Liczba postów: 3
Liczba wątków: 1
Witajcie.
Pracuje w firmie 3mk Folie Ochronne gdzie zajmujemy się produkcją folii ochronnych. Jako, że jestem dość młodym pracownikiem firmy, a konsola nie jest mi obca, postanowiłem uderzyć z tematem na forum.
Chodzi mi o to czy było by zainteresowanie z waszej strony (użytkowników konsol) takim produktem i czy warto coś takiego stworzyć.
Mówię tutaj o folii ochronnej na konsolę (góra + przód + boki) jak i na pada (dotykowy panel). Takowa folia chroniła by sprzęd przed porysowaniem.
Jeśli macie jakieś pytanie lub sugestie, śmiało piszcie :)
Pozdrawiam
Liczba postów: 572
Liczba wątków: 50
Warto, na Xbox One jest taka folia i dobrze się sprawuje - to na Sonce też by działało.
Liczba postów: 2176
Liczba wątków: 71
Nie da się przykleić folii do powierzchni o takiej fakturze, jaka występuje na obudowie od PS4. Powinieneś to wiedzieć jako pracownik firmy produkującej folie ochronne.
Liczba postów: 572
Liczba wątków: 50
Jeszcze na tym błyszczącym plastiku dałoby radę naciągnąć - bo rysuje się strasznie.
21-02-2016, 10:21
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-02-2016, 10:28 przez karol3mk.)
(21-02-2016, 10:15)Makaveli napisał(a): Nie da się przykleić folii do powierzchni o takiej fakturze, jaka występuje na obudowie od PS4. Powinieneś to wiedzieć jako pracownik firmy produkującej folie ochronne.
Otóż jesteś w błędzie :) Robimy także folię "flex", którą stosujemy właśnie na takie powierzchnie (lekko chropowate). Folia jest na tyle elastyczna że dopasowuje się do kształtu podłoża. Stosujemy ją głównie na obudowy tabletów, telefonów i podobnych urządzeń.
(21-02-2016, 10:19)VortaL napisał(a): Jeszcze na tym błyszczącym plastiku dałoby radę naciągnąć - bo rysuje się strasznie.
W zamyśle mam, żeby okleić całą konsolę za wyjątkiem spodu i tyłu. Można oczywiście zrobić dwa lub trzy warianty np: tylko góra i przód lub sam ten "śliski" pasek z przodu.
A mówiąc cała konsola mam na myśli górę, przód, boki, a także to zagłębienie przebiegające przez środek od strony wierzchniej (też jest "śliskie" i jest bardziej podatne na zarysowania niż elementy chropowate).
Jestem na nie. Obudowa z folią na pewno gorzej oddaje ciepło.
Liczba postów: 1693
Liczba wątków: 89
21-02-2016, 13:26
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-02-2016, 09:53 przez Kraszu.)
Myślę, że znaleźliby się klienci na takie cuda, bo są ludzie nadwrażliwi, którzy za wszelką cenę chcą poprawić coś, coś jest samowystarczalne. Także z biznesowego punktu widzenia być może ma to sens.
Dla mnie osobiście folia ochronna jest całkowicie zbędna. PS4 stoi sobie grzecznie w swoim miejscu i tak będzie sobie stała do końca służby w moim mieszkaniu. A nawet jak złapie jakieś mikrorysy od przecierania to nie będę miał z tym najmniejszego problemu. Dla mnie liczy się sprawny sprzęt.
A czy jest tutaj ktoś, kto prowadzi bloga poświęconego PS4, bądź kanał na YouTube?
Moglibyśmy wtedy zrobić probkę takiego produktu i wysłać do testów takiej osobie.