Hej. Jeśli to czytasz to znaczy, że jesteś zarejestrowanym użytkownikiem naszego forum. Kliknij tutaj aby się zarejestrować i w pełni korzystać z forum.

Uruchamianie gier z PS1 na PS2 z przy użyciu FMCB
#51
Niedługo w domu będę miał płytkę z oryginałem z PSX i zacznę emulować gry. Nie mam jednak jeszcze karty, a na allegro same podróbki. Jak zachowuje się taka nieoryginalna karta? Czy save znikają, tak jak w przypadku tych z PS2?
Odpowiedz
#52
U mnie w ogóle nie wykrywało nieoryginalnej karty z PSX w PS2. Niektóre gry, jak choćby któryś Crash również karty nie widział. Stwierdziłem, że nie ma co się męczyć i kupiłem oryginalną. Lepiej poczekaj, popatrz i kup oryginała. Z tego co ja pamiętam zapłaciłem 2 dychy już z przesyłką, więc nie są to gigantyczne pieniądze.

EDIT: Coś kiepsko szukałeś.

http://allegro.pl/karta-sony-oryginal-i2583984261.html
http://allegro.pl/oryginalna-karta-pamie...40198.html

Co prawda cena nieco wyższa, no ale oryginały jak się patrzy.
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!

[Obrazek: montana_pl89.png]
Odpowiedz
#53
Nie słyszałem żeby nie oryginalne karty z PS1 gubiły save jednak to i tak nie jest ważne ponieważ PS2 ma bardzo duże problemy z nieoryginalnymi kartami z PS1 i najczęściej te nieoryginalne nie działają mimo że na PS1 nie ma z nimi problemu.
Playstation 2 Slim SCPH-77004, 3xDS2, FMCB
Inne konsole: SMS II, MegaDrive, PSOne, Dreamcast, Xbox, Xbox 360

[Obrazek: XsKg1.gif]
[Obrazek: 1N8cslJ.jpg]
Odpowiedz
#54
Właśnie miałem pochwalić się zakupem i zobaczyłem że edytowałeś post. Szukałem po kategorii i tej szarej nie widziałem, czerowna owszem, była. Nawet pokazywałem ją Draco.

Zakupiłem czerwoną.
Odpowiedz
#55
(20-06-2012, 18:26)Kratos napisał(a): Z przykrością muszę stwierdzić, że natrafiłem na jedną upartą grę/wyjątek, która za nic nie chce ruszyć tym sposobem na PS2. Tą grą jest Sheep, Dog 'n Wolf.

Grę uruchomiłem na ściągniętym z netu Breaker Pro 1.1. Nagrane na Verbatim CD-R w imgburn z prędkością 8x. Występują bugi graficzne. Nie wiem czy mam wadliwy obraz czy to wina emulacji. Możesz spróbować u siebie. Oryginał > BP1.1 > kopia

Ewentualne 'Podziękuj' nie do mnie, a do Draco, bo to on podrzucił mi pomysł z Breaker Pro.
Odpowiedz
#56
Breaker Pro zostanie opisany jak kupie kilka płyt bo mi zabrakło i testowaliśmy to rozwiązanie na Mr.Q Big Grin W skrócie działa to tak, że po oryginale wkłada się nagraną płytę z Breakerem Pro, a dopiero potem pirata. Te krzaczki to raczej nie wina Breakera ponieważ odpowiada on jedynie za powiększenie TOC. Na wszelki wypadek ściągnę tą grę i będzie ona pierwsza do testowania nowego sposobu, ale to pewnie dopiero w poniedziałek.
Dodałem bardzo ważną informację do pierwszego posta mówiącą o sposobie uruchamiania gier z dużym TOC przy użyciu FMCB i PSXLAUNCHERa. Przy okazji bardzo proszę o udostępnienie Breakera Pro na inny hostingach, dodam wtedy więcej linków do pierwszego posta, ja mam mam za wolne łącze żeby w sensownym czasie rozesłać ten pliczek po 3-4 hostingach.
Playstation 2 Slim SCPH-77004, 3xDS2, FMCB
Inne konsole: SMS II, MegaDrive, PSOne, Dreamcast, Xbox, Xbox 360

[Obrazek: XsKg1.gif]
[Obrazek: 1N8cslJ.jpg]
Odpowiedz
#57
Draco napisał(a):1. Do wyłączonej konsoli wkładasz oryginalną grę z PS1 (każda płyta da radę jednak nie na każdej płycie wszystkie gry będą działały, decydującym elementem jest tu rozmiar TOC o którym napisze na dole w FAQ, póki co wystarczy Ci widzieć że TOC musi być jak największy)

Ten cały nawias chyba można skasować w opisie sposobu z Breaker Pro.

Widzę też, że dodałeś, o ile się nie mylę wzmiankę o dowolnym regionie:

Draco napisał(a):- kopia oryginalnej gry lub import (region dowolny)

Czyli w sposobie z Breaker Pro nie tylko TOC gry nie ma znaczenia, ale też jej region PAL/NTSC?
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!

[Obrazek: montana_pl89.png]
Odpowiedz
#58
Dokładnie. Jedyne co musi się zgadzać to region oryginału i Breakera. Breakera dałem w PAL, a oryginał siłą rzeczy też musi być PAL jako że innego regionu nieprzerobiona PS2 nie ruszy. Dodatkowo Breaker Pro może wymusić wyświetlanie obrazu w PAL lub NTSC więc jeśli jakaś gra w NTSC jest u nas wyświetlana w czerni i bieli to uruchomiona przez Breakera Pro z wymuszeniem PAL będzie w kolorze.

Nawiasu nie usunę ale dodam wzmiankę że nie jest potrzebny duży TOC.
Playstation 2 Slim SCPH-77004, 3xDS2, FMCB
Inne konsole: SMS II, MegaDrive, PSOne, Dreamcast, Xbox, Xbox 360

[Obrazek: XsKg1.gif]
[Obrazek: 1N8cslJ.jpg]
Odpowiedz
#59
A jeśli bym zgrał na płytę CD-RW to piraty również by działały?na różnych forach piszą raz tak a raz nie ;/
Odpowiedz
#60
Płyty CD-RW nie są przeznaczone do konsol i bardzo niszczą laser, chociaż najczęściej po prostu nie uruchamiają się na konsoli. Radzę Ci zainwestować ten majątek (max. 1zł) w dobre płyty CD Verbatim i nie skąpić na czymś co i tak bierzesz za darmo.
Playstation 2 Slim SCPH-77004, 3xDS2, FMCB
Inne konsole: SMS II, MegaDrive, PSOne, Dreamcast, Xbox, Xbox 360

[Obrazek: XsKg1.gif]
[Obrazek: 1N8cslJ.jpg]
Odpowiedz


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Instalacja FMCB, czyli odpalanie kopii bez SWAP MAGIC! Cukier 751 291415 19-07-2017, 12:16
Ostatni post: Bloodgrhaam
  Sprawdź czy możesz zainstalować FMCB!!! Szymon 6 4246 01-07-2017, 09:16
Ostatni post: arctos
  Jak skopiować grę (DVD) na FMCB przez DVD Decrypter. Bart 25 20512 16-06-2016, 08:10
Ostatni post: nela118
  Instalacja cross-regionalna FMCB sector 6 8069 03-03-2014, 20:32
Ostatni post: piotros
  Reinstalacja FMCB - Bez potrzeby przerobionej konsoli. Quake96 39 16212 14-01-2013, 23:21
Ostatni post: Draco
  Okładki gier PS2 bizzard12 17 10861 23-02-2010, 16:50
Ostatni post: drakon
  Odtwarzanie filmów DiVX, muzyki MP3, obrazy JPG za pomocą Simple Media System i FMCB Jarek882 0 12584 27-01-2009, 10:21
Ostatni post: Jarek882
  Kilka gier na 1 DVD .CaNN4b[1]s 3 9620 05-07-2008, 21:55
Ostatni post: .CaNN4b[1]s

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości