Witaj gościu! Zapraszamy do rejestracji w TYM miejscu. Zajmie ci to tylko kilka sekund, a zyskasz pełny dostęp do forum i być może poznasz wiele ciekawych osób do dyskusji o swoim ulubionym hobby.
Reklama




Odpowiedz 
FMCB jakie ma mozżliwości
09-04-2018, 22:27 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-04-2018 00:12 przez Spokos.)
Post: #41
RE: FMCB jakie ma mozżliwości
Więc tak próbowałem już różnych możliwości wszystkie komputery widzą ten dysk apka którą mi poleciłeś na androida też widzi ten dysk ale PS2 nie widzi. Jak wchodze na dysk przez wifi to ścieżka wygląda tak \\TRACER\sda1\PS2SMB ,ale jak wchodzę przez kabel usb to jest tam tylko folder PS2SMB.

Na filmie który mi wysłałeś port w OPL jest ustawiony na 445 ale w dysku sieciowym jest fabrycznie na 21 czy muszą być takie same.

W mojej wersji OPL nie mam ustawień DHCP w jakiej wersji jest taka możliwość.

Ogólnie to będę musiał nagrać po swojemu FMCB masz link do jakiegoś poradnika jak to zrobić bo jestem w tym zielony. Będzie mi potrzebny chyba tylko FMCB i OPL w najnowszej wersji żeby uruchamiać gry z dysku sieciowego.

Na obudowie sieciowej jest jeszcze USB oznaczone jako HUB może tam podepne jeszcze jeden dysk i zobacze może z niego coś konsola znajdzie

coś mi się zdaje że to gniazdo RJ 45 jest tylko do podłączenia przewodowego internetu z rutera bezprzwodowego a serwer FTP działa tylko przez wifi

chciałem uniknąć ciągnięcia kabla na drugą stronę pokoju ale spróbuje podłączyć dysk i konsole bezpośrednio do rutera z którym łącze się z internetem.

gdzie można dostać to urządzenie PS2NetBox?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
13-04-2018, 20:04
Post: #42
RE: FMCB jakie ma mozżliwości
(09-04-2018 22:27)Spokos napisał(a):  Więc tak próbowałem już różnych możliwości wszystkie komputery widzą ten dysk apka którą mi poleciłeś na androida też widzi ten dysk ale PS2 nie widzi. Jak wchodze na dysk przez wifi to ścieżka wygląda tak \\TRACER\sda1\PS2SMB ,ale jak wchodzę przez kabel usb to jest tam tylko folder PS2SMB.

A spróbuj nic nie wpisywać w pole share (w OPL), może jak w Windowsie XP pokaże ci się takie coś:
[Obrazek: image.png]
Wybierzesz PS2SMB i pojawi ci się lista gier.

(09-04-2018 22:27)Spokos napisał(a):  W mojej wersji OPL nie mam ustawień DHCP w jakiej wersji jest taka możliwość.

Na pewno jest to ustawienie w stabilnej 0.9.3.
Możesz również spróbować najnowszej wersji BETA, którą osobiście polecam.
Więcej info tutaj:
http://www.playstationforum.pl/showthread.php?tid=30187.

(09-04-2018 22:27)Spokos napisał(a):  gdzie można dostać to urządzenie PS2NetBox?

Obecnie tylko na eBay:
https://www.ebay.com/itm/173064921784.

Cena to 60$ + 8$ za dostawę.

Strona główna tego urządzenia:
http://www.abittop.com/2018/03/20/ps2netbox-2/.

Jak mogę, to pomogę.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
15-04-2018, 18:59
Post: #43
RE: FMCB jakie ma mozżliwości
Temat do zamknięcia po wielu perypetiach kupiłem PS2 FAT
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Error przy instalowaniu FMCB.Pomocy sclarel 7 557 19-02-2018 17:44
Ostatni post: tomx1989
  Czy na ps2 9004 ser. zainstaluje FMCB ? Foxuk001 6 1043 30-04-2017 17:18
Ostatni post: fera2
  FMCB WROCŁAWW boskipiotrek 0 420 17-02-2017 02:24
Ostatni post: boskipiotrek
  007 Nightfire i FMCB - problem z ulaunchELF... kryst135345 0 552 04-02-2017 21:53
Ostatni post: kryst135345
  Ps2 Slim, problem z grami przez fmcb Paradiser 2 707 29-01-2017 14:04
Ostatni post: Paradiser
  ps2 fmcb scph 90004 data core kuclaw190990@gmail.com 0 548 16-01-2017 19:34
Ostatni post: kuclaw190990@gmail.com
  ps2 fmcb scph 90004 kuclaw190990@gmail.com 0 505 16-01-2017 19:29
Ostatni post: kuclaw190990@gmail.com
  FMCB problem 75003 Erykapolin 4 802 13-12-2016 19:24
Ostatni post: Erykapolin

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości