graczy. Niemniej jednak najnowsza generacja poszła nieco w inną stronę. To jest dobre. Gry muszą się rozwijać, ewoluować, zadowalać coraz to bardziej wymagających klientów. Skoro ogół tak chce, to niech tak będzie. Ogół to jednak nie wszyscy. Mnie nie „jara” rozgrywka multi. Czasami mam ochotę szarpnąć w klasycznego platformera w stylu pierwszych Crash’ów. Co mi oferuje na tym polu PS3/x360? „Little Big Planet”? Jak dla mnie jest to słabe. Na PS3 znajdę dla siebie szereg gier. Nie przeczę, że na najnowszym sprzęcie nie ma w co grać. Daleki jestem jednak od uogólniania i oceny, która generacja jest lepsza. Na PS1 mam swoje ukochane gry, które są dla mnie ponadczasowe. Na PS2 cały czas odkrywam perły. Jestem zatem pewien, że jak przesiądę się na PS3, to starsze (dobre) gry nie stracą swojej miodności.
05-11-2012, 20:41
@Kraszu (nie wiem czy to offtop czy nie, ale jeśli tak to przepraszam najmocniej)
Spójrz Mam już dla Ciebie gotowy przykład. Gra Skate 3 na PS3. Pamiętam dwa lata temu jak siedziałem jeszcze u kuzyna i mucił na multi, wtedy ludzi było od groma. Gdy wychodzą nowe gry, na tych starych częściach zostają tylko starzy wyjadacze, albo Ci co grają bo lubią. Taka jest prawda, wszyscy idą z duchem czasu, Jednak w tych czasach nie opłaca się już kupować takich gier ponieważ, Większość użytkowników PS3 cieszy się z Każdego Trofika a już szczególnie Platyny, ale zrób platynę np. w skate gdzie jest specjalny trofik, w którym trzeba się spotkać w 6 osób w Lobby, teraz jest to praktycznie niemożliwe, ponieważ wszyscy idą sobie grać w BF3, czy w FIFĘ 13. Po tym jakże miłym wypracowaniu, Nie przyznaję Ci racji z tym że "Starsze dobre gry nie tracą swojej młodości" owszem tracą, i to nawet w zastraszającym tempie. Podejrzewam że Wy wszyscy użytkownicy tego forum, jak bym napisał, że "mam PSX'a jeszcze nie otwarte pudełko" zabijało by się o to, a nowy "gracz" miał by to dosłownie gdzieś. |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Czy nowe konsole Xbox One posiadają wymóg ściągania One Day Patcha? | VortaL | 1 | 4425 |
18-11-2015, 12:46 Ostatni post: Łukasz69 |
|
| Nowe dziecko Microsoftu, czyli XBox One | mattek | 95 | 48480 |
30-05-2015, 13:56 Ostatni post: VortaL |
|