Witaj gościu! Zapraszamy do rejestracji w TYM miejscu. Zajmie ci to tylko kilka sekund, a zyskasz pełny dostęp do forum i być może poznasz wiele ciekawych osób do dyskusji o swoim ulubionym hobby.
Reklama




Odpowiedz 
PAL na NTSC i odwrotnie
01-02-2010, 14:20
Post: #21
RE: PAL na NTSC i odwrotnie
Zresztą sam sobie odpowiedziałeś. Modyfikuje plik licencyjny(bo co może innego?)

Tak, ale plik w temp to jest backup pliku niezmodyfikowanego, więc kopiując go i zmieniając nazwę cofasz się do punktu wyjścia.

[Obrazek: 4323df4.png]
[Obrazek: 507271.gif]

Nie pomagam na GG i PW!
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
01-02-2010, 14:35
Post: #22
RE: PAL na NTSC i odwrotnie
Plik licencyjny czyli? Ale po zmodyfikowaniu pliku SLUS on dalej jest SLUS nie zmienia się na SLES a w SYSTEM.cnf VMODE jest NTSC, mam zmienić to ręcznie na PAL?
Wogóle tryb wyświetlania zależy od nazwy czy zawartości pliku SLUS? wiem że SLUS to jest USA-NTSC
a SLES to EU-PAL więc co mam zrobić z tym fantem?zostały mi w domu 2 dvd tylko ^^
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
01-02-2010, 15:31
Post: #23
RE: PAL na NTSC i odwrotnie
Po co ma zmienić SLUS.XXX.XX na SLES.XXX.XX. Przecież, gdy zmieni te U na E(nie wiem czemu żeś się tak na to uparł) to i tak na 99.999 i jeszcze parę dziewiątek % plik licencyjny będzie odpowiadał innej grze. Skoro spatchował to spatchował. Po co ma zmieniać nazwę pliku i wartość w SYSTEM.CNF? Chyba, że jak Ci się nudzi to zmień sobie, i tak to nic nie da.

[Obrazek: 4323df4.png]
[Obrazek: 507271.gif]

Nie pomagam na GG i PW!
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
01-02-2010, 15:39
Post: #24
RE: PAL na NTSC i odwrotnie
Więc dlaczego po spatchowaniu, w SYSTEM.cnf jest VMODE=NTSC
W SM na PALu gra jest ucięta na dole, w NTSC jest zakrzywiona po bokach a DEFAULT jest tak jak NTSC ? Nie zadziałało patchowanie? Why? Ta gra to Prince of Persia The Two Thrones i waży 4,34 GB
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
01-02-2010, 16:28
Post: #25
RE: PAL na NTSC i odwrotnie
Dlatego, że jest to nie potrzebne. Ehh...jak dziecko.

Wiadomo, że takie patchery nie działają idealnie.

[Obrazek: 4323df4.png]
[Obrazek: 507271.gif]

Nie pomagam na GG i PW!
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
01-02-2010, 16:33
Post: #26
RE: PAL na NTSC i odwrotnie
No cóż... trudno. Ale już kiedyś konwertowałem grę NTSC na PAL i też nie działało.
A gdybym tak miał kabel RGB to gry NTSC byłyby idealnie rozciągnięte na cały ekran tak jak PAL?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
01-02-2010, 16:35
Post: #27
RE: PAL na NTSC i odwrotnie
Podobno.

[Obrazek: 4323df4.png]
[Obrazek: 507271.gif]

Nie pomagam na GG i PW!
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
15-02-2010, 14:04
Post: #28
RE: PAL na NTSC i odwrotnie
Tak czytam ten temat i nie do końca rozumiem. Twierdzisz, że jeśli będę miał kabel RGB to po włożeniu do konsoli NTSC gry w systemie PAL będę miał rozciągnięty, ładny, kolorowy obraz?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
15-02-2010, 16:42
Post: #29
RE: PAL na NTSC i odwrotnie
Ja tego nie wiem. Chodziło mi o to że po włożeniu do konsoli PAL, gry NTSC będzie rozciągnięty obraz.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
15-02-2010, 17:24
Post: #30
RE: PAL na NTSC i odwrotnie
A NTSC to co?

Oczywiście konsola musi posiadać modchip lub exploit. Osobiście każdy nowy TV ma obsługę NTSC.

[Obrazek: 4323df4.png]
[Obrazek: 507271.gif]

Nie pomagam na GG i PW!
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości