Witaj gościu! Zapraszamy do rejestracji w TYM miejscu. Zajmie ci to tylko kilka sekund, a zyskasz pełny dostęp do forum i być może poznasz wiele ciekawych osób do dyskusji o swoim ulubionym hobby.
Reklama




Odpowiedz 
Uruchamianie gier z PS1 na PS2 z przy użyciu FMCB
08-09-2012, 09:52
Post: #61
RE: Uruchamianie gier z PS1 na PS2 z przy użyciu FMCB
(08-09-2012 08:56)Draco napisał(a):  Płyty CD-RW nie są przeznaczone do konsol i bardzo niszczą laser, chociaż najczęściej po prostu nie uruchamiają się na konsoli. Radzę Ci zainwestować ten majątek (max. 1zł) w dobre płyty CD Verbatim i nie skąpić na czymś co i tak bierzesz za darmo.
Ok dzięki za odpowiedźCool
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
15-11-2012, 15:20
Post: #62
RE: Uruchamianie gier z PS1 na PS2 z przy użyciu FMCB
jeśli nie macie płyt verbatim w sklepach , to ja uzywam płyt Platinet , nie są złe kupiłem ich 11 i żadna nie nawaliła ; )
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
15-11-2012, 17:57
Post: #63
RE: Uruchamianie gier z PS1 na PS2 z przy użyciu FMCB
I zajeżdżają laser aż miło. Jeżeli w sklepie nie ma płyt DVD-R Verbatim, to trzeba powiedzieć sprzedawcy i poczekać aż je sprowadzić lub kupić je na allegro.

Playstation 2 Slim SCPH-77004, 3xDS2, FMCB
Inne konsole: SMS II, MegaDrive, PSOne, Dreamcast, Xbox, Xbox 360

[Obrazek: XsKg1.gif]
[Obrazek: 1N8cslJ.jpg]
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
09-02-2013, 15:04
Post: #64
RE: Uruchamianie gier z PS1 na PS2 z przy użyciu FMCB
No i w sumie szkoda że nie ma już tutka Sad

Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
09-02-2013, 15:45
Post: #65
RE: Uruchamianie gier z PS1 na PS2 z przy użyciu FMCB
(09-02-2013 15:04)jadcorben napisał(a):  No i w sumie szkoda że nie ma już tutka Sad

Ano faktycznie nie ma... Sad Szkoda... Sad
Ale jest inny na CDRinfo, co prawda dla Swap Magic'a, ale na FMCB też powinien zadziałać... Smile

Spoiler:
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
13-02-2013, 17:19
Post: #66
RE: Uruchamianie gier z PS1 na PS2 z przy użyciu FMCB
Odpalanie kopii z PS1 na PS2 jest banalnie proste. Potrzeba 1 oryginalnej gry na PS1, nagranego na płytę programu Breaker Pro, programu PSXLauncher na karcie czy pendrivie jak kto woli i zatyczek jak do Swapa lub czegoś, co je zastąpi. Wkładasz jakąkolwiek oryginalną grę z PS1 włączając jednocześnie PSXLaunchera, płyta stanie to wtedy wkładasz płytę z nagranym Breaker Pro. Odpali się Breaker Pro, zatwierdzasz "start game", płyta staje to wtedy wkładasz pirata z PS1 (obojętnie jaki region, może być i NTSC nawet) i tyle. Jak obraz jest przycięty czy cuś to można po odpaleniu Breaker Pro, a przed włączeniem kopii z PS1 to ustawić.

Sposób z linka piotrosa jest nieco upośledzony, że tak powiem i w tej chwili nie warto sobie nim głowy zawracać. Trzeba się martwić tam o wartość TOC każdej gry, co jest mało wygodne.

You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!

[Obrazek: montana_pl89.png]
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
13-02-2013, 19:32
Post: #67
RE: Uruchamianie gier z PS1 na PS2 z przy użyciu FMCB
Kratos, czy nie wystarczy wgrać Breaker Pro na pendrive i uruchomić go z ulelfa?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
13-02-2013, 20:09
Post: #68
RE: Uruchamianie gier z PS1 na PS2 z przy użyciu FMCB
Nie. Proces bootowania płyt nie odbywa się w menu głównym.
Odpowiedz cytując ten post
20-02-2013, 23:18
Post: #69
RE: Uruchamianie gier z PS1 na PS2 z przy użyciu FMCB
Dopiero sie dowiedziałem że breaker pro to nie jest program elf tylko obraz iso na ps1 Smile
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
09-04-2013, 22:46
Post: #70
Problem z odpaleniem Treasure Planet z PSOne - PSXLauncher, Pro Breaker
Na rozkaz Kratosa zakładam wątek właśnie w tym dziale.

Mam problem z odpaleniem jednej gry, dokładnie chodzi o Treasure Planet z PSOne. Grę (jako posiadacz FMCB) standardowo uruchamiam przez PSXLauncher a następnie Pro Breaker, w celu teoretycznego zniesienia problemu zbyt niskiego TOC. Oryginałem którego używam do podmiany jest Barbie Detective. Po podmianie Pro Breaker'a na płytę z grą, ekran zamiera na ekranie z napisem ''Booting CD''. Zaznaczam, z innymi grami nie mam problemu.

Jeśli ktoś jest chętny spróbować pomóc, ISO o wadze 300mb dostępne jest na emuparadise...

Notatka od Kratos, 09-04-2013 23:41:

Trochę się nie zrozumieliśmy ;D Rozkaz Kratosa mówił o tym, żeby napisać właśnie w tym wątku, do którego przeniosłem twój temat, ale mniejsza o to.

Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Instalacja FMCB, czyli odpalanie kopii bez SWAP MAGIC! Cukier 751 286295 19-07-2017 12:16
Ostatni post: Bloodgrhaam
  Sprawdź czy możesz zainstalować FMCB!!! Szymon 6 4103 01-07-2017 09:16
Ostatni post: arctos
  Jak skopiować grę (DVD) na FMCB przez DVD Decrypter. Bart 25 20222 16-06-2016 08:10
Ostatni post: nela118
  Instalacja cross-regionalna FMCB sector 6 7902 03-03-2014 20:32
Ostatni post: piotros
  Reinstalacja FMCB - Bez potrzeby przerobionej konsoli. Quake96 39 15908 14-01-2013 23:21
Ostatni post: Draco
  Okładki gier PS2 bizzard12 17 10597 23-02-2010 16:50
Ostatni post: drakon
  Odtwarzanie filmów DiVX, muzyki MP3, obrazy JPG za pomocą Simple Media System i FMCB Jarek882 0 12491 27-01-2009 10:21
Ostatni post: Jarek882
  Kilka gier na 1 DVD .CaNN4b[1]s 3 9500 05-07-2008 21:55
Ostatni post: .CaNN4b[1]s

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości