Witaj gościu! Zapraszamy do rejestracji w TYM miejscu. Zajmie ci to tylko kilka sekund, a zyskasz pełny dostęp do forum i być może poznasz wiele ciekawych osób do dyskusji o swoim ulubionym hobby.
Reklama




Odpowiedz 
Uruchamianie gier z PS1 na PS2 z przy użyciu FMCB
28-08-2012, 17:13
Post: #51
RE: Uruchamianie gier z PS1 na PS2 z przy użyciu FMCB
Niedługo w domu będę miał płytkę z oryginałem z PSX i zacznę emulować gry. Nie mam jednak jeszcze karty, a na allegro same podróbki. Jak zachowuje się taka nieoryginalna karta? Czy save znikają, tak jak w przypadku tych z PS2?
Odpowiedz cytując ten post
28-08-2012, 18:20 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-08-2012 21:00 przez Kratos.)
Post: #52
RE: Uruchamianie gier z PS1 na PS2 z przy użyciu FMCB
U mnie w ogóle nie wykrywało nieoryginalnej karty z PSX w PS2. Niektóre gry, jak choćby któryś Crash również karty nie widział. Stwierdziłem, że nie ma co się męczyć i kupiłem oryginalną. Lepiej poczekaj, popatrz i kup oryginała. Z tego co ja pamiętam zapłaciłem 2 dychy już z przesyłką, więc nie są to gigantyczne pieniądze.

EDIT: Coś kiepsko szukałeś.

http://allegro.pl/karta-sony-oryginal-i2583984261.html
http://allegro.pl/oryginalna-karta-pamie...40198.html

Co prawda cena nieco wyższa, no ale oryginały jak się patrzy.

You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!

[Obrazek: montana_pl89.png]
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
28-08-2012, 23:10
Post: #53
RE: Uruchamianie gier z PS1 na PS2 z przy użyciu FMCB
Nie słyszałem żeby nie oryginalne karty z PS1 gubiły save jednak to i tak nie jest ważne ponieważ PS2 ma bardzo duże problemy z nieoryginalnymi kartami z PS1 i najczęściej te nieoryginalne nie działają mimo że na PS1 nie ma z nimi problemu.

Playstation 2 Slim SCPH-77004, 3xDS2, FMCB
Inne konsole: SMS II, MegaDrive, PSOne, Dreamcast, Xbox, Xbox 360

[Obrazek: XsKg1.gif]
[Obrazek: 1N8cslJ.jpg]
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
29-08-2012, 11:08
Post: #54
RE: Uruchamianie gier z PS1 na PS2 z przy użyciu FMCB
Właśnie miałem pochwalić się zakupem i zobaczyłem że edytowałeś post. Szukałem po kategorii i tej szarej nie widziałem, czerowna owszem, była. Nawet pokazywałem ją Draco.

Zakupiłem czerwoną.
Odpowiedz cytując ten post
01-09-2012, 17:27
Post: #55
RE: Uruchamianie gier z PS1 na PS2 z przy użyciu FMCB
(20-06-2012 18:26)Kratos napisał(a):  Z przykrością muszę stwierdzić, że natrafiłem na jedną upartą grę/wyjątek, która za nic nie chce ruszyć tym sposobem na PS2. Tą grą jest Sheep, Dog 'n Wolf.

Grę uruchomiłem na ściągniętym z netu Breaker Pro 1.1. Nagrane na Verbatim CD-R w imgburn z prędkością 8x. Występują bugi graficzne. Nie wiem czy mam wadliwy obraz czy to wina emulacji. Możesz spróbować u siebie. Oryginał > BP1.1 > kopia

Ewentualne 'Podziękuj' nie do mnie, a do Draco, bo to on podrzucił mi pomysł z Breaker Pro.
Odpowiedz cytując ten post
01-09-2012, 21:57 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-09-2012 22:03 przez Draco.)
Post: #56
RE: Uruchamianie gier z PS1 na PS2 z przy użyciu FMCB
Breaker Pro zostanie opisany jak kupie kilka płyt bo mi zabrakło i testowaliśmy to rozwiązanie na Mr.Q Big Grin W skrócie działa to tak, że po oryginale wkłada się nagraną płytę z Breakerem Pro, a dopiero potem pirata. Te krzaczki to raczej nie wina Breakera ponieważ odpowiada on jedynie za powiększenie TOC. Na wszelki wypadek ściągnę tą grę i będzie ona pierwsza do testowania nowego sposobu, ale to pewnie dopiero w poniedziałek.
Dodałem bardzo ważną informację do pierwszego posta mówiącą o sposobie uruchamiania gier z dużym TOC przy użyciu FMCB i PSXLAUNCHERa. Przy okazji bardzo proszę o udostępnienie Breakera Pro na inny hostingach, dodam wtedy więcej linków do pierwszego posta, ja mam mam za wolne łącze żeby w sensownym czasie rozesłać ten pliczek po 3-4 hostingach.

Playstation 2 Slim SCPH-77004, 3xDS2, FMCB
Inne konsole: SMS II, MegaDrive, PSOne, Dreamcast, Xbox, Xbox 360

[Obrazek: XsKg1.gif]
[Obrazek: 1N8cslJ.jpg]
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
03-09-2012, 21:33
Post: #57
RE: Uruchamianie gier z PS1 na PS2 z przy użyciu FMCB
Draco napisał(a):1. Do wyłączonej konsoli wkładasz oryginalną grę z PS1 (każda płyta da radę jednak nie na każdej płycie wszystkie gry będą działały, decydującym elementem jest tu rozmiar TOC o którym napisze na dole w FAQ, póki co wystarczy Ci widzieć że TOC musi być jak największy)

Ten cały nawias chyba można skasować w opisie sposobu z Breaker Pro.

Widzę też, że dodałeś, o ile się nie mylę wzmiankę o dowolnym regionie:

Draco napisał(a):- kopia oryginalnej gry lub import (region dowolny)

Czyli w sposobie z Breaker Pro nie tylko TOC gry nie ma znaczenia, ale też jej region PAL/NTSC?

You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!

[Obrazek: montana_pl89.png]
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
03-09-2012, 23:02
Post: #58
RE: Uruchamianie gier z PS1 na PS2 z przy użyciu FMCB
Dokładnie. Jedyne co musi się zgadzać to region oryginału i Breakera. Breakera dałem w PAL, a oryginał siłą rzeczy też musi być PAL jako że innego regionu nieprzerobiona PS2 nie ruszy. Dodatkowo Breaker Pro może wymusić wyświetlanie obrazu w PAL lub NTSC więc jeśli jakaś gra w NTSC jest u nas wyświetlana w czerni i bieli to uruchomiona przez Breakera Pro z wymuszeniem PAL będzie w kolorze.

Nawiasu nie usunę ale dodam wzmiankę że nie jest potrzebny duży TOC.

Playstation 2 Slim SCPH-77004, 3xDS2, FMCB
Inne konsole: SMS II, MegaDrive, PSOne, Dreamcast, Xbox, Xbox 360

[Obrazek: XsKg1.gif]
[Obrazek: 1N8cslJ.jpg]
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
08-09-2012, 08:29
Post: #59
RE: Uruchamianie gier z PS1 na PS2 z przy użyciu FMCB
A jeśli bym zgrał na płytę CD-RW to piraty również by działały?na różnych forach piszą raz tak a raz nie ;/
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
08-09-2012, 08:56
Post: #60
RE: Uruchamianie gier z PS1 na PS2 z przy użyciu FMCB
Płyty CD-RW nie są przeznaczone do konsol i bardzo niszczą laser, chociaż najczęściej po prostu nie uruchamiają się na konsoli. Radzę Ci zainwestować ten majątek (max. 1zł) w dobre płyty CD Verbatim i nie skąpić na czymś co i tak bierzesz za darmo.

Playstation 2 Slim SCPH-77004, 3xDS2, FMCB
Inne konsole: SMS II, MegaDrive, PSOne, Dreamcast, Xbox, Xbox 360

[Obrazek: XsKg1.gif]
[Obrazek: 1N8cslJ.jpg]
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Instalacja FMCB, czyli odpalanie kopii bez SWAP MAGIC! Cukier 751 269995 19-07-2017 12:16
Ostatni post: Bloodgrhaam
  Sprawdź czy możesz zainstalować FMCB!!! Szymon 6 3534 01-07-2017 09:16
Ostatni post: arctos
  Jak skopiować grę (DVD) na FMCB przez DVD Decrypter. Bart 25 18859 16-06-2016 08:10
Ostatni post: nela118
  Instalacja cross-regionalna FMCB sector 6 7366 03-03-2014 20:32
Ostatni post: piotros
  Reinstalacja FMCB - Bez potrzeby przerobionej konsoli. Quake96 39 15005 14-01-2013 23:21
Ostatni post: Draco
  Okładki gier PS2 bizzard12 17 9984 23-02-2010 16:50
Ostatni post: drakon
  Odtwarzanie filmów DiVX, muzyki MP3, obrazy JPG za pomocą Simple Media System i FMCB Jarek882 0 12101 27-01-2009 10:21
Ostatni post: Jarek882
  Kilka gier na 1 DVD .CaNN4b[1]s 3 9065 05-07-2008 21:55
Ostatni post: .CaNN4b[1]s

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości