Witaj gościu! Zapraszamy do rejestracji w TYM miejscu. Zajmie ci to tylko kilka sekund, a zyskasz pełny dostęp do forum i być może poznasz wiele ciekawych osób do dyskusji o swoim ulubionym hobby.
Reklama




Odpowiedz 
PAL na NTSC i odwrotnie
31-01-2010, 14:24
Post: #11
RE: PAL na NTSC i odwrotnie
1.A NTSC/J to jakiś exclusive czy co? Też przerabia, przecież to też NTSC. Zresztą prawie niczym się nie różni. Poczytaj na wiki o NTSC-J.
2.Modyfikuje kawałek kodu gry, który odpowiada za emisję obrazu.
3.Nie rozumiem.

[Obrazek: 4323df4.png]
[Obrazek: 507271.gif]

Nie pomagam na GG i PW!
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
31-01-2010, 16:16
Post: #12
RE: PAL na NTSC i odwrotnie
Co do ostatniego pytania to tak chyba że mach chip'a.

[Obrazek: 33115.png]
[Obrazek: go.jpg]
[Obrazek: fi.gif]

Jeśli pomogłem to podaruj mi punkt reputacji. Proszę..
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
31-01-2010, 16:27 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-01-2010 16:29 przez bizzard12.)
Post: #13
RE: PAL na NTSC i odwrotnie
Czyli na Swap Magicu 3.8 nie trzeba patchować?
i ten przerobiony obraz będzie wyświetlany na całym ekranie czy będzie ucięty na dole albo po bokach?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
31-01-2010, 16:29
Post: #14
RE: PAL na NTSC i odwrotnie
Tak na nim też.

[Obrazek: 33115.png]
[Obrazek: go.jpg]
[Obrazek: fi.gif]

Jeśli pomogłem to podaruj mi punkt reputacji. Proszę..
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
31-01-2010, 16:30 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-01-2010 16:31 przez GENERiC.)
Post: #15
RE: PAL na NTSC i odwrotnie
Nie, sa SM nie potrzeba.(niby po co?)

Zależy. Raz będzie ucięte, raz się uda normalnie.

[Obrazek: 4323df4.png]
[Obrazek: 507271.gif]

Nie pomagam na GG i PW!
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
31-01-2010, 17:03
Post: #16
RE: PAL na NTSC i odwrotnie
(31-01-2010 16:30)GENERiC napisał(a):  Zależy. Raz będzie ucięte, raz się uda normalnie.

Za którymś nagraniem czy za którymś uruchomieniem będzie normalnie? xD
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
31-01-2010, 17:12
Post: #17
RE: PAL na NTSC i odwrotnie
Tak, raczej powinno być normalnie.
Odpowiedz cytując ten post
31-01-2010, 17:33
Post: #18
RE: PAL na NTSC i odwrotnie
A jak już skonwertuje NTSC na PAL, to w SM wybrać opcję PAL czy NTSC?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
31-01-2010, 17:42 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-01-2010 17:42 przez GENERiC.)
Post: #19
RE: PAL na NTSC i odwrotnie
Default. Tongue

Skoro gra pierwotnie była w NTSC to ja bym wybrał NTSC.

[Obrazek: 4323df4.png]
[Obrazek: 507271.gif]

Nie pomagam na GG i PW!
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
01-02-2010, 11:00 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-02-2010 13:55 przez bizzard12.)
Post: #20
RE: PAL na NTSC i odwrotnie
Rozpakowałem, skonwertowałem i nagrałem i ZONK... Gra nadal jest NTSC... może to wina telewizora? a może trzeba zrobić coś z tym plikiem SLUS.. .bat albo podmienić plik SLUS... z tym który już znajduje się w pliku .iso?
Który dokładnie plik gry to modyfikuje? Gdyż (już po skonwertowaniu) przez MagicISO otwieram obraz to w pliku SYSTEM.CNF dalej jest:

Cytat:BOOT2 = cdrom0:\SLUS_212.87;1
VER = 1.01
VMODE = NTSC

a datą modyfikacji pliku SLUS jest rok 2005 oO Próbowałem podmienić plik SLUS (orygianlny) z tym stworzonym przez VFIXa (w katalogu .../temp) ale ten oryginalny nie ma zakończenia (pisze plik *.87) a ten z temp ma zakończenie *.bak...
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości