Witaj gościu! Zapraszamy do rejestracji w TYM miejscu. Zajmie ci to tylko kilka sekund, a zyskasz pełny dostęp do forum i być może poznasz wiele ciekawych osób do dyskusji o swoim ulubionym hobby.
Reklama




Odpowiedz 
Błąd przy próbie aktualizacji Gran Turismo 6
02-02-2014, 19:02 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-02-2014 20:47 przez Kratos.)
Post: #1
Błąd przy próbie aktualizacji Gran Turismo 6
Witajcie, piszę bo mam mały problem, a otóż jest aktualizacja do Gran Turismo 6 (GT6) i gdy ją załączam i próbuję pobrać oczywiście pobiera się, a nagle np. gdy już jest 15% po prostu wyskakuje jakiś błąd..
"Podczas pobierania wystąpił błąd (80710723)". Coś tam czytałem o tym na internecie no i chodzi o to, aby otworzyć porty w routerze, alee...... Dodam, że Internet w kosoli mam za pośrednictwem mojego HotSpotu w telefonie. Telefon podłączam do kompa (uruchomionego) biorę połączenie "Internet z Komputera" i gdy się ukaże komunikat "Przekazywanie połączenia" uruchamiam HotSpota w telefonie i łączę się z nim przez PS3 - tyle. Nie mam najmniejszego pojęcia czym jest wywoływany ten błąd. Wcześniej gdy do gry Sport Chempions 2 pobierałem aktualizację i wszystko było Ok, a teraz z tym GT6 jakiś obłęd :>>.. Jak ktoś miał podobny problem i go rozwiązał proszę o podzielenie się tymże rozwiązaniem ze mną :> Z góry dzięki ;p
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
02-02-2014, 20:05
Post: #2
RE: GT6
Najzwyczajniej w świecie zerwanie połączenia.

[Obrazek: senna1.png] [Obrazek: Makaveli0160.png] [Obrazek: senna%202.png]
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Za post dziękują KoMmEn
02-02-2014, 20:29
Post: #3
RE: GT6
Takie połączenie internetu ma bardzo małą stabilność. Stąd te problemy.

[Obrazek: Toonsil.png][Obrazek: 76561198009500616.png]
Nie pomagam na PW ;)

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Za post dziękują KoMmEn
02-02-2014, 21:12
Post: #4
RE: GT6
Czyli nie ma opcji żebym to pobrał ? Tongue Jedynie kabel lub router ? Trochę lipnie, bo ponoć mają u mnie w tym roku światłowód robić i będę miał neta linami (5 razy szybszego) i od razu wi-fi, ale to dopiero tak w połowie wakacji ;x.., więc jakoś muszę przeżyć bez aktualizacji. Dzięki za info ;p Można zamknąć.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
07-02-2014, 21:30
Post: #5
RE: GT6
Nie chcę zakładać nowego tematu.., a sobie tak pomyślałem. Czy jest opcja, aby tą aktualizację wykonać ręcznie ? Chodzi mi o to iż ja sobie pobiorę na kompa pliki z aktualizacją, wgram na pendriv'a utworze jakiś folder i to po podłączeniu do ps3 się zaaktualizuje. Da się tak czy nie ? ;p Ja nie mam pojęcia, konsolkę mam od niecałych 3 tygodni i nie wiem dokładnie co i jak działa. Jeżeli jest opcja zaaktualizowania ręcznie to proszę mi wytłumaczyć jak to mam zrobić. Z góry dzięki.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
08-02-2014, 14:39
Post: #6
RE: GT6
Niestety nie można tak zrobić. Sam mam aero2 i byłoby to dla mnie ogromnie pomocne, ale nie da się tego wykonać ręcznie ze względu na możliwość zmodyfikowania plików .pkg odpowiedzialnych za patch celem uruchomienia jakichś aplikacji homebrew.

[Obrazek: senna1.png] [Obrazek: Makaveli0160.png] [Obrazek: senna%202.png]
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Za post dziękują KoMmEn
08-02-2014, 17:22
Post: #7
RE: GT6
Ehh.. to szkoda. No nic ;/ Temat można zamknąć Smile
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
08-02-2014, 18:02
Post: #8
RE: GT6
KoMmEn napisał(a):Dodam, że Internet w kosoli mam za pośrednictwem mojego HotSpotu w telefonie. Telefon podłączam do kompa (uruchomionego) biorę połączenie "Internet z Komputera" i gdy się ukaże komunikat "Przekazywanie połączenia" uruchamiam HotSpota w telefonie i łączę się z nim przez PS3 - tyle.
P
Do czego w tej konfiguracji potrzebny jest PC?
Może stabilniejsze będzie bezpośrednio tel - PS3?

[Obrazek: cyrkan.png]


Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
08-02-2014, 20:17
Post: #9
RE: GT6
Do tego, abym w telefonie miał internet ;p Inaczej nie da rady chyba, że wykupię neta w tel. co jest nieopłacalne Smile
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
08-02-2014, 23:11
Post: #10
RE: Błąd przy próbie aktualizacji Gran Turismo 6
ok, może warto zainwestować w router?
dwa, jeśli chcesz coś pościągać to chyba heja ma za 5 zł net na 24h bez limitu, pytanie jakie prędkości mają.

[Obrazek: cyrkan.png]


Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Gran Turismo 6 - zakończenie usług sieciowych przem 3 583 09-01-2018 20:14
Ostatni post: Makaveli
  Hotline Miami blad aktualizacji Spaidi 1 986 11-04-2014 09:09
Ostatni post: Kratos
  Nie oryginalny pad kablowy+ Gran Turismo 5 Dimitri95PL 3 2899 03-07-2013 10:12
Ostatni post: Dimitri95PL
  Gran Turismo Five Academy Edition - ile zajmuje? VortaL 0 963 22-06-2013 18:18
Ostatni post: VortaL
  PS3 zawiesza się przy uruchamianiu gry Everest33 6 3494 09-05-2013 14:48
Ostatni post: Crunky
  Pudełkowa wersja Journey i czym jest Gran Turismo Academy Edition? dece111 4 1860 19-02-2013 23:31
Ostatni post: dece111
  Dziwny problem z dj hero 2(lag konsoli przy wyciąganiu płyty) lupek1994 4 1216 09-01-2013 22:15
Ostatni post: lupek1994
  Call of Duty: Modern Warfare 3 - błąd przy logowaniu bastian331 2 1204 06-01-2013 13:53
Ostatni post: bastian331

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości