Witaj gościu! Zapraszamy do rejestracji w TYM miejscu. Zajmie ci to tylko kilka sekund, a zyskasz pełny dostęp do forum i być może poznasz wiele ciekawych osób do dyskusji o swoim ulubionym hobby.
Reklama




Odpowiedz 
Instalacja FMCB, czyli odpalanie kopii bez SWAP MAGIC!
26-08-2008, 18:45
Post: #11
RE: Odpalanie kopii bez SWAP MAGIC!
Nagrać to może i nagrałeś. Ale teraz tak:

1. Blaszki blaszkami ale masz swap magica ? Big Grin
2. Jak nagrałeś na CD to tą płytę odpalasz Swap Magic CD a nie DVD Wink
3. Nie czyta ? znaczy co się dzieje / pojawia ?
(07-08-2008 16:22)DJ_Heniek napisał(a):  tak wiem ale to jest troche glupie lepiej spatchowanego swapa wrzucic na memorke lub pena

Pozwoliłem sobie to skomentować po dłuższym czasie...
Heniek sam sobie zaprzecza...

DJ_Heniek napisał(a):Z tego co słyszałem to i tak trzeba użyc Patchera bo dopisuje DVDV w tablicy UDF.

Człowieku jak możesz uruchomić grę za pomocą swapa z pena jak podobno nie ma dopisanej tej "DVDV w tablicy UDF"

Myślałem że znasz się na rzeczy jednak się myliłem...

P.S sorry za post pod postem ale jeden nie dotyczy drugiego i był napisany parę dni później
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
06-09-2008, 18:23
Post: #12
RE: Odpalanie kopii bez SWAP MAGIC!
nie wiem ESR używałem pare miesięcy temu wkurwiło (za preproszeniem) mnie że niechce paru gier wczytywać to wywaliłem na zbity ryj więc nie jestem master w odpalaniu gier przez memorke

[Obrazek: 4323df4.png]
[Obrazek: 507271.gif]

Nie pomagam na GG i PW!
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
07-09-2008, 08:58
Post: #13
RE: Odpalanie kopii bez SWAP MAGIC!
ESR czyta wszystkie gry Wink

DJ_Heniek napisał(a):ESR używałem pare miesięcy temu
Od tej pory wyszły nowe wersje więc może już to naprawili jak rzeczywiście tak było.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
23-09-2008, 12:35
Post: #14
RE: Odpalanie kopii bez SWAP MAGIC!
Zrobiłem to co napisał SobeK i wszystko pieknie ładnie działa , ale ESR mnie wkur*** więc zrobiłem to co DJ_Heniek Big Grin



[Obrazek: wqdz690429546a.GIF] Piszę poprawnie po polsku.

[Obrazek: 1.png]
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
01-10-2008, 17:30
Post: #15
RE: Odpalanie kopii bez SWAP MAGIC!
a to ja mam pytanie do sobka w takim razie jezeli juz mam memorke i blaszki to moge zamiast swap magic cd uzyc oryginalnej gry z ps 1 na cd a reszta bez zmian jak myslisz zadziala. Jezeli amsz taka plyt to moze sprawdzisz i podzielisz sie opinia chyba ze juz to zrobiles heh
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
02-10-2008, 14:44
Post: #16
RE: Odpalanie kopii bez SWAP MAGIC!
oczywiści ze zadziała Smile
gry z PSXa są na CD wiec możesz je używać zamiast swapa CD
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
03-10-2008, 05:25
Post: #17
RE: Odpalanie kopii bez SWAP MAGIC!
Witam, jestem tutaj nowy. Mam Swap magica 3.8 i parę pytań:
1. Czy da się jakoś spatchować grę z PSX żeby śmigała na PS2 ? (ze Swap)
2. Czy da się przenieść save'y z karty pamięci na pendriva ? - używałem do tego jakiegoś BOOT'a który był w tym poście opisany lecz nie dało się wkleić tych save'ów nigdzie :/
3. Jak to zrobić ? ( to pytanie odnosi się do 1 i 2 )
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
03-10-2008, 08:52
Post: #18
RE: Odpalanie kopii bez SWAP MAGIC!
1. Da się. Nie trzeba patchować. Jednak nie wiem jak bo nigdy nie próbowałem Smile
2. Da się. Na MC masz tam foldery z saveami. Po prostu taki save zaznaczasz Xem dajesz R1 - Copy wchodzisz do MASS i tam wklejasz. (Mass to jest pamięć zewnętrzna czyli PenDrive etc.)
3. Patrz punkt 1 i 2 Smile
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
04-10-2008, 06:09 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-10-2008 06:18 przez kumor44.)
Post: #19
RE: Odpalanie kopii bez SWAP MAGIC!
Dobra, to powiedzcie mi:
1. jak zrobić żeby przez swap'a lub przez ten poradnik odpalić grę z psx - bo ja nagrałem bandicoot crash, odpalilem swap'a, wrzucilem bandicoota i czarny ekran :/, na innych forach mówią że się nie da.
2. Robię tak jak napisał kolega wyżej ale jak daje mass, a później R1, to PASTE i inne opcje są na SZARO ! ( Pendrive jest wsadzony ). Dlaczego?
3. Czy da się ten poradnik zastosować na pendrive ?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
04-10-2008, 06:56
Post: #20
RE: Odpalanie kopii bez SWAP MAGIC!
bo w moim ulELF-ie jak kopiuje sie z memorki to trzeba brac mcCopy a nie Copy a jak wejdziesz do mass to mcPaste

[Obrazek: 4323df4.png]
[Obrazek: 507271.gif]

Nie pomagam na GG i PW!
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Uruchamianie gier z PS1 na PS2 z przy użyciu FMCB Draco 83 57216 19-07-2017 17:16
Ostatni post: tomx1989
  Sprawdź czy możesz zainstalować FMCB!!! Szymon 6 3181 01-07-2017 09:16
Ostatni post: arctos
  Jak skopiować grę (DVD) na FMCB przez DVD Decrypter. Bart 25 17861 16-06-2016 08:10
Ostatni post: nela118
  Odpalanie gry z pendraive'a przez USBAdvance/USBExtreme. Bart 355 243405 15-07-2015 08:09
Ostatni post: tomas1395
  Instalacja cross-regionalna FMCB sector 6 6985 03-03-2014 20:32
Ostatni post: piotros
  Dostęp do dysku twardego z poziomu browsera HDD Utility Disc instalacja habinka 1 3485 28-04-2013 09:02
Ostatni post: Rayden
  Reinstalacja FMCB - Bez potrzeby przerobionej konsoli. Quake96 39 14322 14-01-2013 23:21
Ostatni post: Draco
  Instalacja Simple Media System na MC (ModBo 760 i inne z DEV1) drakon 52 18003 09-03-2012 16:59
Ostatni post: Draco

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości