Hej. Jeśli to czytasz to znaczy, że jesteś zarejestrowanym użytkownikiem naszego forum. Kliknij tutaj aby się zarejestrować i w pełni korzystać z forum.

Instalacja FMCB, czyli odpalanie kopii bez SWAP MAGIC!
#21
Nom już mi się udało to wszystko skopiować i zainstalowaćSmile Gry śmigają tylko ten patcher coś nie działa zaznaczam nim obraz ( plikibin. i cue. ) daje patch i wyskakuje "No UDF descriptor!".

Wcześniejsze pytania:
EDIT.
1. Wsadziłem Oryginalną grę na ps2 na CD, później dałem R2, wyciaglem gre (sms sie wlaczyl), wsadzilem THPS3 na psx i różowy ekran ciągle ;/. Więc jak odpalić gre z PSX na PS2 ?
2. Czy da się ten poradnik zastosować na pendrive
Odpowiedz
#22
Więc tak. ESR nie odpala gier na PSXa Smile
Gdy widzisz różowy ekran to on nam mówi ze płyta jest niewłaściwa (w tym przypadku nie czyta gry bo jest na PSX)
"No UDF descriptor!". wyskakuje w tedy gdy obraz płyty jest źle zrobiony ;P
Pewnie ci wyskakuje taki obraz ponieważ patchujesz gry na PSX

a co do wcześniejszych pytań to
1. Spróbuj tak. Gdy włączy ci sie SMS wyjmij memorke i zrób wszystko tak samo. Może ci SMS odpali tą płytę.
Lub spróbuj Ulelfem (masz pod R1) gdy go włączysz dajesz MISC potem PS2DISC lub PS2BROWSER (włączaj bez memorki. Ponieważ jak dasz PS2 Browser to ci się włączy ESR. Wiec gra ci sie nie odpali)
Odpowiedz
#23
(04-10-2008, 08:48)SobeK napisał(a): Więc tak. ESR nie odpala gier na PSXa Smile
A jaki program by mógł odpalać gry z PSX'a?
Potrzebne mi to bardzo bo nie mogę zagrać w moją najlepszą grę "Crash Bandicoot" - inne wersje nie są tak dobre jak ta.
(04-10-2008, 08:48)SobeK napisał(a): "No UDF descriptor!". wyskakuje w tedy gdy obraz płyty jest źle zrobiony ;P
Pewnie ci wyskakuje taki obraz ponieważ patchujesz gry na PSX
Tak, patchowałem gre z psx'a
(04-10-2008, 08:48)SobeK napisał(a): 1. Spróbuj tak. Gdy włączy ci sie SMS wyjmij memorke i zrób wszystko tak samo. Może ci SMS odpali tą płytę.
Lub spróbuj Ulelfem (masz pod R1) gdy go włączysz dajesz MISC potem PS2DISC lub PS2BROWSER (włączaj bez memorki. Ponieważ jak dasz PS2 Browser to ci się włączy ESR. Wiec gra ci sie nie odpali)
I co to da ? Że będę mógł odpalić grę z PSx'a ? Smile

Spróbowałem ale nie śmiga :/ pisze tak jak by nie było żadnej płyty :/
Odpowiedz
#24
No ale tak.
wkładasz oryginalna gre z PSX
włączasz ulelfa
w jego opcjach zmieniasz Disc Control na OFF. (zatrzyma ci się płyta)
i w tedy dajesz PS2BROWSER (oczywiącie z wyciągniętą memorka)
Powinno ci wyjść bo browsera ps2
I powinieneś mieć taka płyte pokazana. Dajesz ja i powinno śmigać
Odpowiedz
#25
Zrobiłem tak jak mówisz, czarny ekran i nici Sad
Odpowiedz
#26
http://www.youtube.com/watch?v=34mAuoUzTYM
Nie mam pytań xD
Wychodzi na to że włączasz gre z PSX czekasz aż wejdzie do browsera. Naciskasz 2 razy reset i gra śmiga xD
Spróbuj może działa xD ale chyba chłop ma chipsa Smile
Odpowiedz
#27
Cytat:http://pl.youtube.com/watch?v=RwTvrcYXyt...re=related
hahhahaha, albo ten ziomek dobry Big Grin wsadza oryginalna gre, kreci sie - kręcącą wyciąga i wsadza pirata.
- sprawdziłem to Big Grin nie działa xD - czarny ekran.
Sprawdziłem też twój sposób i też nie działa Smile|

Edit.
Cytat:http://pl.youtube.com/watch?v=RwTvrcYXyt...re=related
To naprawde działa Hahahahaha Big Grin Ja to zrobiłem tak:
1.Wsadziłem płyte (Musi być oryginał obojętny jaki na PSX !)
2.Poczekałem aż pokaże się znaczek PS
3.Wyciągłem płytę (jak się kręciła)
4.Wsadziłem SZYBKO grę z psx pirata
5.Po 10 sec gra śmiga ! Big Grin
hahahaha masarka jestem zadowolony Big Grin
dzieki za wszystko Smile
Odpowiedz
#28
Next pytanie, mam nic nie dotykaną ps2 GRUBA - kolegi, zainstalowałem na jego karcie pamięci to co jest napisane w poradniku ( robilem to na mojej ps2 - swap magic ) wsadzilem do jego konsoli karte pamieci, daje R2 (z oryginalną grą) wyciagam grę - po prostu naciskam guzik wysuwania płyty, wsadzam pirata daje EXIT sms i płyty nie odczytuje :/ - a u mnie na konsoli to działa, jaki jest tego powód ? (jezeli chodzi o plik w katalogu mc0:/beexec-system/ to jest tam plik o nazwie osdmain.elf)
Odpowiedz
#29
Z grubaskiem jest inaczej...
Jak otwierasz tacke to taki sam masz efekt jak byś otwierał klapke bez zatyczek w PS2.
Fo grubych są specjalne Slide toole.

A co z tym sposobem to znałem go ale nie robię tak bo się boje ze uszkodzę napęd Wink
Z grami do PS2 też tak można Smile
Odpowiedz
#30
a mi ten sposób nie działa Smile próbowałem razem z Sobek, ale widocznie mam jakąś lipną kartę pamięci Smile albo konsole Big Grin
Odpowiedz


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Uruchamianie gier z PS1 na PS2 z przy użyciu FMCB Draco 83 69771 19-07-2017, 17:16
Ostatni post: tomx1989
  Sprawdź czy możesz zainstalować FMCB!!! Szymon 6 4178 01-07-2017, 09:16
Ostatni post: arctos
  Jak skopiować grę (DVD) na FMCB przez DVD Decrypter. Bart 25 20414 16-06-2016, 08:10
Ostatni post: nela118
  Odpalanie gry z pendraive'a przez USBAdvance/USBExtreme. Bart 355 262973 15-07-2015, 08:09
Ostatni post: tomas1395
  Instalacja cross-regionalna FMCB sector 6 7983 03-03-2014, 20:32
Ostatni post: piotros
  Dostęp do dysku twardego z poziomu browsera HDD Utility Disc instalacja habinka 1 3790 28-04-2013, 09:02
Ostatni post: Rayden
  Reinstalacja FMCB - Bez potrzeby przerobionej konsoli. Quake96 39 16051 14-01-2013, 23:21
Ostatni post: Draco
  Instalacja Simple Media System na MC (ModBo 760 i inne z DEV1) drakon 52 19739 09-03-2012, 16:59
Ostatni post: Draco

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości