Liczba postów: 4
Liczba wątków: 1
Witam :) Od niedawna stałem się szczęśliwym posiadaczem PS3 i postanowiłem sprzedać moje PS2 ;) Niestety, konsolka leżała jakieś 6 miesięcy ;( Stosowałem na niej Swap Magic. Teraz podczas uruchomienia, wyświetla obraz, ale niestety..Laser ani drgnie i płytki się nie kręcą. Pisze ten post ponieważ nie jestem w 100% przekonany iż jest to wina lasera. Czytałem teraz, że ze stosowania Swap'a same złe rzeczy się dzieją ale już po fakcie ;) Zastanawiam się czy konsola z wypalonym laserem kręciła by płytą..czy jest to wina całego mechanizmu. Bardzo proszę o pomoc..z Góry dziękuje ;) Pozdrawiam Stuffone.
Liczba postów: 1072
Liczba wątków: 17
07-01-2009, 05:53
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-01-2009, 05:54 przez Woocash88.)
Płytkę powinno lekko szarpnąć minimum raz.
Próbowałeś czyścic laser?
Witam. Czyściłem..konsolka się odpala i dalej nic..
Liczba postów: 111
Liczba wątków: 6
Może to wina tego cacuszka co rozkręca całe te płytki ;P Aha czy nie było takich sytuacji że konsolka ci spadała na ziemie ?:P
Niee ;) konsolka nigdy nie upadla ;) traktowana była jako członek rodziny :) przecież to najlepszy przyjaciel xD Zastanawiam się czy możliwe jest ze spalił Mi się zasilacz lasera.. o ile takie coś w ogóle istnieje ;) ale wydaje Mi się, że to takie okrągłe czarne pod laserem ;) nagrać filmik? Może to pomoże zdiagnozować.
Liczba postów: 1072
Liczba wątków: 17
A laser się zaświeca jak włączysz konsole?
Liczba postów: 455
Liczba wątków: 24
Używałeś swapa to pewnie z tą blaszka ci w środku leżało. Czujnik się wcisnął do środka. Nie ma się co dziwić :P
Gdy zamykasz klapkę ona nie dociska do czujnika, czyli PS2 myśli cały czas ze ma nie zamkniętą klapkę, No i dla tego ci płyta nie rusza.
Ok. Wiem ze to ten tylni czujnik :/ ponieważ czasem jak mocno go docisnąłem to laser działał. Rozmontowałem go ale niestety w środku znajduje się tak mała część, że nie jestem w stanie tego złożyć, jakieś pomysły? tzn czym można zastąpić ten plastik ze sprężyną?